Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi."— Transkript prezentace:

1

2 Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi města Pilotáž: Prezentace byla pilotována v 5. ročníku jako opakování znalostí o Praze. Žáci mohou pracovat s mapou a daná místa vyhledávat.

3 Praha - hlavní město ČR Leží ve středních Čechách Leží na řece Vltavě
Rozkládá se na Pražské plošině Cestovní ruch, potravinářský průmysl, strojírenský průmysl

4 Historie Založena v 9. st. za vlády Přemyslovců 1320 založeny Hradčany
Rozvoj za vlády Karla IV. Centrum kultury za Rudolfa II.

5 Hradčany

6 Karlův most

7 Staroměstské náměstí

8 Vyšehrad

9 Národní divadlo

10 Otázky k opakování Jaká pověst se vztahuje k založení Prahy?
Na jaké řece leží hlavní město? Najdi na mapě názvy pražských ostrovů Jaké události se odehrály na Staroměstském náměstí? Jakými dopravními prostředky cestujeme po Praze?

11 Citace www.office.mikrosoft.com
ESTEC GMBH,BILLIG HOTEL IN PRAGA , 04:40[cit ].File: Prague old town square panorama.jpg.Dostupné z WWW:< JELEN,Stanislav , 18:13 [cit ].File: Parník Vyšehrad pod Vyšehradem.jpg.Dostupné z WWW:< CHE , 21:06[cit ].File: Praha Narodni divadlo.jpg.Dostupné z WWW:<


Stáhnout ppt "Anotace Materiál obsahuje prezentaci jako doplněk k učiva o Praze pro 4. i 5. ročník. Seznamuje s významnými pamětihodnostmi."

Podobné prezentace


Reklamy Google