Elektronická pošta. Elektronická pošta, zkráceně (často také nesprávně ), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Hotel Tatra, Velké Karlovice 23. – 25. dubna 2007 S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 1 Osobní management Tomáš Procházka.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_11_Test.
POŠTOVNÍ PODACÍ ARCH PODÁVÁNÍ ZÁSILEK ČESKÁ POŠTA, s. p.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
Hromadná korespondence 1 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011 ① Klikneme pravým tlačítkem myši na snímek prezentace, jejíž pozadí měníme : Klikneme na 3.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Mobilní sítě Jakovljevič, Sklenář. obsah Protokol ICMP Ping Traceroute DNS 1G, 2G, 3G, 4G, LTE Virtuální mobilní operátor.
P ROGRAM M ICROSOFT O UTLOOK Předmět: Práce s počítačem Ročník: 3. ročník učebního oboru Autor: Mgr. Marie Mazurová Anotace: Seznámení s programem Microsoft.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
16.1 Dokument v digitální podobě
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
PÍSEMNOSTI V PODNIKU MANIPULACE A EVIDENCE. PÍSEMNOSTI V PODNIKU MANIPULACE A EVIDENCE.
Spuštění programu (10).
22F200 Manažerská informatika Microsoft Word 2013
dílenské programování – Heidenhein ItnC
Zpracovala: Mgr. Silvie Szymurdová
Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Transportní vrstva v TCP/IP
Poštovní subsystém UIS
Název materiálu: Internetový prohlížeč Google Chrome
JEHO POUŽITÍ SPRÁVNÉ VYPLNĚNÍ
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
Vytvoření Researcher ID ve WOS – na
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Knihovny pod jednou střechou
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Převod souborů a kompatibilita
1. Jak si rychle a jednoduše upravit vzor
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Inf Princip fungování elektronické pošty
Makro v Excelu.
VY_32_INOVACE_09_16_malování
Obec Pstruží pro občany
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z rozpočtu.
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
naplno využít Outlook 5 způsobů, jak Podpis má mít styl
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Název události Datum akce Čas akce
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Vít Rutkovský ISŠ SEMILY 3.září 2012
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
RBI Postup získání reportu
Transkript prezentace:

Elektronická pošta

Elektronická pošta, zkráceně (často také nesprávně ), je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. k širokému rozšíření u přispěl zejména internet.

Postup při posílání a přijímání u 1.Odesílatel napíše zprávu pomocí svého e- mailového klienta (seznam, centrum apod.) Přitom také napíše nebo zvolí z adresáře e- mailovou adresu svého adresáta, napíše předmět (čeho se zpráva týká, je to slušnost) a klikneme na tlačítko „Odeslat“.

Postup při posílání a přijímání u 2.Programy poštovní klient, MTA server s pomocí informace od DNS serveru a mail exchange server a poštovní klient na straně adresáta se postarají o doručení zprávy adresátovi, popřípadě odesílateli zašlou chybovou, varovnou nebo potvrzující zprávu.

Postup při posílání a přijímání u 3.Příjemce klikne na tlačítko „zkontrolovat novou poštu“ ve svém ovém klientu (popřípadě má poštovní klient nastavený tak, že program v určitých časových intervalech poštu stahuje sám) a ten vyzvedne poštu.

Odesílání přílohy Pro přiložení přílohy klikneme na „sponku“

Odesílání přílohy Otevře se okno pro výběr souboru Výběr potvrdíme tlačítkem Otevřít

Odesílání přílohy Soubor je přiložen, chceme-li jej odebrat, klikneme sem Když chceme do přílohy něco dopsat, musíme ji nejdříve uložit, třeba na plochu, dopsat potřebné, uložit a znovu přiložit k u