Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Advertisements

Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Zoner Callisto Text Počítačová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Tabulkový procesor Vytvoření a tisk štítků pro hromadnou korespondenci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
= Sada diapozitivů (snímků), které se promítají na promítacím přístroji (zpětném projektoru). Jednotlivé snímky se zobrazují v určitém pořadí a umožňují.
Správa fotografií v Adobe Lightroom I.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
22F200 Manažerská informatika Microsoft Word 2013
Informace, PC, hardware, software
Vkládání grafických objektů
Zoner Callisto Ostatní manipulace s objekty II.
  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mona Drábková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
Prezentace fotografií v Adobe Lightroom
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Finanční gramotnost Základní pojmy
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Číslo v digitálním archivu školy
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Inf Tabulkový procesor - formátování
Rozvíjíme pozornost a soustředění
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Zoner Callisto – editor bitmap
pedagogických pracovníků.
Převod souborů a kompatibilita
Výpočet neznámé veličiny z vybraných fyzikálních vzorců
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Podstatná jména Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc
Vytváření grafů, úpravy
Interaktivní příklad na dělení napětí a proudu v elektrickém obvodu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint
Nový dokument v Adobe Photoshop
Práce po skončení slavnostní hostiny
Zoner Callisto Úpravy objektů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pořadí obrázků – domeček
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Corel PHOTO-PAINT Úloha 3 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
MS Word - otevření a uložení souboru
Zoner Callisto Úpravy a efekty – editor bitmap
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Zoner Callisto Ostatní manipulace s obrázky I.
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Představujeme a sestavujeme krychli
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Interaktivní příklad na dělení proudu v elektrickém obvodu
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
Informatika – Průměr a min-max
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Obrazový materiál pro pracovní list – Masky
Transkript prezentace:

Tabulkový procesor Odebrání skrytých dat a osobních informací kontrolou sešitů Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Jak si můžeme chránit osobní informace v dokumentech, které chceme sdílet? osobní informace a skrytá data chráníme odebráním ze sešitu musíme je odebrat před zpřístupněním dokumentů použijeme k tomu funkci Kontrola metadat

Jaký postup použijeme při odebírání skrytých dat? připravíme si kopii dokumentu, který chceme sdílet a otevřeme jej klikneme na Soubor – Informace zvolíme příkaz Připravit na sdílení – Zkontrolovat problémy – Zkontrolovat metadata (obr. 1)

obr. 1

V dialogovém okně Kontrola metadat zaškrtneme políčka, která chceme kontrolovat (obr. 2) obr. 2

klikneme na příkaz Zkontrolovat zobrazí se výsledky Kontroly metadat u položek s výsledkem Odebrat vše tuto položku označíme, odeberou se osobní data (obr. 3) zobrazí se ikona Znovu zkontrolovat po dokončení klikneme na ikonu Zavřít (obr. 4)

obr. 4 obr. 3

Můžeme skrytá data a osobní informace vrátit zpět? příkazem Revize – Změny – Sdílet sešit můžeme data vrátit zpátky (obr. 5) obr. 5

obr. 6 V dialogovém okně Sdílení sešitu – Úpravy zrušíme zaškrtnutí políčka Povolit úpravy více uživatelům najednou (obr. 6)

Jaké typy skrytých nebo osobních dat může dokument obsahovat? v případě, že spolupracuje na dokumentu více lidí, můžou být v dokumentu poznámky, které ostatním zobrazí jména osob, komentáře recenzentů Podrobnosti o sešitu – vlastnosti, jména autora, název dokumentu, záhlaví ů, údaje o odeslání na revizi, údaje o cestě k souboru pro publikování na www stránkách

v záhlaví a zápatí se mohou skrývat informace o dokumentu, autorech ostatní uživatelé si mohou zobrazit skryté řádky a sloupky a získat z nich informace informace související s umístěním serveru –pokud uložíme dokument na server správy dokumentů objekty formátované jako neviditelné

Jaké informace funkce Kontrola metadat vyhledá? poznámky vyhledané a odstraněné informace komentáře a poznámky vlastnosti dokumentu, osobní údaje směrovací adresy informace o odeslání na revizi uživatelské jméno skryté sloupce

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.