Podmínky TV – Právní podmínky Řízení školy jako státní instituce je zajištěno zákony s celostátní platností, výnosy a směrnicemi Ministerstva školství,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

MY JSME MŠ VYHLÍDKA J.K.Tyla
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA „ŠKOLIČKA, DO KTERÉ SE VŠICHNI TĚŠÍME“
Pracovní právo. Pohovor
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Plánování ve školní TV Zpracoval: Ondřej Šimko. Plánování ve školní TV je záměrná a cílevědomá činnost učitele k stanovení co nejracionálnějšího způsobu.
SOUČINNOST POLICIE A SOUKROMÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB Setkání AMBO Hradec Králové
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Praha, Ing. Petr Řádek Číslování vlaků - Rekapitulace Setkání dopravců a zástupců provozovatele dráhy.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Mgr. Michal Oblouk.  chceme-li žít ve společnosti, musíme přijmout předem stanovená pravidla, která vymezují hranice lidského soužití  rozlišujeme 3.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Personální politika a pracovní právo ve zdravotnictví
Použití pracovněprávních předpisů při výkonu veřejné služby
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
PORTUGALSKO –
EVIDENCE DOCHÁZKY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Plánování ve školní tělesné výchově
Podmínky školní TV Bezpečnost v TV
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Pravidla počítačové učebny
Úmluva o právech dítěte Listina základních práv a svobod Další zákony
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Pracovnělékařské služby
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
OBSAH prezentace: Zásady bezpečnosti v pohybových volnočasových aktivitách Didaktické metody Hlavní didaktické zásady výchovy ve volnočasových aktivitách.
Gymnasium Jižní Město Praha
Tělesná výchova na ZŠ praktické
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Pedagogika školního sportu
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
TRÉNINK MLÁDEŽE PLAVÁNÍ Mgr. Ivana Felgrová (UK FTVS)
NV č. 201/2010 Sb. ze dne 31. května 2010  o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu ve znění NV č. 170/2014 Sb. ze dne 6. srpna 2014.
Přehled nejdůležitějších novinek
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) III. část
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
BOZP ZŠ, Praha 2, Vratislavova 13.
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
2. fáze výcviku řidičů.
Úvodní přednáška pro 1. ročník
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Transkript prezentace:

Podmínky TV – Právní podmínky Řízení školy jako státní instituce je zajištěno zákony s celostátní platností, výnosy a směrnicemi Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Právní dokumenty Školský zákon – základní dokument (docházka, stupně, typy škol,…) - Vyhlášky MŠMT (Fialová 2010)

Dokumenty pro zaměstnance státní správy (učitele) Zákoník práce Pracovní řád Školní řád - provoz a režim školy - určují povinnosti i práva (Fialová 2010, Vilímová 2002) Organizační směrnice Směrnice o organizaci školního roku Klasifikační řád Směrnice o zdravotní TV, Směrnice o sportovních třídách

Bezpečnost ve školní TV, v tréninkové jednotce, ve volnočasových aktivitách Snižující se úroveň zdatnosti a koordinace žáků Současné pojetí školní tělesné výchovy je spojeno s větší mírou svobody v rozhodování žáků. – Obsah, výběr aktivit. Neexistuje příručka, která by jednoznačně určila, jak se chovat, aby se pedagog nedostal do rozporu se zákonem. Učitel tělesné výchovy mezi paragrafy (Lochmanová, Mazal, 1998)

Realizace Prevence – poučení žáků na počátku školního roku, kalendářního roku (třídní učitel, trenér, cvičitel), zápis o poučení nutno poznačit do třídní knihy

Realizace Poučení na počátku první vyučovací hodiny začátku školního roku, ale před každou vyučovací jednotkou před zahájením cvičení jasné a srozumitelné organizační pokyny, upozornit na konkrétní nebezpečí, zajistit soustavnou dopomoc, případně záchranu při cvičení, nejrizikovější místo kontrola poškození nářadí.

Realizace Dohled nad žáky - spočívající v: výuky, tréninkové jednotky sportovních akcích, výletech apod., školách v přírodě

Bezpečnostní požadavky nutné z hlediska právní ochrany učitele tělesné výchovy přítomnost kázně přehled souladu s osnovami organizace práce kontrola nářadí a náčiní výuka dopomoci správná ukázka a vysvětlení postup úboru a obuvi speciálními předpisy (lyžování, plavání…)

Aktivity mimo školu Plavecký výcvik: neplavci 10 žáků/učitel, plavci 15 žáků/učitel, volný prostor 10 žáků/učitel Lyžařský výcvik: 15 žáků/učitel, nad 30 žáků do 15 let - zdravotník Tělocvična: maximálně 36 žáků, Při exkursi a výletu 1 dospělá osoba na 25 dětí ZŠ Sportovně turistické kurzy – max. 15 žáků v družstvu, Kurzy do 30 žáků musí doprovázet 3 zletilé osoby, které jsou v pracovně právním vztahu ke škole, přičemž minimálně 1 osoba musí být pedagogickým pracovníkem. Cyklistický kurz – v silničním provozu má 1 družstvo max. 10 cyklistů, za které zodpovídá vedoucí družstva. Při přesunech cyklistického kurzu za dopravního provozu musí být na začátku a na konci skupiny zletilá osoba, která je plně způsobilá k právním úkonům a je v pracovně právním vztahu ke škole. Vodní turistika – pedagogický pracovník odpovídá za nejvýše 5 kanoí (kajaků) nebo za 2 pramice (rafty). Při obtížnějších podmínkách je počet snížen. Žáci musí být vybaveni plovací vestou, popřípadě přilbou.

Úraz poskytnutí první pomoci a v naléhavých případech zajištění lékařské pomoci ukončení činnosti ostatních žáků, pokud se učitel věnuje zraněnému zajištění dozoru jinou vhodnou osobou po dobu své přechodné nepřítomnosti ve výuce vyrozumění rodičů evidence úrazu

Nedostatky absence vyučujícího (alespoň 10 min. před začátkem výuky) chybná metodika (zajistit záchranu, dodržovat postupnost prvků), chyby v organizaci výuky neposkytnutí informace o bezpečnosti nezajištění podmínek výuky (zkontrolovat nářadí, cvičební úbor, bezpečnost plochy apod.), nepřiměřený úkol nedodržení počtu žáků při sportovních akcích zanedbání první pomoci (zajištění lékárničky, zabezpečit lékařské vyšetření a případnou administraci úrazů), nezajištění činnosti necvičících (i za ně je učitel zodpovědný, neměl by je nechávat bez dozoru apod.).

Zdroje et=758306;furl=%2Fauth%2Fel%2F1451%2Fpodzim2013%2Fnp2004%2Findex.qwarp;so=nx;q url=%2Fel%2F1451%2Fpodzim2013%2Fnp2004%2Findex.qwarp;prejit= et=758306;furl=%2Fauth%2Fel%2F1451%2Fpodzim2013%2Fnp2004%2Findex.qwarp;so=nx;q url=%2Fel%2F1451%2Fpodzim2013%2Fnp2004%2Findex.qwarp;prejit= =X&ei=ICiSUqmmB- jD4gT2m4HoCw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=665#es_sm=93&espv=210&q=jehla n&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=UFS- ypaa2sCjxM%3A%3Bvt_bSWDs04_X9M%3Bhttp%253A%252F%252Fjogl.tichava.cz%252Fimag es%252Fimg07- spire.png%3Bhttp%253A%252F%252Fjogl.tichava.cz%252Flekce2.php%3B213%3B250 =X&ei=ICiSUqmmB- jD4gT2m4HoCw&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=665#es_sm=93&espv=210&q=jehla n&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=UFS- ypaa2sCjxM%3A%3Bvt_bSWDs04_X9M%3Bhttp%253A%252F%252Fjogl.tichava.cz%252Fimag es%252Fimg07- spire.png%3Bhttp%253A%252F%252Fjogl.tichava.cz%252Flekce2.php%3B213%3B special_4895.html special_4895.html za-mrizemi_ html#.UpIth9Jg84s za-mrizemi_ html#.UpIth9Jg84s