 Zřizovatel: Ústecký kraj (od 1.1.2009)  Adresa: Za Humny 580, Trmice 400 04  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Podejte nám prst, my vám podáme celou ruku
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
SENIOŘI BEZ DOMOVA Dům Naděje Praha-Záběhlice
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Zákon o sociálních službách zákon o sociálním bydlení??? databáze MPSV a MV… metodická nejednotnost plán na úrovni kraje (obecné), v ORP pouze komunitní.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Plánovaný rozvoj služeb
Komunitní terénní centrum Psychiatrické nemocnice Bohnice
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Profesní příprava a možnosti zaměstnávání osob s MP Vyhláška č.13 ze dne o středním vzdělávání a vzdělávání v konzervatoři. Podmínky přijetí.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
DOP-HC s.r.o. Dům ošetřovatelské péče – Home Care Dolní Rychnov Prezentuje: MSc. Magdaléna Radošová Scholzová, MBA
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI ANALÝZA VZDĚLÁVÁNÍ LIDÍ S POSTIŽENÍM V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb - konference MPSV Radka Soukupová Transformace a deinstitucionalizace prizmatem sociálních reforem.
Pracoviště ošetřovatelské péče s.r.o. Hana Pekárková Pracoviště pečovatelské péče, o.p.s. Andrea Turková Komparace domácí zdravotní péče a pečovatelské.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Oddělení domova se zvláštním režimem
Ústav vs. Komunitní služba
Aktivní senior v České Skalici.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Program na podporu zaměstnanosti znevýhodněných osob na území Brna
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Ústav vs. Komunitní služba
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Financování sociálních služeb
Transkript prezentace:

 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v roce 1992 vznik pracovních skupin pro jednotlivé sociální oblasti plánování v soc. službách, kdy skupina lidí oslovila politickou reprezentaci v ÚL a začalo se mluvit o nedostatku terénní péče a nutnosti komunitního plánování)

 Otevření ÚSP: 1991 (jako detašované pracoviště ÚSP Hliňany)  kapacita: 18 lůžek ve dvou velkokapacitních pokojích  zaměstnanci: kolovali..jednou v Hliňanech, jednou v Trmicích….jenom zdravotní sestry  rok 1992: přestavba pokojů pomocí příček na čtyřlůžkové a pětilůžkové (první malý krok ke zlepšení prostředí)  rok 2006: další příčky a vznik dvoulůžkových a třílůžkových pokojů

 Do zařízení se nastěhovali chlapci a muži ve věku od 13 do 50 let  všichni zbavení právní způsobilosti a většina v dětství zbavena školní docházky …a nastal čas změn…vyhledávání pracovních příležitostí v ústavu i mimo ústav, nabídnuto „večerní“ vzdělávání a začleňování do běžné komunity v rámci sportovních aktivit a zájmových kroužků !!! Všechny aktivity jsme se snažili dělat mimo ústav!!! × individuální plánování – velký důraz na individuální plánování jednotlivých klientů, pracovní rehabilitace dle dovedností klienta, velký důraz na péči o osobu vlastní (výběr jídla, výběr ošacení, hospodaření s fin. prostředky) × spolupráce s organizacemi, které nám nabídly to co jsme právě potřebovali pro jednotlivé klienty…v oblasti zaměstnávání, vzdělávání a volnočasových aktivitách

 klienti si začali uvědomovat sami sebe  naučili se vybírat si vyhovující aktivity v oblasti kultury, sportu  naučili se používat varnou konvici, mikrovlnou troubu, myčku na nádobí, lednici… A některým byl ústav už „malý“…my jsme jim neměli co nabídnout a tak nějak sama začala podpora samostatného bydlení.

 rok registrace služby domova pro osoby se zdravotním postižením  rok 2008 – registrace služby podpora samostatného bydlení – otevření prvního bytu  klienti zaměstnáni na otevřeném trhu práce (6)  pronájem prostor mimo zařízení na pracovní rehabilitaci  rok 2009 – odchod dalších 3 klientů ze služby domova do služby podpora samostatného bydlení

Děkuji za pozornost Lenka Reichelová