Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Informace o vyhlášené Výzvě č. 31/2012 Bc. Hana Mikulová.
IROP – Národní program Ing. Ilona Kunešová / Ing. Filip Novosád Odbor územního plánování Ministerstvo pro místní rozvoj 10. prosinec 2015, pracovní porada.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů výzva č. 06/ května 2008 Olomouc.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
1 Projekty vytvářející příjmy.  Projekty zakládající veřejnou podporu  Projekty nezakládající veřejnou podporu = projekty vytvářející příjmy = projekty.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Informace o výzvě pro školy
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

Vyhlášené oblasti podpory a doporučení pro zpracování projektů IPRÚ 19. května 2008, Rožnově pod Radhoštěm

Vyhlášené výzvy Prioritní osa: 3 Cestovní ruch Oblast podpory: 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – Luhačovicko, Rožnovsko a Horní Vsacko Oblast podpory: 3.3 Podnikatelská infrastruktura a služby Podoblast podpory: Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 – Rožnovsko a Horní Vsacko

Oblast podpory: 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – Luhačovicko Rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných primárně pro cestovní ruch včetně návazné infrastruktury

Oblast podpory: 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – Horní Vsacko Rozvoj a obnova infrastruktury pro cestovní ruch Zkvalitňování a rozšiřování nabídky služeb cestovního ruchu Stavební úprava kulturní památky, technické památky a kulturní zajímavosti s využitím pro cestovní ruch

Oblast podpory: 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu – Rožnovsko Rozvoj a obnova infrastruktury pro exteriérové a interiérové aktivity sportovního i nesportovního typu Vybudování jednotného navigačního systému, sítě turistických cílů a provázání vycházkových okruhů Zkvalitnění dopravní dostupnosti objektů cestovního ruchu

Nezbytné podmínky pro realizaci projektů: ROP Střední Morava bude podporovat úpravu památek, které nejsou v seznamu památek podporovaných v rámci Integrovaného operačního programu. V rámci ROP Střední Morava nebudou podporovány projekty, které jsou podporovatelné v rámci Programu rozvoje venkova. Nevhodné jsou rovněž aktivity zaměřené POUZE na opravy a údržbu anebo energetické úspory – např. oprava střechy, zateplování, výměna oken.

Nezbytné podmínky pro realizaci projektů: Nevhodné budou aktivity zaměřené POUZE na obměnu stávajícího vybavení za vybavení stejné kvality a technologické úrovně. Pořízení vnitřního vybavení je možné realizovat pouze jako dílčí aktivitu v rámci komplexního řešení projektu. S ohledem na nutnost koordinace umístění projektů, u nichž cílová skupina zasahuje „velké území“ jako jsou např.: aquaparky, golfová hřiště, kongresová centra a výstaviště, budou tyto projekty financovány prostřednictvím specifické výzvy v rámci prioritní osy “Cestovní ruch“. Tyto aktivity nejsou v rámci této výzvy podporovatelné.

Oblast podpory: Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 – Horní Vsacko Rozvoj a obnova infrastruktury cestovní ruch Modernizace, rozšíření a výstavba ubytovacích a stravovacích kapacit včetně návazné infrastruktury

Oblast podpory: Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném oblastí podpory 3.1 – Rožnovsko Modernizace, výstavba, stavební úpravy nebo rozšíření ubytovacích zařízení, včetně služeb, vyššího kvalitativního typu minimálně na úroveň 3* a výše Rozvoj a obnova infrastruktury pro exteriérové a interiérové aktivity sportovního i nesportovního typu

Nezbytné podmínky pro realizaci projektů – doplnění k předchozím informací pro 3.3.1: Certifikace ubytovacích zařízení se bude řídit dle „Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení České republiky - kategorie hotel, hotel garni, pension a motel na období “, kterou vydala Asociace hotelů a restaurací České republiky o. s., UNIHOST - Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky a Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. Tento dokument je zveřejněn na internetových stránkách V rámci hodnocení přijatých projektových žádostí budou preferovány projekty vytvářející nová pracovní místa.

Hlavní chyby a nedostatky předložených projektů Webová žádost Benefit: nesoulad mezi údaji ve webové žádosti Benefit a studii proveditelnosti (finanční analýze – excel), např. výše dotace z ROP Střední Morava, zdroje financování; rozpory v indikátorech, rozpočtu, atd. schází jméno a podpis statutárního zástupce ve webové žádosti nesprávně uveden typ účetní jednotky

Hlavní chyby a nedostatky předložených projektů Webová žádost Benefit: nesprávně uvedena struktura financování schází minimálně 1 kritérium udržitelného rozvoje, přestože je uveden pozitivní vliv projektu výchozí a plánovaná hodnota monitorovacího indikátoru jsou totožné a rozdíl je tedy nesprávně roven hodnotě 0

Studie proveditelnosti a její přílohy: Nejsou dostatečně přesně popsány informace o oddělení účetnictví projektu od ostatních aktivit v analytické či střediskové evidenci a účetnictví žadatele Schází, jsou neúplně nebo špatně vyplněny tabulky Finanční analýzy (excel), např. schází tabulky provozních příjmů či výdajů referenční období je špatně stanoveno a na špatné období je vyplněna finanční analýza i webová aplikace CBA

Studie proveditelnosti a její přílohy: Schází CD se studií proveditelnosti a jejími přílohami elektronická verze studie proveditelnosti a jejích příloh není úplná v porovnání s tištěnou verzí schází grafické vyjádření předmětu projektové žádosti (nebo není možné rozpoznat stávající a budoucí stav) schází informace o udržitelnosti projektu v provozní fázi v případě finančně neudržitelného projektu (např. zdroje financování)

Povinné přílohy: schází podpis zodpovědné osoby / statutárního zástupce na dokladu o dluhové službě Finanční zdraví u organizací zřízených obcí nebo krajem je vyplňováno za zřizovatele, ale podepisováno žadatelem Daňové přiznání – potvrzené finančním úřadem schází příloha ve druhém paré

Děkuji za pozornost Ing. Lenka Hnilová Odbor řízení projektů Úřad Regionální rady Tel.: Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj