Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Podnikatelský záměr Volba, v čem budu podnikat Průzkum Plán realizace
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Založení a vznik Fiktivní firmy
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
UČÍME SE PODNIKAT Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_ŽIVNOSTENSKÉ.
Struktura obchodní smlouvy Vypracovali: Jana Polednová Ondřej Tvrdoň.
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Příprava na veletrhy Fiktivních firem. Vše začíná přihláškou … O účasti na veletrhu Vás jistě předem bude informovat vyučující a registraci zajistí sám,
Činnost oddělení Zásobování
CEFIF Založení FF s. r. o. Živnostenské oprávnění I Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.2.7.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Fiktivní firma VY_32_INOVACE_4_2_06_ Fiktivní firma
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor: Autor: MSc. Marcela Vojáčková MSc. Marcela Vojáčková Zpracováno: Ročník (obor) 2. ročník (Hotelnictví) M/01 2. ročník.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Představujeme fiktivní firmu I
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Podnikatelské minimum Podnikatelská myšlenka / Podnikatelský.
Podnikání - živnost Petr Machala.
VY_32_INOVACE_ 16 Podnikání. Živnostenský list dnes již nedostaneme. Pro živnostenské oprávnění nyní slouží výpis ze živnostenského rejstříku. VY_32_INOVACE_.
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_PRA_313 Ročník: 1. Vzdělávací obor:
Další vzdělávání v Moravskoslezském kraji Základy podnikání v praxi Ing. Iva Krejčí CZ.1.07/3.1.00/
ZÍSKÁNÍ ŽIVNOSTENSKÉHO OPRÁVNĚNÍ. Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKO_1178 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy.
V soutěžních vztazích Stát, samosprávné územní jednotky Osoby, které si zvolily obchodněprávní režim závazku podle § 262 odst. 1 účastníci závazkových.
Struktura podnikatelského plánu
ŽIVNOST Ohlášení živnosti Žádost o koncesi Živnost Živnost je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, Živnost.
Začínáme podnikat aneb podnikatelský plán v praxi Lucie Vaigertová Střední škola KNIH, o.p.s.
Živnost. Jak za č ít podnikat …  zjistíme, zda potřebujeme k podnikání živnostenské nebo jiné oprávnění  na živnostenském úřadě se zaregistrujeme k.
Podnikání A Předmět činnosti B Povinnosti podnikatele C Formy a druhy podnikání D Podnikatelský plán E Dotace k podnikání.
Činnosti v žákovském minipodniku (návod) Zpracovali: Mgr. František Buchta Ing. Alena Nechutová Ing. Alena Zitová.
CEFIF Založení FF s. r. o. Finanční úřad Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
„CZECH POINT e-shop – výpisy poštou“ Petr Stiegler – náměstek generálního ředitele pro veřejnou správu a eGovernment Tisková konference,
Charakteristika daňové evidence Příjmy a výdaje v příkladech.
 Materiál slouží pro pochopení a faktické vyplnění Jednotného registračního formuláře.
CEFIF Založení FF „Fyzické osoby“ Dana Batelková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Batelková.
Ing. Veronika Dostálková MBA SAMOSTATNÉ OPAKOVÁNÍ Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Ing. Veronika Dostálková MBA ŽIVNOSTI Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
FINANČNÍ GRAMOTNOST PODNIKÁNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Podnikatelský záměr STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Typy živností Autor: Pavla Lukešová.
Živnostenský zákon Podnikání.
Podmínky podnikání v ubytovacích službách a stravování
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Právní úprava cestovního ruchu v ČR: živnostenský zákon
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Autor: Ing. Alice Horáčková
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Živnost. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Podnikání a jeho právní formy
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Transkript prezentace:

Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1

* Předmět podnikání * Název minipodniku * Adresa provozovny (adresa školy) * Kontaktní údaje (tel., ) * Struktura firmy Udělat prakticky (je to i součást podnikatelského záměru) 2

* Podnikatelský záměr * Druh živnosti podle Živnostenského zákona (ohlašovací – řemeslné, volné, vázané, koncesované) ???? * Nabídka zboží, služeb, ceník * Průzkum trhu (dotazník) * Průzkum reálné konkurence * Konkurenční strategie * Zakladatelský a provozní rozpočet Udělat prakticky, některé části jsou dobrovolné 3

* Žádost o živnost * Na živnostenském úřadě kdekoliv v ČR * Vyplní se příslušný formulář (CRM) * Předloží se potřebné doklady (občanský průkaz, doklad o vzdělání, praxi apod.) * Zaplatí se 1000 Kč Živnostenský úřad vystaví Výpis z živnostenského rejstříku Seznámit žáky jen teoreticky 4

* Příprava obchodních a propagačních materiálů 5

* LOGO Udělat prakticky 6

* JMENOVKY Udělat prakticky 7

* VIZITKY Udělat prakticky 8

* LETÁK Udělat prakticky 9

* KATALOG PRODUKTŮ Udělat prakticky 10

* AKČNÍ NABÍDKA NA VELETRH Udělat prakticky 11

* Prezentace firmy, produktů * v POWER POINTU * základní informace o firmě * stručná nabídka produktů * maximálně na 3 minuty prezentování Udělat prakticky 12

* Seznámení s potřebnými formuláři 13

* Písemnosti, formuláře při obchodování * Nabídka * Poptávka (žádost o zaslání katalogu, ceníku) * Objednávka * Faktura Seznámit žáky jen teoreticky, co to je, k čemu je to v praxi (souvislost s obchodováním) 14

* Formuláře vystavované při nákupu zboží * Faktura * Paragon * Příjmový pokladní doklad Žáci si vyberou, který doklad by vystavovali na závěrečném veletrhu při obchodování. S tímto dokladem se seznámí, aby ho uměli vyplnit a použít. 15

* Vzájemné obchodování, evidence příjmů, výdaj ů * Záleží na časových možnostech (zpracování katalogu produktů) * Mezi žákovskými minipodniky * Prostřednictvím u, zasílání jednoduchých: a) Dotazů na zboží či služby b) Nabídek zboží či služeb c) Objednávek zboží či služeb ? 16

* Děkujeme Vám za pozornost. 17