Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha, 14.4.2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Advertisements

OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Veřejné projednání květen 2006.
ZAMĚŘENÍ globálních grantů Olomouckého kraje Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
OP Vzdělávání pro Konkurenceschopnost (2007 – 2013)
Seminář pro žadatele v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, červen VÝZVA GG OK.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
VÝHLED NA ROK 2009 Prioritní osa 1 – Počáteční vzdělávání Prioritní osa 3 – Oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Pavlína Mikešová
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Prezentace pro Slezskou univerzitu, Krnov, O čem to dnes bude? OP vzdělávání pro konkurenceschopnost OP výzkum a vývoj pro inovace OP přeshraniční.
SLAVNOSTNÍ UKONČENÍ PROJEKTU. MODERNIZACE VZDĚLÁVÁNÍ – ŠANCE LEPŠÍHO PRACOVNÍHO UPLATNĚNÍ CZ.1.07/1.2.33/
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Jihomoravského kraje v Operačním programu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Využívání Evropského sociálního fondu v oblasti vzdělávání v letech Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR Schola Nova, Praha
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
OBLAST PODPORY 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání globální grant:Zvyšování kvality ve vzdělávání v Ústeckém kraji II seminář pro žadatele
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Návrhy na Individuální projekty ostatní v rámci OP VK v gesci odboru předškolního, základního a základního.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Výzva k předkládání žádostí
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty - aktuální stav Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihomoravský kraj
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název operačního programu:
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Transkript prezentace:

Globální granty OP VK ve Středočeském kraji PhDr. Ivo Říha Praha,

2 Globální granty OP VK Oblasti podpory: 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání

3 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Podporované aktivity Školní vzdělávací programy Implementace nových kurikulárních dokumentů Zavádění vyučovacích metod a modulových výukových programů s důrazem na mezipředmětové vazby Zvyšování kvality výuky cizích jazyků Zlepšování podmínek pro využívání ICT Rozvoj partnerství a síťování Podpora informačních center a rozvoj kariérového poradenství ve školách Zavádění systému evaluace ve školách Rozvoj podnikatelských znalostí Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů Vzdělávání pro udržitelný rozvoj

4 1.2 Rovné příležitosti dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podporované aktivity Výuka podporujících rovný přístup ke vzdělávání (individuální vzdělávací plány, e-learning, ICT) Zvyšování kompetencí pedagogických pracovníků Rozvoj poradenství, asistenčních, speciálně pedagogických a psychologických služeb Vybudování „záchytné sítě“ pro osoby ohrožené předčasným odchodem ze systému vzdělávání a těch, co se do systému chtějí navrátit Včasné zajištění minimální garantované péče o děti se sociokulturních znevýhodněním Vzdělávání cizinců žijících na území ČR Prevence rasismu a xenofobie Podpora neformálního vzdělávání (NNO, střediska volného času)

5 1.3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení Podporované aktivity Další vzdělávání pedagogických pracovníků škol a školských zařízení včetně realizace odborných praxí a zahraničních stáží (kurikulární reforma, jazykové vzdělávání, využívání ICT, moderní pedagogické metody) Metodická podpora výuky cizích jazyků, včetně konzultační a poradenské činnosti Zvyšování kompetencí řídících pracovníků škol Zvýšení dostupnosti, kvality a atraktivity nabídky dalšího vzdělávání pro pracovníky škol

Podpora nabídky dalšího vzdělávání Podporované aktivity Podpora provázanosti dalšího vzdělávání s počátečním vzděláváním Podpora vzdělávací nabídky v oblasti dalšího vzdělávání Vzdělávání pedagogů, lektorů, řídících a organizačních pracovníků škol a dalších vzdělávacích a poradenských středisek Rozvoj sítí a partnerství subjektů v oblasti dalšího vzdělávání Poradenství a metodická pomoc při zavádění moderních a inovativních vzdělávacích technologií a metod

7 Alokace na Prioritní osu 1 v jednotlivých krajích ČR Zdroj: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

8 Alokace na Oblast podpory 3.2 v jednotlivých krajích ČR Zdroj: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

9 Finanční rámec GG OP VK ve Středočeském kraji Středočeský kraj 2007 – 2013 – 65 mil. EUR, tj. cca 1,6 mld.Kč (cca 12 % z celkového rozpočtu krajů) První Globální granty ( ): - MŠMT stanovena výše finanční alokace na 60% výše rozpočtu pro oblast podpory 1.1 činí Kč výše rozpočtu pro oblast podpory 1.2 činí Kč výše rozpočtu pro oblast podpory 1.3 činí Kč

10 Specifika prvních výzev do oblastí podpory 1.1, 1.2, 1.3 Min. výše způsobilých výdajů GP 400 tis. Kč Max. výše způsobilých výdajů GP 25 mil. Kč Specifická kritéria hodnocení 1.1: Vazba na strategické dokumenty SČK (program rozvoje územního obvodu; dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy) – max. 5 bodů Efektivita využití prostředků (počet naplněných indikátorů za poskytnutou podporu) – max. 5 bodů Zaměření projektu na tvorbu produktů s podporou EVVO nebo s podporou využití ICT – max. 5 bodů

11 Specifická kritéria hodnocení oblasti podpory 1.2 Specifická kritéria hodnocení 1.2: Vazba na strategické dokumenty SČK (program rozvoje územního obvodu; dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy) – max. 5 bodů Efektivita využití prostředků (počet naplněných indikátorů za poskytnutou podporu) – max. 4 body Zaměření projektu na tvorbu produktů s podporou EVVO nebo s podporou využití ICT – max. 3 body Zaměření projektu na integraci žáků se SVP do integrovaných tříd nebo zlepšení podmínek pro integraci žáků – max. 3 body

12 Specifická kritéria hodnocení oblasti podpory 1.3 Specifická kritéria hodnocení 1.3: Vazba na strategické dokumenty SČK (program rozvoje územního obvodu; dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy) – max. 5 bodů Efektivita využití prostředků (počet naplněných indikátorů za poskytnutou podporu) – max. 4 body Zaměření projektu na tvorbu produktů s podporou EVVO nebo s podporou využití ICT – max. 3 body Průzkum poptávky, předběžné zjištění zájmu cílové skupiny o realizaci projektu – max. 3 body

13 Harmonogram výzev k předkládání projektových žádostí na rok – (do 17.00) Bude vyhlášena výzva pro překládání projektových žádostí GP pro oblasti podpory 1.1, 1.2, 1.3 cca říjen 2008 Bude vyhlášena výzva pro předkládání projektových žádostí GP pro oblast podpory 3.2

14 Indikativní harmonogram výzev pro předkládání GP v SČK

15 Zvyšování absorpční kapacity ve Středočeském kraji Informační semináře o OP VK: – Vlašim (23 účastníků) – Kladno (53 účastníků) – Dobříš (27 účastníků) – Nymburk (27 účastníků) – Mladá Boleslav (32 účastníků) – Kolín (39 účastníků) – Kolín (37 účastníků) – Praha (35 účastníků) Semináře „Jak napsat projektovou žádost do oblastí podpory 1.1, 1.2, 1.3 OP VK“: – KÚSK (32 účastníků) – KÚSK (33 účastníků) – KÚSK (31 účastníků) – KÚSK (29 účastníků) – KÚSK (29 účastníků) – KÚSK (cca 30 účastníků) – KÚSK (cca 50 účastníků) – KÚSK (cca 30 účastníků)

16

17

18 Tým OP VK ve Středočeském kraji Krajský úřad Středočeského kraje Odbor evropské integrace Oddělení grantů EU pro oblast vzdělávání Zborovská 11, Praha 5 PhDr. Ivo Říha, , Ing. Ilona Linhartová, , Ing. Martina Pawingerová, , Ing. Michaela Šlégrová, , Ing. Lucie Vodňanská, , Projektové záměry: Propagace a publicita: Mgr. Petr Borovský, , Technická pomoc: Mgr. Michal Zadina, ,

19 Analýza lidských potřeb pro administraci OP VK ve Středočeském kraji Plán personálního zabezpečení leden 2008 – březen x vedoucí oddělení 1x projektový a finanční manažer TP 1x pracovník propagace a publicity 1x projektový a finanční manažer 1x projektový manažer duben 2008 – září finanční manažer říjen 2008 – únor x projektový manažer + 4x finanční manažer (přechod stávajících pracovníků ze SROP a OP RLZ; vytvoří se dva administrativní týmy – 1.1/1.2 a 1.3/3.2) březen 2009 – srpen x projektový manažer + 1x finanční manažer (každá oblast podpory bude mít vlastního finančního a projektového manažera; plný stav – celkem 15 pracovníků)

20 Děkuji za pozornost.