Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce v Řecku.
Advertisements

Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Vánoční zvyky a tradice
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Jen jednou za rok přijdou Vánoce, jen jednou za rok se malý sněhem zachumelený stromeček promění v zářící světélko tichého lidského štěstí. Jen jednou.
Vypracoval: Michal Klaus
Ve světě.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Vytvořeno: Michalem Málkem
Štědrý den 24. prosince Štěpán 26. prosince Silvestr 31. prosince
VY_32_INOVACE_06_Lidé a čas
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Vánoce v Rusku.
Ruské Vánoce.
Vánoce v Japonsku.
VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
 Leží v jižní Evropě  u Egejského moře  Měna: Euro  Rozloha: km 2  Počet obyvatel:  Hymna: Hymnus ke svobodě  Státní zařízení:
Svátky a tradice v Kanadě
NAD BETLÉMEM JASNÁ HVĚZDA,TO PŘEKRÁSNÉ ZNAMENÍ,PŘÍCHOD SVĚTLA,LÁSKY,ŠTĚSTÍ,NOSITELE NADĚJÍ.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Itálie - Portici. Uvítání na letišti v Neapoli Carlo Levi- Porici 2014 Milé přivítání ve škole Carlo Levi v Portici Společné foto studentů.
Vypracoval Matěj Leher
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
 Většina Kanaďanů si na Štědrý večer (24.12) otevře jen jeden dárek a zbytek si otevřou až na Štědrý den ráno (25.12).  Někteří Kanaďané si na Štědrý.
Vánoce v Africe Vypracoval David Šereda 9.A.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hvězdný pozdrav sněžných vloček , mnoho dárků pod stromeček, hodně štěstí, kupu lásky   a příští rok žádné vrásky.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Ruské pravoslavné Vánoce. Na Rusi se objevily již po příchodu křesťanství v 10.století Několik set let trvalo než se prosadily Vítězstvím těchto svátků.
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Perníková chaloupka aneb
Za dveřmi je … ZIMA.
Vánoční besídka v 1. B.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Vánoce v Japonsku. Historie… Vánoce(křesťanský svátek) se do Japonska dostaly v 16. století spolu s křesťanskými misionáři, ale až v 19. století se staly.
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
V České republice: Ježíšek Ve spojených Státech Amerických: Santa Klaus V Rusku: Děda Mráz Ve Velké Británii: Otec Vánoc O Ježíši Kristu v některých Zemí.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Vánoce kolem světa Veronika Lehotová 9.B 2017.
Vytvořila: Libuše Langmayerová IX. ročník
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
Název projektu: Moderní škola
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
KALENDÁŘ.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B.
Christmas calendar English VY_32_INOVACE_09.3/05
PŘEDVÁNOČNĺ NÁLADA ADVENT :28:39.
Riskuj-Vánoce
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném podnose vyjímá pečený krocan s nádivkou, která může být připravena z kaštanů, jablek, nebo ze sušených švestek, rozinek a piniových oříšků. Za přílohu si lidé volí salát. Ze sladkých pokrmů by to byl marcipán nebo mandlové sušenky.Ve stylových sklenicích šumí španělský sekt Cava.

Už to vím Velmi slaveným dnem je ve Španělsku 6. leden, Tři králové. Je to sváteční den převážně pro děti, které dostávají další dárečky. V obchodních domech mohou děti před Vánoci telefonovat králům, co by si přáli. Rodiče pak dětem dárky přichystají, aby je ráno na Tři krále našli. Děti tento den dávají před dům nějaký nápoj a kousek jídla jako pozornost pro Krále, kteří jim přinesli dárky při své noční návštěvě. V mnoha městech chodí Tři králové městem po ulicích a rozdávají dětem malé pozornosti a sladkosti.V tento den se také schází široká rodina ke společnému jídlu. Tradiční je tříkrálové cukroví, což jsou kulaté koláčky zdobené ovocem a ořechy, ve kterých jsou schována malá překvapení. 7. ledna se většina Španělů vrací do reality, jsou otevírány školy, různé instituce a úřady. Mnoho obyvatel Španělska se již v tento den těší na nějakou další oslavu.

VÁNO Č NÍ LOTERIE VE ŠPAN Ě LSKU Jako každý rok i letošní spoustu španělů sází na štěstí v loterii, kde jsou opravdu zajímavé částky Charakteristika losování: 195 série čísel- v desítkách 20 euro za tiket Výhry: 1.cena 3ooo ooo euro 2. cena 1ooo ooo euro 3. cena 5oo ooo euro 4.cena 2oo ooo euro 5. cena 5o ooo euro SLOSOVÁNÍ JE 22. PROSINCE

SVÁTE Č NÍ DNY - DÍAS FESTIVOS Las Vacaciones de Navidad - Vánoční prázdniny Nochebuena - Štědrý večer Día de Navidad - Štědrý den El Día de Los Santos Inocentes - 28.prosince (podobně jako v ČR 1.dubna) Nochevieja - Silvestr Año Nuevo Año Nuevo - Nový rok La noche de Reyes - Tři králové den večer (5. ledna) El Día de Reyes - Den Tří králů (6. ledna)

Estaciones Saludos