Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/21.3403 Číslo a název klíčové aktivityIII/2.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Vznik a vývoj peněz Funkce peněz Současné peníze
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 Anotace.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_285_Náboženství v Evropě Vzdělávací oblast:Člověk a příroda.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
EU_62_A_sada 1_11_M_Na poště_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
EU_62_A_sada 1_03_M_Vznik peněz_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Materiál.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_62_INOVACE_36 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová Název.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Irena Kotalíková Název:VY_32_INOVACE_251_Asie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Anotace Prezentace pro žáky k finanční gramotnosti, seznámení s podobou Eurobankovek. AutorČekalová Sylva JazykČeština Očekávaný výstup Vyjasnění pojmů.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ České mince a bankovky.
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_08_01_banky a jejich služby Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa,
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Zdeňka Kobrová Název: VY_32_Inovace_2A_01_Geometrické tvary.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Prezentace k finanční gramotnosti. Co je to banka. Autor
Obchod, trh Základy hospodaření.
Odraz světla na rovinném zrcadle
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
EU_62_A_sada 2_02_M_Finanční produkty_Pol
Měnová soustava, měnová politika
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_10_Kocůrková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Vilma Skřivánková
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: Moderní škola
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Saturn Sluneční soustava Název školy
Astronomické jednotky délky
Měření elektrického proudu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
ZŠ Brána Nová Paka Přírodopis, 6. – 9. tř. Autor: Ing. Michal Koťátko
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Víra, náboženství, církve, sekty (1) – Rozložení ve světě
Magnetická indukce Název školy
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Závislost elektrického odporu
Venuše Sluneční soustava Název školy
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Počátky slovesného umění
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Jupiter Sluneční soustava Název školy
Zlomky – opakování učiva 5. ročníku
Mgr. Veronika Vaňousová
Transkript prezentace:

Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název materiálu:Peníze Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_18_02 Autor:Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:Matematika, Občanská výchova Ročník: Vzdělávací oblast:Finanční gramotnost Vzdělávací obor:Matematika a její aplikace, Výchova k občanství

Tematický okruh:Peníze Téma:Nakládání s penězi Druh učebního materiálu:Prezentace Potřebný čas pro výuku DUM: 15 min Anotace / Metodický list:Prezentace má za cíl uvést žáky do výuky tématu finanční gramotnosti. Na snímcích 4 a 5 je slovo peníze v šesti různých jazycích, žáci mají určit tyto jazyky. Snímek 6 stručně shrnuje funkci peněz. Snímky 7 a 8 vysvětlují pojmy hotovost a bezhotovostní peníze. Na snímku 9 jsou uvedeny citáty o penězích, které by měly vyvolat diskuzi o jejich významu.

P ENÍZE

MONEY GELD PIENIĄDZE SOLDI TI Ề N ДЕНЬГИ

MONEY (anglicky) GELD (německy) PIENIĄDZE (polsky) SOLDI (italsky) TI Ề N (vietnamsky) ДЕНЬГИ (rusky)

Prachy, škvára, many, šupy, love,.... Mince, bankovky, peněžní karty, peníze v bance V minulosti peří, korálky, kamínky, mušle, plátýnka prostředky obchodu či směny vyměňujeme je za zboží či služby mohou sloužit i k vytváření a hromadění majetku (úspory) C O JSOU PENÍZE

H OTOVOST – HOTOVÉ PENÍZE - OBĚŽIVO Bankovky a mince V České republice je měnovou jednotkou koruna česká, zkráceně Kč. Mezinárodní zkratka naší měny je CZK. 1 koruna česká = 100 haléřů (1 Kč = 100 h)

B EZHOTOVOSTNÍ PENÍZE Peníze uložené na účtech v peněžních ústavech Jejich hodnota je vyjádřena čísly, např. na výpisech z účtu. Byly zavedeny, protože není možné uskutečňovat veškeré platby hotovými penězi (není dostatek mincí a bankovek).

M OUDRÁ SLOVA.... Až bude pokácený poslední strom, až bude poslední řeka otrávená, až bude chycena poslední ryba, tehdy poznáme, že peníze se nedají jíst. indiáni kmene Cree Chceš-li ztratit přítele, puč mu peníze. české přísloví Peníze snáze odcházejí než přicházejí. Jan Amos Komenský Když promluví peníze, pravda zmlkne. řecké přísloví

Z DROJE : AUTOR NEUVEDEN. Citáty [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: citatu.php?pozice=50&kategorie=peníze AUTOR NEUVEDEN. Citáty o penězích [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: