ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy Název materiálu Opakování příloh Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_20(20) AutorIng. Petra Pechová
Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti příloh. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.
Anotace Cílem je ověřit znalosti z oblasti příloh. Úkolem je správně odpovědět na otázky, po označení správné odpovědi se ozve potlesk a automaticky se zobrazí nová otázka. Při označení špatné odpovědi se ozve řinčení skla. Materiál je určen pro žáky oboru kuchařské práce.
Test – přílohy Ing. Petra Pechová 2012
Mezi přílohy z brambor připravené vařením patří: Bramborová kaše Brambory na smetaně Hranolky Krokety
Mezi přílohy z mouky a krupice nepatří: Chlupaté knedlíky Karlovarské knedlíky Houskové knedlíky Máslové noky
Jaká je hmotnost jedné porce houskových knedlíků? 160 g50 – 100 g 200 g
Těstoviny jsou vyrobené z: Hrubé mouky, vajec a vody Hrubé mouky, vajec, vody a soli
Při přípravě dušené rýže dodržujeme poměr: 1 kg rýže na 1,5 litr vody 1,5 kg rýže na 1 litr vody1 kg rýže na 1 litr vody
Mezi přílohy z luštěnin nepatří: Rýžová kaše Hrachová kaše Šoulet Čočka nakyselo
Zadělávanou zeleninu nezahušťujeme: Strouhaným bramborem Omáčkou velouté Bešamelem Zásmažkou
Mezi jednoduché saláty nepatří: Bramborový salát Salát z červené řepy Okurkový salát Zelný salát
konec