Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 25. června 2014 Tento seminář je financován z Evropského sociálního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář k projektu „ Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 27. března 2015 Tento seminář je financován z Evropského sociálního fondu.
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 9. prosince 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tento seminář je financován z Evropského sociálního.
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Závěrečná konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Systém financování soc. služeb z úrovně JMK (krytý státním rozpočtem) v roce 2015 tzv. „ministerské dotace“ 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 25. června 2014 Tento seminář je financován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Program 1.Zahájení JUDr. Holasová 2.Předběžné výsledky z místních šetření Mgr. Bořecká 3.Výsledek kontroly realizace projektu provedené Ernst & Young, s.r.o. JUDr. Holasová 4.Výsledek kontroly realizace projektu provedené MF JUDr. Holasová 5.Zobecněné odpovědi na dotazy zaslané poskytovateli el.cestou Ing. Sedláková 6.Informace k zúčtování záloh Ing. Sedláková 7.Plán kontrol na II.pol.2014 Mgr. Nováková 8.Informace k financování služeb soc. prevence v roce 2015 Ing. Tuček, oddělení ekonomiky a kontroly OSV KrÚ JMK Ing. Tuček, oddělení ekonomiky a kontroly OSV KrÚ JMK 9. Dotazy, diskuse, závěr. 9. Dotazy, diskuse, závěr.

Zahájení průběžná realizace aktivit projektu, VZ na audit projektu místní šetření, kontrolní činnost RT i MF audit Ministerstva financí kontrola MPSV

Předběžné výsledky z místních šetření Byla provedena místní šetření v lokalitách Hodonín (11), Brno-venkov (6), Blansko (9), Znojmo (6), částečně Brno-město (18). V druhém pololetí budou provedena zbývající místní šetření v lokalitách Brno- město (15), Vyškov (3), Břeclav (4) Šetření byla zaměřena na: 1. Publicita – nebyly shledány nedostatky, zveřejnění a prezentace služby v souladu s pravidly pro publicitu 2. Kontrola spisů, smluv a výkazů práce pracovníků sociální služby – evidence vykazovaných jednotek a vedení smluv – nebyly shledány nedostatky, evidence vedena ve většině případů el.formou, přehledně 3. Výkazy práce – nedostatky :  chybné číslo a název projektu  nedostatečně popsané provedené činnosti  Nesoulad odpracovaných hodin s popisem činnosti (hodiny uvedeny, popis činnosti nikoli nebo naopak)  Opakuje-li se častěji popis činností, je vhodné mít vedlejší evidenci, ze které je zřetelné, jakou činnost daný pracovník v uvedený den vykonával (např. zápisy z porad, záznamy z jednání s klienty apod.) 4. Kontroly dodavatelů u SBD – kontroly prováděny velmi málo, většinou bez vyhotovení záznamů nebo protokolů 5. Podložení faktur výdaji ze soupisek – nebyly shledány nedostatky

Výsledek kontroly realizace projektu provedené Ernst & Young, s.r.o. Kontrola proběhla , dosud není uzavřena. Některé dokumenty byly kontrolnímu orgánu předány v kopii a výsledek kontroly bude oznámen dodáním návrhu protokolu.

Výsledek kontroly realizace projektu provedené Ministerstvem financí Audit byl MF proveden ve dnech Dosud byl předán pouze návrh Zprávy o auditu operace. Podle této zprávy nebyl zjištěny nedostatky.

Zobecněné odpovědi na dotazy zaslané poskytovateli el.cestou Aktuální informace o projektu Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji  projekt schválen hodnotící komisí  provedeny úpravy dle požadavků hodnotitelů  čekáme na vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace v celkové výši ,-Kč  realizace projektu je stanovena na období od do  vlastní financování služeb od do  výběrové řízení na zástupce zadavatele  realizace veřejných zakázek na zajištění 4 vybraných druhů služeb sociální prevence

Shrnutí – způsobilé výdaje I.Způsobilé výdaje Obecná pravidla způsobilosti výdajů  Náklad vztahující se k roku 2014 musí být uhrazen do dne, do kterého má být předložena závěrečná monitorovací zpráva, tj. do  je nezbytně nutné k zúčtovat veškeré poskytnuté zálohy a v souvislosti s vyúčtováním zálohy provést úhrady do dne předložení závěrečné monitorovací zprávy (tj. uhradit nedoplatek nebo vrátit přeplatek) a uvést do soupisky účetních dokladů s příslušným znaménkem

Shrnutí – způsobilé výdaje Způsobilé výdaje  Osobní výdaje  Osobní výdaje za prosinec 2014 uhradit nejpozději do 20.ledna 2015  Provést kontrolu čerpání dovolené za uplynulé 3 roky  Cestovné  Vždy doložit nezbytnost uskutečněné cesty pro příslušnou službu  Zařízení a vybavení  Nákupy zařízení a vybavení v závěru projektu pouze ve zvláštních případech – výměna nefunkčního nebo neopravitelného vybavení (nebo v případě nehospodárné opravy)  Režijní a administrativní výdaje  Vyúčtování záloh – viz výše  Metodika výpočtu poměrné části musí být doložitelná i po skončení projektu  Nákup služeb  V případě poskytování i prostřednictvím subdodavatelů je nutné co nejdříve zúčtovat zálohy subdodavatelů, aby bylo možné provést úhrady či vratky z vyúčtování

Shrnutí – způsobilé výdaje II.Vykazování kapacit  Provést kontrolu vykazované kapacity vyplývající ze smlouvy o poskytování sociálních služeb  Dodržení nastavené kapacity uvedené ve smlouvě

Přehled čeprání výdajů

Informace k zúčtování záloh

Plán kontrol na II.pol.2014 Plán kontrol na II.pol je vyvěšen na stánkách IP Budou prováděny kontroly monitorovací firmou, externími pracovníky RT. RT jako takový bude kontroly provádět pouze ve výjimečných případech, kdy se bude jednat o mimořádné kontroly mimo plán kontrol. Externí pracovníci RT – kontroly u poskytovatelů Armáda spásy (sml /11/OSV), DCH Brno (sml /11/OSV), Sdružení Podané ruce, o.p.s. (sml /11/OSV), DCH Brno (sml /11/OSV) MF - kontroly u poskytovatelů - Spondea, o.p.s. (sml /11/OSV), Liga vozíčkářů (sml /11/OSV - SBD), DCH Brno (sml /11/OSV- SBD), DCH Brno (sml /11/OSV- SBD), Armáda spásy (sml /11/OSV- SBD), Ratolest Brno, občanské sdružení (sml /11/OSV- SBD), Sdružení Práh (sml /11/OSV- SBD), Občanské sdružení Krok (sml /11/OSV- SBD), Liga vozíčkářů (sml /11/OSV- SBD), Spondea, o.p.s. (sml /11/OSV- SBD), Tyflocentrum Brno, o.p.s. (sml /11/OSV- SBD), Liga vozíčkářů (sml /11/OSV- SBD), Tyflocentrum Brno, o.p.s. (sml /11/OSV- SBD), Liga vozíčkářů (sml /11/OSV- SBD), Sdružení Práh (sml /11/OSV- SBD).

Informace k financování služeb soc. prevence v roce 2015 Systém financování soc. služeb z úrovně JMK (krytý státním rozpočtem) v roce 2015 – Ing. Jan Tuček – viz samostatná prezentace

DOTAZ Y + DISKUSE DOTAZ Y + DISKUSE dotaz: Pokud subdodavatel nedočerpá finanční prostředky, lze je převést na dodavatele? Odpověď: Lze, za předpokladu uzavření dodatku ke smlouvě nejen mezi dodavatelem a DBD, ale i mezi dodavatelem a JMK. (dodatek smlouvy mezi dodavatelem a JMK musí být schválen Radou JMK a k realizaci lze přistoupit až na základě schváleného dodatku) dotaz: Úhrada právního poradenství AD – klientkám od – (2.500,- Kč měsíčně za celé období) Odpověď: Součástí každé sociální služby je základní sociální poradenství, odborné právní služby nelze hradit z projektu.

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Přejeme vám příjemný den