Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob: +420 731 192 877.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Priority a možnosti v programovém období a hlavní změny oproti programovému období prosince 2014, Liberec JUDr. Olga Letáčková.
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Podpora odborného vzdělávání zaměstnanců II – POVEZ II „Praktické příklady pro jednotlivé typy žadatelů“
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Lidská společnost digitálního věku
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
CzechInvest. Investice Finanční podpora investic % 25 % 2015.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Jsou venkovské školy horší než městské?
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Banky, vklady, úvěry, půjčky z hlediska občana 2 – Půjčky apod.
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Zavádění nového produktu na trh
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Inovace a regionální rozvoj
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Společenská odpovědnost ve školství
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-4)
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Energetický management
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Informace k tezím rekodifikace
Prodeji produktu nebo služby
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Průmysl možnosti podpory
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Program rozvoje venkova
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Seminář o stavebním spoření
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:

2 Kapitola/Slide GRANTIKA České spořitelny, a.s. –Součást finanční skupiny České spořitelny –Nabízíme komplexní péči o klienta v oblasti dotací EU –Pomůžeme Vám jak si najít, získat a udržet dotaci –Konzultace záměrů, příprava projektů –Výběrová řízení, dotační management

3 Kapitola/Slide Jak přistoupit k žádosti o dotaci –Kdy o dotace žádat –Plánovat investice dopředu (rok ) lze počkat až na výsledek žádosti o dotaci –Smysluplný podnikatelský záměr –Představa o zajištění financování projektu –Prototyp nebo plán výzkumu –Jak žádat –Včas! –Rozhodnutí: sám či poradenská agentura? – šance na (ne)úspěch –Výběrová řízení! –Získání dostatečného množství informací

4 Kapitola/Slide Základní informace k vybraným Výzvám Mám funkční prototyp Zahajuji sériovou výrobu Spolupráce s VŠ Dotace na nové stroje nutné k zahájení sériové výroby unikátního produktu, stavební úpravy, licence, nákup know –how, transfer technologie Inovace Výstup (prototyp) Patent, užitný vzor, průmyslový vzor etc. Dotace na patentového zástupce, překlady, správní poplatky Patent Výzkum, vývoj Výrobek není vyráběn Spolupráce s VŠ Dotace na testovací stroje, vybavení laboratoře, vědeckovýzkumní zaměstnanci Potenciál Příjem žádostí do Příjem žádostí do TIP + ALFA

5 Kapitola/Slide INOVACE? Nová technicko – užitná vlastnost výrobku (produktu) ne design Vývoj „prototypu“ Příklady Vyšší výkon turbín Výroba stejného výrobku ale za významně jiných vstupů (inovace procesu) Vyšší odolnost – tah, tlak, barevná stálost Obal na bankovní karty Nejen patenty, ale průmyslové vzory, užitné vzory etc.

6 Kapitola/Slide Příjem žádostí ve vybraných výzvách Educa do Specifické vzdělávání vlastních zaměstnanců Operační program životní prostředí: PO 2 – Zlepšování kvality ovzduší a snižování emisí Říjen až listopad – instalace technologií na snižování emisí, Centrální zdroje tepla + rozvody, pořízení nízkoemisního spalovací zdroje (plyn) + zateplení PO 4 – Nakládání s odpady a staré ekologické zátěže Říjen až listopad – uspějí zejména bioplynové stanice, kompostárny, nakládání s biologickými, nebezpečné odpady

7 Kapitola/Slide Výběrová řízení Pro položky nad 500 tis. Kč bez DPH o POZOR na účelové rozdělování položek!! Rezervovat dostatečný čas (cca 50 dní) Věnovat pozornost formálním náležitostem (časové lhůty, místo vyvěšení (obchodní věstník), náležitosti zadávací dokumentace) Správné nastavení výběrových kritérií o Cena, kvalita provedení, servisní požadavky, délka záruky Aktivně oslovovat potenciální dodavatele Žádost o výjimku o eAccount o Doložit správnost VŘ – zadávací dokumentace, nabídky … o Lhůta 20 dní

Přeji Vám hodně úspěchů! Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob: