VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Advertisements

Moučníky z tvarohového těsta
Houbový koláč s parmezánem
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Návod k přípravě štřůdlu
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z brambor.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Recept na perník.
Moje Vánoční kuchařka Jako 1.je nezapomenutelný kapřík Naporcovaného a kostí zbaveného kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme alespoň.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Jak upéct perníky Klikni zde..
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
Moučníky z litého těsta
Týdenní stáž ve firmě Novicom Praha, spol. s r. o.
Vanilkové rohlícky. Ingredience Na obalení: Cukr moucka 8dkg vlašské ořechy 28 dkg hladká mouka 20dkg máslo 8dkg cukr moučka.
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Ořechovo medové řezy Medovník.
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Vanilkové Rohlíčky Co potřebuješ? Připrav si…
Recept jak udělat krtkův dort…
©Jiří Kos g hladké mouky 130 g moučkového cukru g tuku 2 celá vejce 1/2 čajové lžičky sody 1 lžička perníkového koření 3 lžíce medu.
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
Vánoční stromeček Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_492 Vzdělávací obor: Cukrář H/01
LEKCE 2: vanilkové rohlí č ky Vánoční cukroví. INGREDIENCE: 28 dkg hladké mouky 21 dkg tuku (18 dkg smetolu a 3 dkg sádla) 14 dkg o ř ech ů nebo 10 dkg.
Číslo :VY_32_ INOVACE_ TEC_481 Ročník: 2. Vzdělávací obor: Cukrářská technologie Tematický okruh: Hmoty a korpusy Téma: Lehké šlehané hmoty Jméno autora:
Číslo : VY_32_ INOVACE_ TEC_495 Ročník: 2. Cukrářská technologie
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
BANÁNOVÝ DORT Vaření s pejskem a kočičkou. Ingredience balení na přípravu Banánového dortu 100g měkkého margarínu na pečení nebo másla 2 vejce 1dl mléka.
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
CHARČO PANÍ MANČO (Paní Man č o) 24/05/15 | Recept | GruzieGruzie
HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
BANÁNOVÉ CHIPSY (Mustafa) 20/08/15 | Recept | GhanaGhana
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
Vareniky (Nataliye) 19/01/15 | Recept | Ukrajina
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
Recept – Hororové cupcakes
Šlehačkový dort s ovocem
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_INOVACE_ Laskonky
VY_32_INOVACE_ Lehké šlehané hmoty - charakteristika
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Třené hmoty.
Těžké šlehané hmoty / TŠH/.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

VICTORIA SPONGE CAKE (Tony) 15/04/15 | Recept | Velká BritánieVelká Británie

VICTORIA SPONGE CAKE (TONY) Victoria sponge cake, nebo také Victoria sandwich, je tradiční britský letní dort. Je nazvaný podle královny Victorie, o které se traduje, že jako dítě nesměla moc sladké. Jakmile se dostala na trůn, vše si vynahradila, a tak se v jejím královském sídle každý týden servírovaly dorty, sušenky a vafle a sladké pamlsky - co hrdlo ráčilo. Victoria sponge patří k dortům, které chutnají nejlépe čerstvé – proto ho doporučujeme sníst v ten samý den, kdy jej upečete. Ve všech ohledech je to ideální dort na narozeninové oslavy, a to nejen královské! Na upečení Victoria sponge cake můžete použít buď samo-kypřící mouku („self-raising flour“ – hladká mouka s vyšším obsahem lepku k dostání například v britských potravinách Marks&Spencernebo Robertson nebo si ji sami vyrobit z hladké mouky („plain flour“) tak, že na každých 150 gramů mouky (1 hrnek) přidáte 2 lžičky kypřicího prášku.Marks&SpencerRobertson Doba přípravy : 45 minut (pečení cca 25minut) Nasytí : 8-12 osob

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: 3 STŘEDNĚ VELKÁ VEJCE SAMO-KYPŘÍCÍ MOUKA (NEBO HLADKÁ MOUKA + PRÁŠEK DO PEČIVA - VIZ VÝŠE) MÁSLO A CUKR KRUPICE - STEJNÁ GRAMÁŽ JAKO VAŠE 3 VEJCE MALINOVÝ DŽEM DVA KELÍMKY SMETANY KE ŠLEHÁNÍ MOUČKOVÝ CUKR NA OZDOBENÍ Postup: Přichystejte si 3 vejce a ještě ve skořápce je zvažte. Výsledná gramáž je míra pro to, kolik si odvážíte másla, mouky a cukru na těsto (např. váží-li vaše 3 vejce 200 gramů, budete na těsto potřebovat 200 gramů mouky, 200 gramů másla a 200 gramů cukru). Ingredience smíchejte postupně – změklé máslo s vejci, pak vmíchejte cukr a nakonec opatrně přidejte prosátou mouku. Vymažte 2 dortové formy (o průměru 20 cm) tukem a vysypte je moukou - nebo je můžete vyložit pečicím papírem. Těsto rozdělte rovnoměrně do obou forem. Pokud nemáte dvě stejně velké formy, můžete upéct klasický vyšší dort v jedné větší formě a po uležení upečený dort opatrně rozpůlit. Dort pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po minut. Upečené korpusy nejdříve nechte odležet ve formách alespoň 5 minut, až poté je vyndejte a nechte na mřížce úplně vychladnout. Obě půlky dortu slepte širokou vrstvou malinového džemu, na který naneste ušlehanou smetanu. Nakonec dort posypte moučkovým cukrem a vašemu královskému gurmánskému zážitku již nestojí nic v cestě!

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016