Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Role odborné společnosti při sledování a zvyšování kvality
Advertisements

Vědecká rada Fakulty bezpečnostního inženýrství 8. prosince 2010
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Sebehodnotící zpráva oboru speciální pedagogika na PdF MU
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Mentor klinické praxe ošetřovatelství a porodní asistence
EDINBURGH NAPIER UNIVERSITY
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
MEZINÁRODNÍ VZTAHY Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
ošetřovatelství a porodní asistence
EVIDENCE PEDAGOGICKÉ ČINNOSTI schůze KIV
O fakultě... Fakulta vznikla 1. ledna 1991 rozdělením Fakulty strojní a elektrotechnické na dvě samostatné fakulty. Fakulta elektrotechniky a informatiky.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Zpráva o činnosti RVŠ zasedání akademického senátu LF MU, Rada VŠ ve stálém zasedání Martin Pešl.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Koncepce ošetřovatelství
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Mise a vize VŠKV  Jediná vysoká škola se sídlem v Karlovarském kraji  Jedinečnost vzdělávacího programu neuniverzitního typu  Inovační inženýrství.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Fakulta veřejných politik v Opavě se představuje
Katedra informačních systémů PhDr. Pavel Pavlík, Ph.D. Kolegium děkana - 5. května 2009 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
CV FHS Fakultní setkání, Mgr. Karla Hrbáčková, Ph.D.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
KATEDRA PRÁVNÍCH OBORŮ, ŘÍZENÍ A EKONOMIKY MARTIN ŠIMÁK KOLEGIUM DĚKANKY 8. ČERVNA 2012 Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Perspektivy spolupráce ÚZS UJEP a KZ ve vědě a výzkumu Miroslav Tichý Ústav zdravotnických studií Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Reflexe aktivit a výsledků projektu Reflexe aktivit a výsledků projektu Evaluace a inovativní aplikace bakalářského studijního programu Učitelství pro.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Harmonizace studia na VOŠ aVŠ Výzva na jednotný vzdělávací systém Valérie Tóthová.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Mezinárodní den sester květen 2009
PLÁN REALIZACE STRATEGICKÉHO ZÁMĚRU
Fakulta zdravotnických studií
Katedra filozofie a etiky v pomáhajících profesích
Ostravská univerzita (1991 → )
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Fakulta zdravotnických studií
Fakulta zdravotnických studií
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Institut zdravotnických studií Ústav ošetřovatelství
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
DSP Speciální pedagogika Marie Vítková
Ústav zdravotnických věd
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Doktorské studium na FLD
Představení senátorů Akademického senátu FZS
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Jana Chrásková, Ivana Lamková
Fakulta zdravotnických studií
Transkript prezentace:

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra ošetřovatelství březen 2009

Pracovníci KOS, studenti dokt. progr. Interní – 37 (19 plný p., 6 MD) Odb. asist. – 14 plný p., 11 nižší p. Asistenti – 3 plný p., 4 nižší p. Profesor – 2 (1 plný p., 1. nižší p.) Docent – 3 (1 plný p., 2 nižší p.) Externí – 6 Doktorandi – 5 Mentorky – 19

Pedagogická činnost Přímá: Výuka – přednášky, semináře, cvičení, odborná praxe Počet hodin: Počet předmětu (STAG): 301 Nepřímá tvorba studijních opor (tištěná podoba, e-learning) tvorba Log book-u pro odbornou praxi vedení bakalářských, diplomových a doktorských prací

Projekty IGA MZ ČR – 3 Začlenění sestry do komunitní péče zdravotnického systému České republiky a srovnání se situací ve státech EU Zajištění kulturně diferencované ošetřovatelské péče ve vybraných minoritách v České republice Postavení sestry v multidisciplinárním týmu

Projekty FRVŠ – 1 Edukační činnost v pomáhajících profesích RP – 1 Příprava navazujícího magisterského programu Ošetřovatelství v kombinované formě studia ESF – 1 Celoživotní vzdělávání ve dvou nelékařských profesích GA ZSF – 2 Zmapování zdravotního stavu imigrantů ve vybrané lokalitě ČR Postavení stoma sestry v ČR

Publikace Monografie, kapitoly:5 SCI2 Recenzovaná publikace – zahraniční:21 – domácí:33 – domácí:33 Zahraniční konference, aktivní: 23 Domácí konference:56

Další aktivity Organizace Mezinárodního sympozia Revma Liga Liga proti osteoporóze Centrum civilizačních chorob Spolupráce s ČČK Spolupráce s VZP

Další aktivity mobilita učitelů členství v 7 mezinárodních profesních a vědeckých organizacích členství ve 4 národních profesních organizacích členství v oborových radách 4 doktorských programů členství v 8 vědeckých radách členství v redakčních radách 8 časopisů

Slabé stránky: malý počet OA s titulem Ph.D. nedostatečná jazyková připravenost některých pracovníků katedry Silné stránky: úspěšnost ve výzkumných projektech aplikace interaktivních vyučovacích metod využití sebereflexe ke zkvalitnění přístupu ke studentům a k dosažení efektivnějších výstupů učení k dosažení efektivnějších výstupů učení otevřenost k diskuzi během hodnocení odborné praxe tvůrčí a pracovitý kolektiv

Hlavní cíle pro rok Pro personální rozvoj katedry ukončení Ph.D. – 6 odborných asistentek katedry (2009) ukončení rigorózního řízení – 3 odborné asistentky (2009) pokračování ve studiu Ph.D. – 5 odborných asistentů katedry příprava k habilitačnímu řízení – ? výhledově 2 odborné asistentky (minim. ještě 2 roky příprava) (minim. ještě 2 roky příprava)

Hlavní cíle pro rok Další cíle dokončit přípravy materiálů bakalářských studijních oborů Všeobecná sestra a Porodní asistentka k reakreditaci připravit studijní obor Všeobecná sestra k akreditaci v anglickém jazyce zkvalitnění jazykové připravenosti akademických pracovníků katedry pokračovat v přípravě výukových materiálů v e-learningu úspěšně realizovat řešení třech výzkumných projektu IGA MZ ČR rozvíjet aplikaci EBP a EBN (Evidence Based Practise a Evidence Based Nursing) na katedře zkvalitnění publikační a přednáškové činnosti více se zaměřit na efektivitu praktické výuky připravenost pro reálné podmínky současné praxe