ANOTACE Materiál slouží pomocí zábavné formy k zopakování, prověření a utříbení získaných informací během hodin informatiky a v průběhu práce s informačními.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
průvodce mezi klávesami
Základní přehled o použití jednotlivých částí klávesnice
Informační a komunikační technologie
Klávesnice pc Mgr. Jan Fojtík Hardware F_21.
KLÁVESNICE VY_32_INOVACE_E3-05 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Identifikátor materiálu: EU
Klávesnice 1. část Vstupní zařízení.
Popis klávesnice.
Informační a komunikační technologie 5. ročník
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.20 Téma: Kufr – základní.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Zapínáme PC. Spouštíme aplikace pomocí kláves.
Název Ovládání počítače – klávesnice a myš Předmět, ročník
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Základní vstupní zařízení
Klávesy – kamarád při psaní
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace seznamuje žáky se základní sestavou PC a dalšími.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.07 Téma: PowerPoint Číslo.
Práce s tabulkou vytvořenou ve Wordu 2010.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Klávesnice Seznamte se, prosím..
Úprava textu - řádkování a odrážky.
Tabulkový procesor – Excel 2010.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Word - záložka "Vložit" Klíčová slova: Záložka vložit, obrázek,
Klávesnice K čemu slouží klávesnice Jak pracuje klávesnice
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
ANOTACE Materiál slouží pomocí zábavné formy k zopakování základních znalostí a poznatků z vlastností elektrického proudu. Žáci si díky materiálu zopakují,
Klávesnice NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_IKT.7.Vl.19_Funkce_klaves.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_09_Vstupní_periférie TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Jak opravit chyby při psaní.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_08
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Vypracoval-Matěj Šmíd
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_06
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
KLÁVESNICE A MYŠ NA PC VY_32_INOVACE_06
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Klávesnice skupiny kláves, klávesy
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
RISKUJ aneb co už umíš Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

ANOTACE Materiál slouží pomocí zábavné formy k zopakování, prověření a utříbení získaných informací během hodin informatiky a v průběhu práce s informačními technologiemi.

Bodování Kvíz: Každá otázka je samostatně bodově ohodnocena Kufr: Každá správná odpověď 600 bodů Odkrývačka: Každý odkrytý čtverec bez správného určení předmětu na obrázku – 500 bodů

Trojboj Kvíz Kufr Odkrývačka

1 000 Poznej předmět.

Flash disk

2 000 Poznej předmět.

Joystick

3 000 Poznej předmět.

modem

4 000 Poznej obrázek.

Externí HDD

5 000

1 000 Vyjmenuj tři sociální sítě.

Facebook Twitter Lidé …

2 000 Jak se jmenuje nejzákladnější editor textu ve Windows?

Word Pad

3 000 Jak se jmenuje jazyk, pomocí kterého tvoříme www stránk?

html

4 000

5 000 Odhadni, kolik je … Jak se jmenují shluky písmen, které nám určují podobu www-stránky?

tagy

1 000 Odhadni… Kolik tlačítek má standardní klávesnice (vč. numerické). tolerance 3

l0l

2 000 Jak se smaže znak vpravo od kurzoru?

delete

3 000

4 000 Pro které tři fce svítí na klávesnici tři diodky?

NumLock CapsLock ScrollLock

5 000 Co znmená fce Scroll Lock?

Pokud se nastaví textový kursor do nějaké buňky v mřížce a zapne se Scroll Lock, pak při pohybu v mřížce pomocí kurzorových kláves (šipek) zůstává kurzor ve vybrané buňce a roluje celá mřížka

Kufr Co by bylo napsáno na kufru při stěhování, kdybyste všechny pojmy zabalili do jednoho?

Sladidlo Modrá „požírač“ času like

Okno Microsoft Softw are Windows

Kuličk a /l aser Drát/nedrát Klik roll myšmyš

Ty Pl ay Sdílet shlédnutí youtube

Odkrývačka Pod čtverci se skrývá obrázek. Každý odkrytý čtverec má hodnotu 400 trestných bodů, které se odečítají od vašeho skóre

Zdroje AUTOR NEUVEDEN. nc.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: modem-with-built-in g-wireless-router_d14942.html AUTOR NEUVEDEN. oemusbfactory.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. radialmind.blogspot.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. nc.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: hdd-500gb-usb-red-cerveny-2-5-otresu-a-vode-odolny-_d21594.html AUTOR NEUVEDEN. zspohurecka.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. wikipedia.org [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. electronics.howstuffworks.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. girls3m.blog.cz [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: