Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"— Transkript prezentace:

1 Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Vzdělávání pro konkurenceschopnost č. výzvy 21, prior. osa Počáteční vzdělávání Výuková oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_384 Ročník: 9. Sada: Druh: Elektronický pracovní list Autor: Mgr. Jakub Machel Název: Hardware - Opakování Anotace: V tomto programu si žáci mohou zábavnou grafickou formou ověřit své znalosti o Hardware. Program slouží pro zopakování probrané látky. Datum vytvoření: Datum ověření:

2 Hardware počítače Opakování

3 Vyber si téma a klikni na hvězdičku
Otázky a odpovědi Otázky s možnostmi Poznej součástky Pro označení odpovědi na následujících stránkách klikni na kolečko, pro návrat zpět klikni na šipku. Pro opuštění programu zmáčkni klávesu ESC.

4 Odpověz si na otázky a následně zkontroluj správnost svých odpovědí:
Zamysli se nad tím, jak bys odpověděl na otázku, co je to Hardware. Odpověď na otázku Jaký je anglický výraz pro počítačovou skříň Na kolik typických Hardwarových součástek si vzpomeneš? (Pro zobrazení odpovědi klikni na zelené kolečko)

5 Vyber správnou odpověď
1) Jak se nazývá zařízení, které propojuje součástky v počítači: a) Procesor b) Základní deska c) Grafická karta 2) Pevný disk, neboli Harddisk (HDD), slouží pro: a) Uložení dat b) Vytváření obrazu c) Přívod elektrické monitoru energie do PC 3) Základní součást počítače, která má za úkol řídit běh programů a zpracovávat jejich instrukce se nazývá: a) Operační paměť b) Síťová karta c) Procesor 4) Operační paměť, která slouží pro dočasné uložení dat se zkráceně označuje jako: a) CPU b) HDD c) RAM 5) Karta, která umožňuje komunikaci počítačů mezi sebou se jmenuje: a)Zvuková b) Síťová c) Grafická ( Pro označení odpovědi klikni na zelené kolečko)

6 Vyber správný název součástky, která se nachází na obrázku
Základní deska Pevný disk Operační paměť Procesor Pevný disk Operační paměť Procesor Základní deska Operační paměť Zvuková karta Grafická karta Operační paměť Základní deska Grafická karta Operační paměť Síťová karta Grafická karta Zvuková karta Grafická karta Síťová karta Zvuková karta

7 Hardware Je veškeré fyzicky existující vybavení počítače. Jedná se o součástky, bez kterých by počítač nemohl vykonávat svou funkci. Zjednodušeně řečeno je Hardware vše, na co si v počítači mohu sáhnout.

8 Počítačová skříň Anglický výraz pro počítačovou skříň je COMPUTER CASE [KOMPJUTR KEJS]

9 Hardwarové součástky Mezi typické Hardwarové součástky patří
PROCESOR (CPU) OPERAČNÍ PAMĚŤ (RAM) PEVNÝ DISK (HDD) GRAFICKÁ KARTA ZVUKOVÁ KARTA SÍŤOVÁ KARTA.

10 SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ

11 SPRÁVNÁ ODPOVĚĎ

12 ŠPATNÁ ODPOVĚĎ

13 ŠPATNÁ ODPOVĚĎ

14 Použité zdroje Archiv autora Obrázky – Klipart sady Microsoft Office


Stáhnout ppt "Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu"

Podobné prezentace


Reklamy Google