STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Název projektu : Rozvoj ICT ve výuce na střední škole Registrační číslo projektu: č. projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Městec Králové, T. G. Masaryka 4 Kód dumu: VY_32_INOVACE_ NJ_131 Tematická oblast: Slovní zásoba pro obor kuchař - číšník -Předmět: Německý jazyk Ročník: 3. ročník Datum tvorby: červen 2013 Anotace: Materiál slouží k procvičování a rozšíření slovní zásoby na téma: Hovězí maso Metodický pokyn: Prezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu pracovního listu a písemné práce
RINDFLEISCH hovězí maso
Gerichte aus Rindfleisch r Rinderbraten r Rindgulasch s Roastbeef e Riderroulade s Beefsteak mit Ei s Pfeffersteak s Rinderleber hovězí pečeně hovězí guláš rostbíf hovězí závitek biftek s vejcem pepřový biftek hovězí játra
Gerichte aus Rindfleisch svíčková na smetaně, brusinky hovězí s rajskou om. hovězí s houbovou om. hovězí s koprovou om. hovězí s křenovou om. Vídeňská roštěná vařené hovězí Lendenbraten mit Rahmsauce, Preiselbeeren Rindfleisch mit Tomatensauce Rindfleisch mit Pilzsauce Rindfleisch mit Dillsauce Rindfleisch mit Meerretichsauce Wiener Rostbraten Gekochtes Rindfleisch
Přiřaďte k číslům správné názvy e Rindsschulter (hovězí plec), e Rinderbrust (hovězí hrudí), e Rindskeule (hovězí kýta), r Lendenbraten (svíčková)
Lösung (řešení) 1 e Rindskeule 2 e Rindsschulter 3 e Rinderbrust 4 r Lendenbraten
Najděte tyto názvy v češtině Rinderbraten Rindgulasch Roastbeef Riderroulade Lendenbraten Tomatensauce Rindsschulter Rindskeule Rinderleber Wiener Rostbraten
Lösung (řešení)
Zdroje NEUVEDEN. Nejedlé recepty [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: recepty.blogspot.cz/2012_01_01_archive.htmlhttp://nejedle- recepty.blogspot.cz/2012_01_01_archive.html