Program rozvoje venkova 2014 - 2020 Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí 14-15.9.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Výtah nejdůležitějších informací a podmínek pro žadatele ve Fichích PRV MAS Hlučínsko Zdroj: PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace.
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Podání žádosti o dotaci
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
Dotační program pro podporu zemědělského podnikání v rámci strategie komunitně vedeného rozvoje (CLLD) MAS Region HANÁ, z.s. – 1. výzva PRV Fiche 2 -
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Přehled preferenčních kritérií
Seminář k 1. výzvě MAS Havlíčkův kraj z PRV Fiche 3 Podpora zpracování a uvádění zemědělských produktů na trh.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Program rozvoje venkova
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
1. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Název projektu: Posílení kapacit CLLD pro MAS Sokolovsko na období Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_003/   Seminář pro příjemce.
Program rozvoje venkova
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Fiche 1 - Zemědělské investice
Program rozvoje venkova
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Program rozvoje venkova
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Seminář pro příjemce k 3. Výzvě PRV 2014 – 2020
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Vazba Fiche na článek Nařízení EP a Rady (EU) č. 1305/2013
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Fiche 3 - Zemědělská produkce
Podání žádosti o dotaci
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Operační program Rybářství 2014 – 2020
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
F5 – Neproduktivní investice v lesích
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí

Přijímaná opatření/operace 1.kola příjmu žádostí PRV Investice do zemědělských podniků – 3,28 mld. Kč Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů – 973 mil. Kč Lesnická infrastruktura – 345 mil. Kč Technika a technologie pro lesní hospodářství – 190 mil. Kč Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh – 603 mil. Kč

Základní podmínky Žádosti o dotaci Kapitola 5.1 Obecné části Pravidel pro žadatele - Žádost o dotaci se registruje samostatně za každou operaci/záměr. - za danou operaci/záměr v daném kole příjmu žádostí možné odeslat pouze jednu Žádost o dotaci konkrétního žadatele. - žadatelem požadované bodové hodnocení vyplněné v Žádosti o dotaci je závazné od data zaregistrování Žádosti o dotaci (v případě, že žadatel bodové hodnocení nevyplní = žadatel body nepožaduje).

Postup administrace Žádosti o dotaci Podání Žádosti o dotaci Registrace Žádosti o dotaci Doporučení Žádostí o dotaci Doložení příloh k Žádosti o dotaci Administrativní kontrola Žádosti o dotaci, kontrola přijatelnosti a hodnocení projektů Doložení a kontrola příloh výběrového/zadávacího řízení Schválení Žádostí o dotaci Dohoda o poskytnutí dotace v rámci PRV

Podání Žádosti o dotaci Kapitola 5.2 Obecné části Pravidel pro žadatele V termínu příjmu žádostí :00 hodin :00 hodin Žádost o dotaci musí být vygenerována z účtu Portálu farmáře žadatele – spuštění Portálu farmáře pro možnost vygenerování cca 1 týden před zahájením příjmu žádostí tj. od Po kompletním vyplnění žadatel odešle Žádost o dotaci prostřednictvím vlastního účtu na Portálu farmáře - v termínu příjmu žádostí. Za datum podání Žádosti o dotaci se považuje datum odeslání Žádosti o dotaci přes Portál farmáře.

Obecný postup podávání žádosti Vygenerování předtisku žádosti Základní údaje o žadateli jsou předvyplněny v žádosti Úprava a doplnění formuláře Formulář Žádosti je potřeba vyplnit v PC žadatele. Postup je uveden v instruktážním listu. Podání formuláře na SZIF Kompletně vyplněný formulář se podá na SZIF - pomocí elektronického podání žádosti

Registrace Žádosti o dotaci Kapitola 5.3 Obecné části Pravidel pro žadatele Registrace Žádosti o dotaci na příslušném RO SZIF. O zaregistrování Žádosti o dotaci je žadatel informován pouze na Portálu farmáře SZIF nejpozději do 5 kalendářních dnů od ukončení příjmu žádostí tj. nejpozději do

Doporučení Žádostí o dotaci Kapitola 5.4 Obecné části Pravidel pro žadatele Zaregistrované Žádosti o dotaci jsou seřazeny podle žadatelem požadovaného počtu bodů v Žádosti o dotaci sestupně. Žádosti o dotaci jsou rozděleny do kategorií:  Doporučen  Náhradník  Nedoporučen Zveřejnění seznamu dle kategorií do 14 kalendářních dní od ukončení příjmů žádostí tj. nejpozději do

Doložení příloh k Žádosti o dotaci Kapitola 5.5 Obecné části Pravidel pro žadatele - dokládají pouze žadatelé v kategorii Doporučen a Náhradník. - předložení povinných příloh, příp. nepovinných se provádí prostřednictvím Portálu farmáře. - doložení do 7 kalendářních dnů od doporučení - SZIF nezasílá výzvy k předložení příloh k Žádosti o dotaci. - v případě objemných příloh, možnost doložení v listinné podobě – osobně nebo poštou na příslušný RO SZIF.

Administrativní kontrola ŽOD, kontrola přijatelnosti a hodnocení projektů Kapitola 5.6 Obecné části Pravidel pro žadatele Výsledky administrativní kontroly – v případě zjištěných nedostatků a vyhodnocení chyb na žádosti: - Neodstranitelné – Ukončení administrace, - Odstranitelné – Výzva SZIF (Žádost o doplnění neúplné dokumentace) pouze prostřednictví Portálu farmáře Odstranění nedostatků do 14 kalendářních dní od vyhotovení Žádosti o doplnění neúplné dokumentace.

Doložení příloh po kontrole ŽOD, kontrole přijatelnosti a hodnocení projektů Kapitola 5.7 Obecné části Pravidel pro žadatele Předložení v týdnu tj. od do kompletní dokumentace k zrealizovanému výběrovému/zadávacímu řízení dle Seznamu dokumentace z výběrového/zadávacího řízení - v případě, že projekt/část projektu podléhá řízení stavebního úřadu, pak pravomocné a platné odpovídající povolení stavebního úřadu, na jehož základě lze projekt realizovat, včetně ověřené projektové dokumentace - Aktualizovaný formulář Žádosti o dotaci

Kapitola 5.7 Obecné části Pravidel pro žadatele Kontrola ze strany SZIF - dokumentace nekompletní: Výzva – Žádost o doplnění  Neodstranění nedostatků – ukončení administrace  Odstranění nedostatků – do 5 pracovních dní od vyhotovení Žádosti o doplnění dokumentace Doložení příloh po kontrole ŽOD, kontrole přijatelnosti a hodnocení projektů

Schválení Žádosti o dotaci Kapitola 5.8 Obecné části Pravidel pro žadatele Schválení Žádostí doporučených/Žádostí náhradníků na základě alokace stanovené Řídicím orgánem PRV a podle počtu obdržených bodů do V případě ukončení Žádosti o dotaci nebo klesne-li u projektu bodové hodnocení pod hranici kategorie Doporučen, bude seznam doporučených projektů doplněn z kategorie Náhradník.

Dohoda o poskytnutí dotace v rámci PRV Kapitola 6. Obecné části Pravidel pro žadatele - výzva k podpisu Dohody - nutno dostavit se ve stanovené lhůtě - podpis osobně (žadatel/zmocněný zástupce) na RO SZIF

Pravidla PRV a příručky - Obecné podmínky pro poskytnutí dotace z PRV - Specifické podmínky pro jednotlivé operace - Příručka pro zadávání veřejných zakázek - Metodika pro výpočet finančního zdraví - Příručka pro publicitu - Nejčastější otázky a odpovědi

Děkuji za pozornost Ing. Kateřina Benešová tel