Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Advertisements

Podpora meziobecní spolupráce
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
VYTVOŘENÍ STŘEDNĚDOBÉHO PLÁNU ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PROSTĚJOVĚ
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Motto: „Cílem je nedělat věci správně, ale dělat správné věci“
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro ORP Veselí nad Moravou Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
MAP Trutnovsko Základní informace , Havlovice MAP Trutnovsko.
Principy KPSS Zlín Co KPSS přineslo do procesu plánování důraz na aktivní roli uživatelů sociálních služeb a zastoupení jejich zájmů v procesu.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
DSO mikroregionu Moštěnka
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Strategie regionu, obce
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
2. jednání řídícího výboru
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Ing. Stanislava Správková
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Ustavující setkání Řídícího výboru MAP,
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Klíčové aktivity projektu
Intenzivní podpora škol
I. Setkání se starosty obcí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října 2013

CpKP východní Morava Plánování rozvoje sociálních služeb Mezinárodní spolupráce Implementace příkladů dobré praxe Informačně sociální banka Mosty z chudoby – strategie pro profesionály a komunity Vzděláváme, podporujeme NNO

Motto projektu: Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb Veselí nad Moravou: “Naplánujme společně služby takové, jaké skutečně chceme a potřebujeme.“

Realizace 06/2013 – 05/2015 Realizátor projektu Centrum pro komunitní práci východní Morava Partner projektu Město Veselí nad Moravou

Obsah projektu: aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb posílení a udržitelnost procesu komunitního plánování zvyšování dovedností a odborných znalostí účastníků projektu / Semináře Je nutné zavést a realizovat proces plánování dostupnosti sociálních služeb.

Cíle projektu Projekt má stanoveny tyto hlavní cíle: 1) podpořit proces plánování dostupnosti soc. služeb, 2) aktualizace „zastaralého“ Střednědobého plánu rozvoje soc. sl. (SPRSS) 3) zapojení široké veřejnosti prostřednictvím kampaně do procesu plánování

Vedlejší cíle: zvýšit dostupnost a kvalitu poskytovaných sociálních služeb, potlačit sociální vyloučení u nejvíce ohrožených skupin obyvatel. Cílem projektu je zajistit dostupnou a kvalitní sociální síť a nastavit efektivní systém jejího fungování.

Hlavním výstupem projektu bude SPRSS, který se stane prostředkem pro podporu optimálního rozvoje sociálních služeb, které budou schopny reagovat na reálné potřeby občanů města dílčím výstupem projektu bude katalog a informační systém pro cílové skupiny i širokou veřejnost

Náplň projektu Vyhodnocení stávajícího komunitního plánu prostřednictvím metody komunitního plánování sociálních služeb bude v rámci projektu zpracován Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb ve Veselí nad Moravou Vytvoření katalogu poskytovatelů soc. služeb a interaktivního informačního systému pro skupiny v oblasti soc. služeb

Projekt bude podporovat rozvoj místního partnerství v oblasti sociálních služeb bude založen na vzájemné spolupráci zadavatelů, poskytovatelů a uživatelů sociálních služeb a zapojení široké veřejnosti Tito se budou společně zabývat problematikou plánování zajištění dostupnosti a kvality sociálních služeb pro cílové skupiny projektu.

Výstupy projektu rozšíření povědomí obyvatel o sociálních službách, vytvoření Katalogu poskytovatelů sociálních služeb, aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb. Veřejnost bude mít možnost vyjádřit se k nabídce sociálních služeb prostřednictvím dotazníků, anket a veřejných projednání. Uživatelé a poskytovatelé služeb budou mít díky akci možnost podílet se na plánování budoucí podoby služeb.

9 Klíčových aktivit projektu Vypracování základních dokumentů Vyhodnocení stávajícího komunitního plánu Analýza aktuální sociální situace Veřejná setkání a vzdělávání účastníků procesu KPSS Řídící skupina projektu

Klíčové aktivity projektu Pracovní skupiny projektu Katalog poskytovatelů sociálních služeb Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb ve městě Veselí nad Moravou a vytvoření realizačního plánu Interaktivní aplikace Informační katalog sociálních služeb města Veselí nad Moravou

KA 1 – Vypracování základních dokumentů Plán práce po každého člena realizačního týmu Plán informační kampaně Vytvoření programů vzdělávacích seminářů Základní listina KPSS – vytvořena řídící skupinou Jednací řády

KA 2 – Vyhodnocení stávajícího komunitního plánu V rámci této aktivity se bude hodnotit stávající plán rozvoje soc. oblasti ve Veselí nad Moravou Zjištění aktuálnosti a potřebnosti soc. služeb Zmapování kolik bylo uskutečněných aktivit a jejich úspěšnost, případně zjištění, proč k realizaci nedošlo

KA 3 – Analýza aktuální sociální situace Vypracování aktuální sociodemografické analýzy – obsahující aktuální statistická data Analýza poskytovatelů soc. služeb Analýza potřeb uživatelů – zjištění potřeb uživatelů soc. služeb a skupin v nepříznivé soc. situaci Analýza zdrojů – info. všech zařízení soc. služeb ve městě

KA 4 – Veřejná setkání a vzdělávání účastníků procesu KPSS v rámci realizace projektu – 3 veřejná setkání vzdělávání účastníků projektu – 4 vzdělávací semináře zaměřené na principy a cíle komunitního plánování, monitoring výstupů komunitního plánování a jeho evaluaci. Účastník semináře obdrží certifikát o absolvování

KA 5 – Řídící skupina projektu ŘS bude sestavena Hlavní úkolem je řízení a koordinace KPSS Schvalování řádů, vizí, stanovení priorit plánu, připomínkování výstupů procesu Min. 5 členů Setkání min. 1x za tři měsíce Na principu triády

KA 6 – Pracovní skupiny projektu Složena ze zadavatelů, poskytovatelů a uživatelů soc. služeb 3 pracovní skupiny Cca 10 členů Cca 13 setkání Hlavním úkolem: řešení problematiky příslušných priorit Otevřená skupina přístupná všem!

KA 7 – Katalog poskytovatelů sociálních služeb Úlohou katalogu je zvýšit dostupnost informací o nabídce sociálních služeb v regionu. Katalog bude vytvořen v tištěné i elektronické podobě a bude distribuován prostřednictvím odboru sociálních věcí MěÚ Veselí nad Moravou a Městským Informačním centrem.

KA 8 – Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb ve městě Veselí nad Moravou a vytvoření realizačního plánu aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb ve městě Veselí nad Moravou Veškeré aktivity budou podporovat vytvoření SPRSS Komunitní plán bude členěn na část analytickou, strategickou a implementační

KA 9 – Interaktivní aplikace Informační katalog sociálních služeb města Veselí nad Moravou Za řízení a koordinaci projektu bude zodpovědný realizační tým Tvořen manažerem projektu, finančním manažerem, metodikem projektu 1 členem řídící skupiny a 3 vedoucími pracovních skupin. Jednání min. 1x za 2 měsíce

Děkuji Vám za pozornost..

Kontakt: Bc. Gabriela Fellingerová ředitelka Centrum pro komunitní práci východní Morava Mob