Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/2011 15.12.2011 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář pro úspěšné žadatele MAS Hrubý Jeseník. Realizace projektu •Podpis Dohody – kopie na MAS; •Realizace projektu do 24 měsíců od podpisu Dohody –
Advertisements

Školení úspěšných žadatelů o dotaci 2. Výzva MAS.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace projektů z PRV Zpracovala Jiřina Bischoffiová – MAS Labské skály – Březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Hotel Bohemia + Regent Třeboň 8. února 2011 Možnosti získání dotací z Prgramu rozvoje venkova (PRV) Postup při realizaci projektu Evropský zemědělský fond.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Dotační možnosti podporující diverzifikaci zemědělských činností
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
 Kontrola přijatelnosti MAS  Administrativní kontrola MAS  Doplňování na MAS  Předání na SZIF  Kontrola přijatelnosti SZIF  Administrativní kontrola.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Místní akční skupina Boskovicko PLUS, o.s. Školení úspěšných žadatelů z 1. Výzvy 2013 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období Ing. Slavomír Ladislav Vacík.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 4/ Bc. Petr Chroust Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Andělová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
1 Strategický plán Leader Partnerství venkova – Prosperita regionu Zadávání zakázek – výběrová řízení v rámci LEADRU a PRV Evropský zemědělský fond pro.
Školení MAS „Přiďte pobejt!“o.s MAS „Přiďte pobejt!“o.s. MAS „Přiďte pobejt!“ občanské sdružení V letech zpracovávalo Strategický.
PROBLÉMOVÁ MÍSTA PŘI ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK V RÁMCI OP VK 15. prosince 2011.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Dotační program pro podporu zemědělského podnikání v rámci strategie komunitně vedeného rozvoje (CLLD) MAS Region HANÁ, z.s. – 1. výzva PRV Fiche 2 -
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Název projektu: Posílení kapacit CLLD pro MAS Sokolovsko na období Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_003/   Seminář pro příjemce.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Seminář pro příjemce k 3. Výzvě PRV 2014 – 2020
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko !!! Veškeré materiály naleznete v elektronické podobě na v záložce KE STAŽENÍ !!!

Obsah semináře: 1.Realizace projektů 2.Výběrové řízení 3.Změny, které je příjemce dotace povinen předložit na formuláři Hlášení o změnách 4.Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace 5.Žádost o proplacení 6.Naplňování preferenčních kritérií uváděných v projektu 7.Monitorovací zpráva 8.Publicita projektu Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

1. Realizace projektů Podpis Dohody s RO SZIF Opava – kopii dodat na MAS Opavsko Poptávkové čí výběrové řízení Vlastní realizace projektu Změny v průběhu realizace projektu - Hlášení o změnách (viz. formulář) – vše předem nahlásit a nechat schválit na MASce, teprve potom na SZIF (podá MAS) – str a) změny které nelze provést bez předchozího souhlasu RO SZIF b) změny nejp. v den předložení ŽOP Kontroly realizace projektů (3 x MAS) monitorovací zprávy – odevzdat při podání ŽOP (!věcné plnění, naplňování kritérií, dokumentace) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

2. Výběrové řízení Výzva Zadávání zakázek žadatele do 500 tis. Kč (tj. celkové způsobilé výdaje < nebo = ,-Kč (bez DPH) → poptávkové řízení (3 ceny) Zadávání zakázek žadatele nad 500 tis. Kč (str.7-9) → výběrové řízení (3 obdržené nabídky,otevírání obálek, komise) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

3. Změny v průběhu realizace projektu Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko Změny v průběhu realizace projektu - Hlášení o změnách (viz. formulář) – vše předem nahlásit a nechat schválit na MASce, teprve potom na SZIF (podá MAS) – str a) změny, které nelze provést bez předchozího souhlasu RO SZIF: - změna místa realizace - změna žadatele/příjemce dotace/vlastnictví majektu - pronájem předmětu dalšímu subjektu - změna způsobu realizování projektu dodavatelsky na věcné plnění a naopak - změna termínu ŽOP - změna způsobu financování z leasingu na jinou formu financování (hotovostní platba, bezhotovostní platba) a naopak b) změny nejp. v den předložení ŽOP - změny tech. parametrů, změny ve stav. povolení nebo ohlášení stavby - přidávání/odstranění kódů výdajů oproti Dohodě - změna trvalého pobytu/sídla žadatele/příjemce dotace, změna stat. orgánu…

3. Změnové hlášení Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

4. zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace Zadávání zakázek žadatele nad 500 tis. Kč (str.7-9) → výběrové řízení (otevírání obálek, komise) Výzva k podání nabídek včetně zadávací dokumentace Podklady SZIF Vzor ČP o splnění základních kvalifikačních předpokladů ! 3 obdržené nabídky Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

5. Žádost o proplacení (ŽoP) Dokumenty k ŽoP - všichni (uce/daň. doklady, doklad o uhrazení závazku, položkový rozpočet, kupní smlouva, při nákupu strojů a technologií – doklad o shodě; kolaudační souhlas, věcně plnění – stavební deník, rozpočet - RTS, či KROS plus; dokumentace k zadávacímu řízení, soupisky uce dokladů) Žádost o proplacení Soupiska účetních dokladů !!! Samostatný účet analytiky pro dotaci!!! Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

5. Žádost o proplacení (ŽoP) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

5. Soupiska účetních dokladů Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

6. Naplňování preferenčních kritérií Nezapomeňte splnit vše, k čemu jste se v projektu zavázali!!! (vytvoření pracovního místa,…) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

7. monitorovací zpráva Při podání ŽOP na MASce odevzdat i monitorovací zprávu (pro každou fichi je jiná monitorovací zpráva!!!) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

8. Publicicta projektu Doporučujeme všem vytvořit ceduli k projektu, musí být vyvěšena v místě realizace projektu nejpozději při obdržení peněz Je to již graficky zpracováno, takže stačí dopsat přesný název projektu a nechat si to v tiskárně nebo v grafickém studiu vyrobit Rozměr tabule je min. A3 (rozměry 297x420 mm) Materiál, ze kterého bude tabule vyrobena, musí být voděodolný. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

8. Publicicta projektu Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

DŮLEŽITÁ UPOZORNĚNÍ Odevzdávejte kopii Dohody o poskytnutí dotace!!! Všechny dokumenty, které odevzdáváte na SZIF mějte vy vždy jedenkrát pro sebe a jedenkrát pro nás, tzn.3x! Změnové hlášení může být podáno až před žádostí o proplacení výdajů. Vaší povinností je 3 x pozvat MAS Opavsko k realizaci projektu a to při samotném zahájení, průběhu a při ukončení projektu. Je nutné vše fotografovat a mít uložené v PC. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko

Mgr. Vladislav Kos Ing. Kateřina Gřondilová Ing. Iva Cahelová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Opavsko