ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Advertisements

ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Charakteristika rybího masa
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
DUM - Digitální Učební Materiál
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Příprava drůbeže pečením
Dámský plastický střih
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Majetek domácnosti Autor: Pavla.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Výroba plundrového těsta
Předběžná příprava drůbeže
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Přesnídávkové polévky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
Jsem ŠKOLÁK II.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Pohybová (kinetická) energie tělesa
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Kypřící prostředky P. Pechová, 2012.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Předběžná příprava základních potravin
Měření v dílenské praxi
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Strojní obrábění – Praktická úloha 3.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Šlehání a tření vháníme do potraviny vzduch
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Bc. Anna Hana Kučeráková
Člověk a jeho svět, Prvouka, Stavba stromu
Předběžná příprava zvěřiny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Předběžná příprava drůbeže
Transkript prezentace:

ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy Název materiálu Přílohy z mouky a krupice Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_14(20) AutorIng. Petra Pechová

 Cílem prezentace je seznámit žáky s přílohami z mouky a krupice.  Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce.  Materiál je určen pro výklad nové látky a zjištění pochopení látky pomocí kontrolních otázek.

 Typická příloha české kuchyně  Základními surovinami jsou hrubá mouka, vejce, sůl, mléko, krájená houska a na kypření droždí, pečivový prášek nebo sníh z bílků  Houskové knedlíky s pečivovým práškem, kynuté, karlovarské, burisonové, ….

 Příloha k lehčím pokrmům  Rozdíl mezi polévkovým a přílohovým nokem je v jeho velikosti  Krupicové – do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, přisypeme krupici, odpalujeme, po zchladnutí vmícháme vejce, muškátový květ, polévkovými lžícemi tvarujeme noky a vaříme  Máslové – místo krupice použijeme hrubou mouku

 Hrubou mouku smícháme s pečivovým práškem, přilijeme vejce rozšlehaná s mlékem a vodou, osolíme, promícháme. Těsto protlačujeme přes děrované síto do vařící vody, uvařené vyjmeme, propláchneme, promastíme sádlem.

1. K jakým pokrmům nejčastěji podáváme knedlíky? 2. Uveďte rozdíl při přípravě houskových knedlíků z pečivového prášku a kynutých houskových knedlíků. 3. Proč musíme knedlíky po uvaření propíchat? 4. Čím se liší přílohové krupicové noky od polévkových noků?

 ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN  METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN