Volba budoucího povolání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Dostupné z Metodického portálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Volba povolání.
Advertisements

Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Rozklad mnohočlenů na součin Rozkladové vzorce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Mnohočleny Sčítání, odčítání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu
AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích Autor
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Pracovní listy k vytisknutí
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LEŽET Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
OVCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník XXIV. Povolání - профессия
Volba budoucího povolání
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Helena Piskáčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Ruský obrázkový slovník XII Domácí spotřebiče – Техника для кухни
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
HUSA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Barvy a tvary A Pracovní list určený pro rozvoj zrakového vnímání a abstraktně vizuálního myšlení Postup práce: Spoj čarou stejné trička – jedno je barevné,
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Pravidla pro počítání s mocninami
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Ruský obrázkový slovník IV Rodina − семья
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Autorem materiálu a všech jeho částí je Irena Nemetová
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Ruský obrázkový slovník XXVI Přídavná jména B
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Transkript prezentace:

Volba budoucího povolání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Osobnost – znaky Každý máme předpoklady pro výkon určitého povolání. Každý člověk se nehodí pro všechna povolání. Nejsou mezi námi lidé, kteří by se nehodili pro žádné povolání. Při rozhodování o volbě povolání bychom se měli zamyslet nad svými schopnostmi, zájmy, osobními vlastnostmi a zdravotním stavem.

Schopnosti Schopnosti můžeme vypozorovat podle toho, jak dokážeme plnit určité úkoly nebo jak se vyrovnáme s určitou činností. Např. – zručnost, umění jednat s lidmi… Zapiš do pracovního listu příklady svých schopností.

Zájmy Zájmy znamenají oblibu nějaké činnosti. Např. – četba, zájem o historii, kutilství… Zapiš do pracovního listu příklady svých zájmů.

Osobní vlastnosti Osobní vlastnosti vyjadřují naše postoje a hodnoty, které vyznáváme. Např. – pečlivost, dochvilnost, obětavost… Zapiš do pracovního listu příklady svých osobních vlastností.

Zdravotní stav Do této oblasti patří znaky, které charakterizují náš tělesný a zdravotní stav a které nám umožní nebo neumožní vykonávat určité povolání. Např. – zrak, sluch, fyzická zdatnost… Zapiš do pracovního listu údaje, které by vzhledem k Tvému zdravotnímu stavu mohly ovlivnit výběr povolání.

Který další faktor významně ovlivňuje výběr povolání? Zapiš do pracovního listu. Je to školní prospěch. Mám výborné výsledky, vyberu si studijní obor – budu se muset učit. Mé studijní výsledky nejsou až tak dobré, vyberu si učební obor, budu mít více praxe.

Znaky povolání Každé povolání má své typické znaky. Než se rozhodneš, měl by sis zvolené povolání podle těchto znaků charakterizovat. Jsou to : PRACOVNÍ ČINNOSTI PRACOVNÍ PROSTŘEDÍ PRACOVNÍ PROSTŘEDKY PRACOVNÍ PŘEDMĚTY, OBJEKTY

Pracovní činnosti Co člověk dělá? Vaří, ošetřuje, programuje, obsluhuje stroje… Pracovní prostředí Kde člověk pracuje? Kancelář, venku, ordinace, kuchyně… Pracovní prostředky S čím člověk pracuje? Fréza, skalpel, psací potřeby… Pracovní předměty a objekty Co člověk zpracovává nebo o koho pečuje? Zelenina, obilí, papír, zvířata, nemocní…

Úkol Zvolte si jedno povolání a zaznamenejte do pracovního listu jeho charakteristiku podle znaků povolání.

Závěr Zopakujme si pojmy, kterými jsme se zabývali. Co jsme se dozvěděli nového o povoláních? Co bychom si měli pamatovat v souvislosti s výběrem budoucího povolání? Připomínky a dotazy.

Literatura: STRÁDAL, Jiří. Jak volit povolání Praha : INFORMATORIUM, s. ISBN Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.