Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu 19. 9. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
● Cvičení č. 2. Polycentricita sídelního systému vysoká úroveň IAD vede k decentralizaci a prostorové expanzi obyvatelstva a ekonomických činností, posílení.
Advertisements

Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny.
Asistenti pedagoga pro žáky se sociálním znevýhodněním a jejich role ve škole.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
DEN ZEMĚ –orientační závod Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_RUDOLF II. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ a MŠ a nedostatek pedagogů Místní akční plán vzdělávání na území ORP Černošice č. CZ /0.0/0.0/15_005/
E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ.
Ekonomika organizací Pracovní výkon a jeho odměňování.
OPTIMALIZACE STŘEDNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Brno 10. listopadu 2014.
Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r let zastupitel (místostarosta) města Mgr. Pavel Kasal ředitel Základní školy Rudná od r.1991.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 18 AnotaceSeznámení.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
Asistent pedagoga jako nástroj pro inkluzivní vzdělávání Mgr. Lucie Macků.
VY_32_ INOVACE_ 04_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou NADMOŘSKÁ VÝŠKA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Hodnocení finanční situace obce MKR SURO Finanční analýza Rozbor minulého hospodaření  odhalení pozitivních a negativních faktorů, které hospodaření.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr. Brno- venkov, příspěvková organizace AUTOR: Tomanová Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_05- Přídavná.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Migrační tendence v Moravskoslezském kraji Ing. Jaromír Kartous oddělení regionálních analýz a informačních služeb Ostrava.
Anotace Prezentace je určena k seznámení a procvičování učiva „Trávicí soustava“. Žák má možnost názorně vidět systém této soustavy. Funkce jednotlivých.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Příprava Jihomoravského kraje na programové období 2014–2020 Brno,
Plzeňský kraj mapy.cz.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Demografický vývoj v zázemí Prahy
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Výchozí stav DOZP Zašová
Cvičení 4 Odevzdat do 14 dnů.
Současná architektura
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
TEPLOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_29.
DYNAMICKÉ mechanické zkoušky cyklické
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Přírodní zdroje na Zemi
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_14_IMPRESIONISMUS Název materiálu:
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Jedno-indexový model a určení podílů cenných papírů v portfoliu
Název projektu: Moderní škola
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
SÍDELNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ 1.
Dlouhodobý záměr vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a inovační, umělecké a další tvůrčí činnosti pro oblast vysokých škol na období Petr.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_108_M6
AUTOR: Mgr. Kateřina Palečková NÁZEV: VY_32_INOVACE_5C_06
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
Západní Evropa VY_32_Inovace_03KR-7
Globální problémy současného světa 3 – Populační vývoj, negramotnost
Zřizování nových příček
Pády podstatných jmen, rod ženský, člen neurčitý
Ministerstvo financí ČR červen 2011
SK Benešov U8 – kompenzační cvičení, protahovací cviky
Ustavující jednání Řídícího výboru MAP II, Praha 1
VZDĚLÁVÁNÍ VE SVĚTLE DEMOGRAFICKÉHO VÝVOJE
Vývoj prostorové struktury sídel a komunikací Příklad využití starých map a nástrojů GIS Geografické aspekty středoevropského prostoru Brno,
Transkript prezentace:

Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu

Na území MR celkem 4 MŠ Dosavadní vývoj počtu dětí v MŠ – Stabilní vývoj dětí v MŠ v MR – V roce 2012 (populační boom) – max. 152 dětí v MŠ – otevřena 1 nová třída v KL (2012) – V roce 2013 již pokles počtu dětí v MŠ (Černošín) MŠ v MR navštěvuje (dlouhodobě) cca 75 % dětí všech dětí ve věku 3-6 let z MR Umístění dětí do MŠ i v závislosti na pohybu za prací rodičů (Planá, Stříbro, Plzeň) Dle demografické projekce počtu dětí 3-6 let v MR – Pokles počtu dětí do r – Pak opětovný nárůst ( zvyšování počtu mladých matek) – Mírnější než v roce 2012 – Tj. kapacita by měla být dostačující – Nárůst počtu dětí zejména v Černošíně, Horní Kozolupy

SZ oblast MR – rozlehlý, řídce osídlený prostor bez kapacit MŠ Mimo hranice MR – malé MŠ v Úterý, Erpužice a Svojšín, větší v Plané (Lestkov) a Stříbře

 Na území MR celkem 5 ZŠ ◦ 2 ZŠ úplné (Černošín, Bezdružice) ◦ 2 neúplné, malotřídní (Záchlumí a Konstantinovy Lázně) ◦ 1 spec. ZŠ při středisku Víteček v Černošíně  pro zdrav. postižené žáky třídy  Od roku 2008, v současnosti 13 žáků ze širokého okolí Plzeň. a Karlov. kraje  Dlouhodobý trend poklesu počtu žáků ZŠ v MR Konstantinolázeňsko ◦ pokles o 30 % (419 na 298 žáků) ◦ souvislost s demografickým vývojem (především migrační ztráty) ◦ Největší pokles žáků v Bezdružicích a Záchlumí  Dle demograf. Projekce dětí ve věku 6-14 let v MR do r. 2023: ◦ dlouhodobý pokles dětí ve věku 6-10 let ◦ Vzestupná tendence dětí ve věku let do r. 2020

 Cca 79 % žáků ZŠ bydlících v MR navštěvuje školu v MR  během tří let stabilní poměr  Hlavní směry vyjížďky mimo MR: ◦ Do Stříbra (44 žáků ZŠ z MR) ◦ Do Plané (22 žáků ZŠ) ◦ Nevýznamná do Plzně (2 žáci ZŠ) a do Svojšína (2 žáci ZŠ)  Rozmístění ZŠ v regionu (viz následující mapy) ◦ Podobně jako u MŠ chybějící vzdělávací kapacity v SZ prostoru MR (Lestkov) ◦ 70 % žáků ZŠ z Lestkova vyjíždí mimo MR (dominantní směr do Plané) ◦ z obce Horní Kozolupy 100 % vyjížďka žáků ZŠ mimo region Počet žáků ZŠ bydlících v MR Vyjíždí z MR Dojíždí z vně do MR Počet žáků navštěvující ZŠ v MR

Žáci ZŠ podle dojížďky do škol na území MR Konstantinolázeňsko i mimo MR v roce 2013 Zdroj dat: OŠMS KÚ Plzeňského kraje

Spádová území pro 1. a 2. stupeň ZŠ 1. Stupeň ZŠ2. Stupeň ZŠ Zdroj dat: OŠMS KÚ Plzeňského kraje

Lucie Ženíšková Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje