Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zřizování nových příček

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zřizování nových příček"— Transkript prezentace:

1 Zřizování nových příček
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Zřizování nových příček VY_32_INOVACE_27_536 Projekt MŠMT EU peníze středním školám Název projektu školy ICT do života školy Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2 Sada 27 Anotace Seznámení se zřizování nových příček Klíčová slova Příčka, zvuková izolace, sádrokarton, modernizace budov, profily Předmět Přestavby budov Autor, spoluautor Ivana Businská Jazyk Čeština Druh učebního materiálu Výklad Potřebné pomůcky PC, dataprojektor Druh interaktivity Výklad pomocí prezentace Stupeň a typ vzdělávání Střední škola obor Zedník Cílová skupina 2. ročník, žáci 16 – 17 let Speciální vzdělávací potřeby ne Zdroje Seznam viz poslední strana

2 Zřizování nových příček
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Zřizování nových příček

3 Nové příčky se zřizují většinou při modernizaci budov.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Nové příčky se zřizují většinou při modernizaci budov. Nejčastěji se zřizují příčky lehké, s dostatečným zvukovým útlumem a snadno proveditelné. V současné době se nabízí nepřeberné množství lehčených materiálů, které jsou pro dodatečnou výstavbu příček nejvhodnější. Nejjednodušší způsob je využití suché stavby a to montáž příček ze sádrokartonu.

4 Montáž sádrokartonových příček
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Montáž sádrokartonových příček Na podlaze vyznačíme budoucí příčku. S pomocí vodováhy nebo olovnice vyznačíme obrys budoucí příčky na stěnách a na stropě.

5 Profily se oblepí jednostranně lepicím spojovacím těsněním.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Profily se oblepí jednostranně lepicím spojovacím těsněním. Připevní se na podlahu a na strop spojovacími prvky rozmístěnými po 0,80 m.

6 Ostatní stojiny se rozestaví po 0,60m.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Nejdříve se uloží stojina do dolního profilu a potom do horního profilu. Ostatní stojiny se rozestaví po 0,60m. Profil stojiny musí být ukotven do stropního připevňovacího prvku minimálně 20 mm.

7 Obkládání se začíná deskou o plné šířce tj. 1,2 m.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Obkládání se začíná deskou o plné šířce tj. 1,2 m. Desky se přišroubují na stojiny samořeznými šrouby v rozestupu 0,25 m. Obkládá se najednou celá jedna strana.

8 Izolace se proti sesuvu zabezpečí pomocí závěsů.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Po opláštění první strany stěny se do mezipříčkového prostoru umístí elektroinstalace a zvuková izolace z minerálních vláken. Izolace se proti sesuvu zabezpečí pomocí závěsů.

9 Obkládání z druhé strany se začíná deskou poloviční šířky tj. 0,6 m.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Obkládání z druhé strany se začíná deskou poloviční šířky tj. 0,6 m. Tím dosáhneme, že spáry jednotlivých desek nejsou naproti sobě (převazují). Montovaná stěna je nyní připravena ke stěrkování spár a hlav šroubů, malování, tapetování, atd.

10 Kdy se většinou zřizují nové příčky?
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Opakování: Kdy se většinou zřizují nové příčky? Jakou deskou začínáme obkládat první stranu příčky? V jaké vzdálenosti od sebe stavíme stojiny?

11 STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Použité zdroje: KÁRNÍK, V. Přestavby budov, Praha: SNTL, 1985 č.j /85/220. PODLENA, V. Přestavby budov, Praha: PARTA, 2006, ISBN X. PODLENA, V. Technologie 1.ročník. Praha: PARTA, 2001, ISBN X, obr. 1. – str. 81, obr. 2. – str. 81, obr. 3. – str. 82, obr. 4. – str. 82, obr. 5. – str. 82, obr. 6. – str. 82.


Stáhnout ppt "Zřizování nových příček"

Podobné prezentace


Reklamy Google