PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne 24. 5. 2012 připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
E VROPSKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA N A Č IHADLE 959/ P RAHA 6 CHCI ČERPAT EVROPSKÉ DOTACE I PO ROCE 2013 PhDr. Jan Hauser Evropská rozvojová agentura.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Jak vybudovat úspěšnou zahraniční spolupráci II. Motto: Na ´družbu´ si již nehrajeme … Workshop IV.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Závěrečná konference k projektu
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
FINANČNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTU DM TO JESENÍKY II
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Registrace 10:00 – 10:15 I. blok 10:15 – 11:00 Jitka Zukalová, MPSV, poradce EURES ČR Obsah: srovnání.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Jak začít s… …přeshraničním projektem Mgr. Gabriela Grycová Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period Cross-Border Cooperation Austria – Czech republic Programming period
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Centrum komunitní práce Ústí nad Labem Komunitní plánování sociálních a ostatních služeb Přednášející Michal Polesný projektový manažer Ústecký kraj –
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika OP3: Rozvoj lidských.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Math Exercises for You (Math4U)
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Zpráva kontrolního výboru
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Společenská odpovědnost a školy
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Příprava společného IDS Prahy a Středočeského kraje
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Závěrečná konference projektu
IP Alena Kopáčková (DFP)
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

PREZENTUJÍCÍ Comenius Regio na Vysočině Pro koordinační schůzku dne připravil tým ComReg, prezentuje RNDr. Kamil Ubr

PREZENTUJÍCÍ Cesta Kraje Vysočina k projektům v Com-Reg Projekt s Champagne-Ardenne, Francie) Dlouholetá spolupráce Kraje Vysočina s regionem Champagne- Ardenne Vysočina Education přišla s návrhem tématu projektu – setkání projektových skupin 1. neúspěšné podání projektu (neodpovídající partner na straně Francie) úspěšné podání projektu 2011 Rizika: rozdílnost struktur a systému (ne)stabilita projektového týmu (na franc. straně došlo téměř ke kompletní výměně), komunikace v AJ (jazyková bariéra)

PREZENTUJÍCÍ Cesta Kraje Vysočina k projektům v Com-Reg Projekt s Tampere, Finsko) Dřívější kontakty Vysočiny Education (první cesta delegace z Kraje Vysočina do Tampere 2006) 2. cesta do Tampere s podporou politické reprezentace (hejtmana), příprava projektového záměru 2010 reciproční návštěva finské delegace a dokončení projektového záměru Podání žádosti 2011 Rizika: složitá orientace ve finském systému po reformě veřejné správy

PREZENTUJÍCÍ Koordinace a řízení projektů Spolupráce s partnery -Partnerská smlouva (aktivity, výstupy, financování) -Poskytování prostředků (PO – příspěvek, HK – dotace, de minimis) -Smlouva o mezinárodní spolupráci Řízení projektů -OŠMS krajského úřadu (koordinace, rozpočet, objednávky, zprávy, publicita) -Vysočina Education (komunikace s partnery, organizace mobilit a návštěv, výstupy od partnerů, podklady) -Realizační tým (6 členů, schůzky) -Jazyková vybavenost -Administrativní postupy úřadů

PREZENTUJÍCÍ Aktivity v rámci projektů Projekt School and Firm – Hand in Hand (Champagne-Ardenne, Francie) 3 mobility: Podzim 2011 (Česká republika – Kraj Vysočina) Zima 2012 (Francie – Champagne-Ardenne) Jaro 2012 (Česká republika – Kraj Vysočina) -seznámení s oběma školskými systémy -návštěva zapojených škol -návštěva firem s výcvikovým programem – Bosch Jihlava, Tesla -návštěva Hospodářské komory v Kraji Vysočina – její role v procesu odborného výcviku, přednáška Agrární komory -návštěva odborného výcviku v Ch-A – porovnání výuky učňů -návštěva pivovaru i vinného sklepa

PREZENTUJÍCÍ Aktivity v rámci projektů Projekt Effective School Management (Tampere, Finsko) 3 mobility: Podzim 2011 (Česká republika – Kraj Vysočina) Zima a Jaro 2012 (Finsko – Tampere) -Seznámení s rozdíly vzdělávacích systémů v obou zemích -Návštěva zapojených škol -Seznámení s principy hodnocení škol a řízení kvality -Seznámení s principy studia na pedagogických fakultách směřující ke kvalitě výuky -Získání informací o poradenském systému -Návštěva památky UNESCO

PREZENTUJÍCÍ Rozpočet

PREZENTUJÍCÍ Rozpočet Poznámky k čerpání finančních prostředků:  zvláštní účty (prostředky z programu i vlastní)  úhrada na základě dokladů, přímé platby i vnitřní přeúčtování Řešili jsme  rámcová smlouva na cestovní pojištění kraje  nemožnost fakturace mezi partnery (kraj má uzavřenou smlouvu na zajištění občerstvení s jedním z partnerů projektu)  zařazování „služeb“ do rozpočtu občerstvení (pořízené na základě pokladního dokladu nebo faktury → ostatní přímé náklady ne subdodávky)

PREZENTUJÍCÍ Publicita projektů využíváme Krajské noviny Kraje Vysočiny, které vycházejí každý měsíc a jsou zdarma distribuovány do všech domácností v kraji využíváme webový portál Kraje Vysočina, kde informace zveřejňujeme v rámci tiskových zpráv součástí webového portálu kraje je také speciální odkaz na projektovou spolupráci, kam umisťujeme tiskové zprávy, prezentace ke stažení, fotografie hand/ds /p1=48687http:// hand/ds /p1= management/ds /p1=48196http:// management/ds /p1=48196 součástí veškerých tiskových zpráv a webových stránek jsou loga obou regionů a LLP

PREZENTUJÍCÍ Děkuji za pozornost a přeji příjemný den Shody a rozdíly