Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Personální rozvoj zaměstnanců a zaměstnankyň Ministerstva vnitra s ohledem na jejich specifické potřeby PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Koordinátorka problematiky.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Příprava programového období EU 2014 – 2020 Olomouc, 25. června 2014.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje územně plánovací dokumentace kraje dle zákona č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu, ve znění.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
IROP předpokládaná podoba implementace.
MPO Odbor podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Pracovní skupina pro konzultaci nefinančního reportingu Ing. Hana Šimková Odbor podnikatelského.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Informace z porady MMR s krajskými úřady
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Národní program podpory cestovního ruchu
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Úřad práce České republiky
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Regionální environmentální centrum ČR
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Logistika a Supply Chain Management
Zapojení nestátních neziskových organizací do NRP a NSRR
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Krajský úřad Libereckého kraje
hejtman Pardubického kraje
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Seminář s krajskými úřady
Zpráva o uplatňování územního plánu
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
předseda Energetické Třebíčsko a Zástupce Jaderné regiony ČR
Pozemkové úpravy.
OP Meziregionální spolupráce
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Územní plán Liberec.
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Informace k tezím rekodifikace
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Technologická platforma silniční doprava
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
Transkript prezentace:

Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje mj.: –republikové priority územního plánování pro zajištění udržitelného rozvoje území –rozvojové oblasti a osy (se zvýšenými požadavky na změny v území z důvodů soustředění aktivit mezinárodního a republikového významu) –specifické oblasti (ve kterých se projevují problémy z hlediska udržitelného rozvoje území) –koridory a plochy dopravní a technické infrastruktury mezinárodního, republikového a nadkrajského významu Více informací: Možno zaslat připomínky ze strany veřejnosti v termínu do 25. září 2008, nejlépe na ovou adresu: Politika územního rozvoje ČR 2008

MMR nyní obdrželo cca 1100 připomínek Připomínky se týkají zejména vymezení koridorů dopravní infrastruktury a ploch technické infrastruktury: koridory kapacitních silnic: R35 [čl. (104), (105) a (114)], R52 [čl. (106)], R43 [čl. (121)]; koridor dálnice D3 – čl. (98); rozšíření letiště L1 (Praha – Ruzyně) – čl. (131); plochy pro lokality hlubinného úložiště vysoce radioaktivních odpadů a vyhořelého jaderného paliva – čl.(169); plochy pro energetické zdroje (elektrárny) – zejména čl.(143); plochy pro vodní nádrže (LAPV) – čl. (167). Další připomínky ze strany veřejnosti souvisejí s republikovými prioritami, problematikou hluku a ovzduší a způsobem zapojování veřejnosti do procesu pořízení PÚR ČR 2008.

Ekologický právní servis Opakující se připomínky, předpřipravené od EPS (forma ů, SMS zpráv a dopisů)

Veřejné projednání návrhu PÚR ČR 2008: Cílem je poskytnout veřejnosti informace a odborný výklad potřebné k podávání připomínek. 22. července 2008 v Praze – účast cca 165 osob 17. září 2008 v Brně - (od 16,30 do 19,30 hod., v Sále B. Bakaly, Žerotínovo náměstí 6)

Oficiální vnější připomínkové řízení k návrhu PÚR ČR 2008 Materiál rozeslán resortům a krajům Termín pro připomínkování – 90 dnů od doručení Do současné doby MMR obdrželo připomínky od od krajů – Jihočeský, Jihomoravský a Olomoucký, a od resortů MD, MPO a Ministerstva zdravotnictví). Dvě instituce, tj. Úřad vlády a ČÚZK, nemají k PÚR ČR 2008 žádné připomínky.

Připomínky se týkají mj. těchto problémových okruhů: koridory dopravní infrastruktury – kapacitní silnice R1 [čl. (99)]; vodní doprava – záměr VD3 (průplavní spojení D-O-L) – čl. (125); koridor dálnice D3 – čl. (98); doplnění ploch pro letiště o nová mezinárodní letiště (Přerov, Č.Budějovice) plochy a koridory technické infrastruktury - energetické zdroje (elektrárny) – čl.(142), (143); koridory vedení – čl. (146); plochy pro vodní nádrže (LAPV) – čl. (167); plochy pro lokality hlubinného úložiště vysoce radioaktivních odpadů a vyhořelého jaderného paliva – čl.(169); další úkoly pro územní plánování – kapitola č. 7 formáty A4 grafických schémat republikové priority rozvojové osy specifické oblasti

Oficiální vnější připomínkové řízení k návrhu PÚR ČR 2008 Termín pro připomínkování ze strany veřejnosti a sousedních států – Na nebo Písemně: Odbor územního plánování, Ministerstvo pro místní rozvoj, Staroměstské náměstí Praha 1

Harmonogram prací na Politice územního rozvoje ČR 2008 leden – květen příprava pracovního znění PÚR ČR 2008 ve spolupráci s Konzultačním a v Koordinačním výborem polovina června – září vnější připomínkové řízení, včetně připomínkování ze strany veřejnosti a konzultace se sousedními státy – veřejné projednání v Praze – veřejné projednání v Brně termín pro zaslání připomínek od resortů a krajů – do 90 dnů od doručení materiálu – termín pro podávání připomínek ze strany veřejnosti a stanovisek sousedních států říjen – listopad úprava materiálu dle vypořádání došlých stanovisek, připomínek veřejnosti a případných vyjádření sousedních států + projednání upraveného materiálu s resorty a kraji listopad zaslání kompletního materiálu na Úřad vlády termín pro předložení návrhu PÚR ČR 2008 na Úřad vlády ČR