Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne 21.09.2010 v Praze Pozvánka na seminář Metadata.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Advertisements

Spisová služba ICZ Lite, verze (eGON) Spisová služba pro obce a zřizované organizace města Milevska Marek HRADIL, město Milevsko CZ.1.04/4.1.00/
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP Žďár nad Sázavou , Jihlava.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Evropská sociální politika Fakulta sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze Prof. Martin Potůček, PhD., vedoucí kurzu
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
ÚAPo Kladné příklady, nejčastější chyby. Postup hodnocení Každé ÚAPo vyhotoveny jinou metodou Zdůrazněny pozitivní příklady Shrnuty nejčastější chyby.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Třetí úplná aktualizace ÚAP JMK 2015 Třetí úplná aktualizace ÚAPo 2014 Odbor územního plánování a stavebního řádu KrÚ JMK Třetí úplná aktualizace ÚAP JMK.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Informace z porady MMR s krajskými úřady
Role dat v procesu rozhodování?
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 5. dubna 2017 Tato akce je financována.
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Zpráva o uplatňování ÚP
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Stavební uzávěra základní informace
ÚAPk Aktualizace 2013.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Jiří Boháček
Krajský úřad Libereckého kraje
Regionální politika a regionální rozvoj
Porada vedoucích Úřadů územního plánovaní
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Územně analytické podklady obcí ÚÚP a „jeho“ údaje o území Brno, 6
Seminář s krajskými úřady
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
Pozemkové úpravy.
Standard vybraných částí územního plánu
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Základní informace o programu
Ukládání a zveřejňování písemností
Větrné elektrárny v ZÚR
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
kam vlastně směřujeme ??? 
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Klíčové aktivity projektu
Územní plán s prvky regulačního plánu
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Informační modelování staveb (BIM)
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata Implementace INSPIRE v ČR + evidence rozpracovanosti ÚP JMK Zkušenosti s aktualizací ÚAP ORP Blansko Zkušenosti s aktualizací ÚAP ORP Tišnov Zkušenosti s aktualizací ÚAP ORP Veselí nad Moravou Dotazy k prezentovaným postupům. Přestávka na oběd. Ing. arch. Jaroslav Haluza – využitelnost ÚAP ORP při tvorbě územních plánů, tok informací mezi ORP a krajem. Diskuse Závěr. Exkurze.

Informace z porady MMR s Krajskými úřady ÚAP RÚRÚ a projekty na ÚAP 5.3 IOP ÚÚR připravuje publikaci – Příklady dobré praxe z pořizování ÚAP. Vyváženost: Výsledek vyváženost územních podmínek pro udržitelný rozvoj území musí být zdůvodněn, při zpracování a rozhodování o zařazení obce ve vyváženosti územních podmínek pro RURÚ lze využit přílohu č. 1 část B z vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánování dokumentaci a způsobu evidence územně plánovací činnosti (dále jen vyhláška), např. průměrná míra nezaměstnanosti (stát, kraj, obec), ÚAP nedostatky nedodržování jednotlivých témat pro RURÚ z vyhlášky 500/2006 Sb., do SWOT analýzy patří jen to co má průmět do území a dá se řešit v ÚP, pro jednotlivé obce se nezpracovává SWOT analýza, ale záleží na velikosti ORP, ÚAP nejsou definovány problémy k řešení v ÚP, pokud nejsou problémy definovány v ÚAP, jako by ÚAP nebyly, definovat problémy nadmístního významu, které by se měly řešit v ZÚR, nutná spolupráce s obcemi při definování a řešení problémů, v ÚAP jsou uváděny informace, které do ÚAP nepatří (např. historie obce apod.).

Informace z porady MMR s Krajskými úřady ÚAP RÚRÚ a projekty na ÚAP 5.3 IOP IOP Na Vašich www stránkách bude u nově zveřejněných aktualizovaných ÚAP uvedeno: „Projekt prvních Územně analytických podkladů ORP …… byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného operačního programu“, loga IOP, EU a MMR se na aktualizovaných ÚAP již neuvádějí, první ÚAP musí být uložena, změny v projektu se musí nahlásit na CRR, změna starosty ORP je považována za změnu v projektu, za změnu v projektu se nepovažuje změna rozlohy v ORP v důsledku digitalizace KÚ obcí, monitorovací návštěva nemusí být předem kontrolovanému subjektu oznámena, při kontrole nikdy nekritizujte způsob a výsledek zpracování Vašich ÚAP, uchovat vlastní ÚAP a všechny doklady s nimi spojené i v elektronické podobě, např. zachování jejich funkčnosti (dat apod.).