VY_32_INOVACE_Luk_II_04 Alternativní výživa Název projektu: OP VK 1.4.72038519 Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/21.2952 OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Mil_II_12 Obvod obdélníku Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
Prvky a směsi Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_ Dělící metody Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
VY_32_INOVACE_Lul_III_01 Egypt Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
VY_32_INOVACE_Fi_II_01 Název Jižní Asie Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_ZEMĚPIS TEMA: Hospodářství.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Pyramida zdravé výživy VY_32_INOVACE_02_36. Pyramida zdravé výživy Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Alternativní výživové směry
Energetická hodnota potravin (EH)
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Název Světový ekologický problém: oceán
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
VY_32_INOVACE_Fi_II_16 Název Itálie a Řecko
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
VY_32_INOVACE_Fi_I_17 Název Oblasti Asie
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Základní škola, Hradec Králové
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Fi_II_04 Název Japonsko
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.Jana Zelinková Název.
Sběratelé pohádek a pohádky z celého světa
VY_32_INOVACE_Jir_I_29 J.Prévert Název projektu: OP VK
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
VY_32_INOVACE_Lul_II_09 Malá pevnost- Vnitřní pracovní komanda
Psaní bě/bje, vě/vje, mě/mně, pě Název projektu: OP VK
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
VY_32_INOVACE_Fi_I_11 Název Argentina
Návykové látky Název projektu: OP VK
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Slo_II_04 Oxidy 2 ppt.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_Fi_III_21 Název Svět - soutěž
REGISTRAČNÍ ČÍSLO: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VY_32_INOVACE_Roz_II_01 Čtení a zápis čísel v oboru do
VY_32_INOVACE_Fi_III_32 Název Kulturní krajina Název projektu: OP VK
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Pel_II_17 Soustavy rovnic – slovní úlohy5
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Popis pracovního postupu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Bc. Anna Hana Kučeráková
VY_32_INOVACE_Fi_I_13 Název Amerika -opakování
VY_32_INOVACE_Fi_III_28 Název Státní znaky sousedních zemí
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Člověk Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_17_Člověk-strava
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Diferencované stravování
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
VY_12_INOVACE_Pel_III_13 Funkce – kvadratická funkce
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_Pel_I_08 Výrazy lomené – podmínky2
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika - úvod VY_12_INOVACE_Rů_II_03
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_Luk_II_04 Alternativní výživa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor materiálu: Karolína Lukešová

ALTERNATIVNÍ VÝŽIVA

CO JE ALTERNATIVNÍ VÝŽIVA? nemá přesnou definici můžeme říci, že je to způsob stravování, které se liší od našeho běžného nebo odborníky doporučovaného stravování Proč se lidé rozhodnou pro alternativní výživu? snaha zhubnout nebo jíst zdravě nechtějí konzumovat maso nebo živočišné výrobky módní záležitost

V EGETARIÁNSTVÍ způsob stravování, při kterém se nejí živočišné produkty, nejčastěji maso vegetariáni nejí to, kvůli čemu se zvířata zabíjejí známe různé typy vegetariánů, dělí se dle toho jaké živočišné produkty ji nebo nejí Laktoovovegetariáni – nejčatstější, nejí maso, ale konzumují vajíčka a mléčné výrobky Laktovegetariání – nejí maso a odmítají i vajíčka Ovovegetariáni – nekonzumují žádné živočišné produkty

V EGANSTVÍ Přísnější typ vegetariánství vylučuje z jídelníčku veškeré živočišné produkty včetně např. medu a také můžou odmítat oblečení živočišného původu – vlnu Vitariáni – odmítají veškeré živočišné produkty i tepelnou úpravu pokrmů

M AKROBIOTIKA Dělí potraviny na jin, jang a harmonické Makrobiotika se zabývá jak fyzickou, tak psychickou stránkou osobnosti Základní potraviny: Obilná zrna – kukuřice, rýže, pšenice, ječmen, pohanka Zelenina Mořské řasy Luštěniny Sója a sójové výrobky

Z ÁPIS DO SEŠITU Alternativní výživa Vegetariánství - způsob stravování, při kterém se nejí živočišné produkty, nejčastěji maso Veganství - vylučuje z jídelníčku veškeré živočišné produkty včetně např. medu a také můžou odmítat oblečení živočišného původu – vlnu Makrobiotika - dělí potraviny na jin, jang a harmonické, nejde jen o výživu,ale také o určitou filosofii

P OUŽITÉ ZDROJE

A NOTACE Datum vytvoření: Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: osmý Anotace: žáci se seznámí se základními směry alternativní výživy