ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ 1.5.00/34.0673 Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Škola: Praktická škola dvouletá
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.01 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
Prvouka – 2. ročník „Podzim v sadu“
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Předmět: Potraviny a výživa Ročník: první
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
BEZMASÉ POKRMY
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Zdroj obrazového materiálu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Předběžná a.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Potraviny.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruh Úvod.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhÚvod.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Tematický okruh: BIOLOGIE ROSTLIN Název učiva: OVOCNÉ STROMY A KEŘE
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_106_Ovoce
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Potraviny a výživa
autor: Helena Petrůvová název: VY_52_INOVACE_28_PRVOUKA_OVOCNÉ STROMY
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
Název projektu: Moderní škola
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
Přílohy z rýže a dalších obilovin
Přesnídávkové polévky
Vaření I. Ing. Petra Pechová, 2012.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Smažení Ing. Petra Pechová, 2012.
Konzervace zeleniny P. Pechová, 2012.
Přílohy ze zeleniny P. Pechová, 2012.
Člověk a jeho svět 2.ročník
Transkript prezentace:

ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruhPolévky a přílohy Název materiálu Kompoty, doplňky pokrmů Číslo materiálu VY_(32)_INOVACE_3.B_T_19(20) AutorIng. Petra Pechová

Anotace  Cílem prezentace je seznámit žáky s přípravou a zacházením s kompoty a doplňky pokrmů.  Materiál je určen pro žáky prvního ročníku oboru kuchařské práce.  Materiál je určen pro výklad nové látky a interaktivní práci ve výuce.

KOMPOTY, DOPLŇKY POKRMŮ P. Pechová, 2012

Kompoty  do provozoven veřejného stravování přichází kompoty již hotové  servírujeme vhodným způsobem

Kompoty  skleněné nebo plechové obaly  po otevření plechového obalu přeléváme do jiných vhodných nádob (sklo, porcelán, nerez)  po otevření spotřebujeme do 48 hodin  uchováváme v chladu

Kompoty  připravíme tak, že ovoce krátce povaříme v cukerném roztoku – voda, cukr, citronová šťáva  dochucujeme skořicí, hřebíčkem, citronovou kůrou  ovoce nesmí být příliš měkké  před podáváním vychladíme  nemá dlouhou trvanlivost

Příprava kompotu  broskve a meruňky – před přípravou kompotu spaříme, oloupeme slupku  jablka a hrušky – oloupeme, zbavíme jádřince, doplňujeme skořicí a hřebíčkem  rybíz, třešně, višně, borůvky, jahody, maliny – krátce povaříme v cukerném roztoku

Význam doplňků pokrmů  chuťově doplní hlavní pokrm  obohacuje pokrm o vitamíny a minerální látky  zpestřuje pokrm esteticky  nemá za úkol nasytit

Doplňky pokrmů  různě ochucená másla (kari, hořčicové, křenové, bylinkové, kečupové)  cibulka, zelený hrášek, petrželka  nakládaná zelenina  ozdoby z čerstvé zeleniny

Kontrolní otázky: 1. Jak připravíme cukerný roztok? 2. Jak zacházíme s kompotem po jeho otevření? 3. Jakým kořením nejčastěji ochucujeme kompoty?

Použité zdroje  ŠINDELKOVÁ, Alena. Technologie 1. Praha: Parta, 2001, ISBN  METZ; KESSLER, Grüner. Restaurace a host. Praha: Europa - Sobotáles cz., 2008, ISBN 