Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Hodnocení ředitelů škol zřizovaných Pardubickým krajem
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Prospěchová stipendia ve školním roce 2014/2015 a vývoj počtu.
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
SPOLEČNĚ PRO REGION Podpora odborného školství v Letohradě.
Prospěchová stipendia
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Prospěchová stipendia
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Montérský dorost XI. Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí Vyškov, Gabriela Vostřelová E.ON Česká republika, s.r.o.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem ve školním roce 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy.
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Programátor CNC strojů
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu Návrhy Ministerstva průmyslu a obchodu a zaměstnavatelů pro zlepšení pozice a kvality výstupů odborného školství.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Nástroje daňových úlev
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Pohled zaměstnavatelů na současný systém OV Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Kvalita pracovních sil v cestovním ruchu. Trošku statistiky  Celkový počet pracovních úvazků v cestovním ruchu: *  Celková návštěvnost ubytovacích.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Prospěchová stipendia ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury podzim 2016.
Průmyslová střední škola Letohrad Od došlo ke spojení SOU Letohrad a SPŠ Letohrad V roce 2011 jsme oslavili 60. výročí školy.
Důvod vzniku krajských stipendií
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Přijímací řízení pro školní rok 2013/2014
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Prospěchová stipendia a vývoj počtu žáků v Pardubickém kraji
Prospěchová stipendia
Polytechnické vzdělávání v rámci šap
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Motivační program spolupráce škol a zaměstnavatelů
4. schůzka TS odborné vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Prospěchová stipendia
PHmax ve středním vzdělávání
Prospěchová stipendia
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Možnosti spolupráce škol a firem
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Prospěchová stipendia
Statutární město Ostrava
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Prospěchová stipendia
Stipendia na středních školách zřizovaných Pardubickým krajem
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Prospěchová stipendia
Setkání kariérových poradců
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia
Systémové řešení – Motivace a vzdělávání pedagogů aktivita Společně na trhu práce CZ /0.0/0.0/16_034/
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Prospěchová stipendia
Transkript prezentace:

Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

2 Základní formy spolupráce: odborný výcvik ve firmě, zvláště žáků 3. ročníku odborná praxe ve firmě (možnost přípravy maturitní odborné práce) stáže učitelů ve firmě využití odborníka z firmy ve výuce účast odborníka z praxe v komisích při závěrečných zkouškách účast a prezentace firem na dnech otevřených dveřích škol účast odborníků z praxe v komisích na soutěžích organizace odborných soutěží poskytnutí stipendií, finančních prostředků na úhradu stravování nebo ubytování podíl na materiálně technickém vybavení škol

3 Spolupráce škol se zaměstnavateli v regionu Především zajištěním odborného výcviku ve firmách a účastí firem na dnech otevřených dveří středních škol. Na zajištění odborného výcviku se podílí velké množství malých, větších i velkých firem v regionu. Odborný výcvik především učebních oborů (2. a 3. ročníků) je zajišťován na provozních pracovištích firem. Výuka odborného výcviku je zajišťována smluvně s firmami, které mají požadované materiálně-technické zázemí. Výuka probíhá pod vedením instruktorů z jednotlivých firem a učitelů odborného výcviku. Často žáci zůstávají u firem, ve kterých probíhá OV, jako zaměstnanci.

4 Stipendia Od školního roku 2010/2011 pobírají žáci v 15 podporovaných oborech vzdělání na 17 středních školách prospěchová stipendia. Mezi podporované obory např. patří: Obráběč kovů, Strojní mechanik, Zedník, Tesař, Kominík, Vodař, Mechanik strojů a zařízení. Výše stipendia je odstupňována od 200 do 600 Kč podle hodnocení stupněm prospěchu v odborném výcviku a podle ročníku. Z rozpočtu Pardubického kraje bylo na výplatu prospěchových stipendií zasláno ve školním roce 2012/2013 celkem tis. Kč. Počet přijatých žáků v podporovaných oborech se každoročně zvyšuje a prospěchové stipendium pobírá téměř 39 % žáků v podporovaných oborech vzdělání.

5 Projekt MŠMT V současné době se začal realizovat projekt Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, ve kterém je zapojen Pardubický kraj a 16 odborných škol. Projekt v celkové výši 163 milionů Kč je směrován na rozvoj a zkvalitnění přírodovědného a technického vzdělávání. Do projektu jsou zapojeny střední školy, základní školy a podnikatelské subjekty. Cílem je zvýšení zájmu žáků základních škol o přírodovědné a technické vzdělávání.

6 Děkuji za pozornost Ing. Jana Pernicová náměstkyně hejtmana Pardubického kraje