Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak využít programy EU v oblasti vzdělávání
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
PORADENSTVÍ ŠKOLA POVOLÁNÍ PŠP Zdokonalení diagnostického a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání.
Celostátní síť pro venkov
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Monitoring dalšího vzdělávání
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
SLOVO ZA HODNOTITELE SLOVO ZA HODNOTITELE České Centrum Euroguidance Alice Müllerová Konferencia Národná cena kariérového poradenstva októbra.
Implementace EQAVET v ČR
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
ÚSTAV ZEMĚDĚLSKÉ EKONOMIKY A INFORMACÍ V Praze 6. května 2015.
Inspirace pro kariérové poradenství
2. Systém a organizace profesního poradenství Jakým způsobem lze systém profesního poradenství vytvářet? S odvoláním na integritu poradenských systémů.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Strategické plánování a inovace poradenských služeb s cílem zvyšování kvality vysokoškolského poradenství v ČR.
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Terapie pachatelů domácího násilí
Implementační projekt KAP
Aktuální informace o stavu
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
TTnet (Training of Trainers Network)
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Co je program Mládež v akci?
Kariérové poradenství a podnikavost
Komunitární program PROGRESS
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP

Cíle programu Euroguidance podpora spolupráce a síťování poradců a poradkyň na národní a evropské úrovni; sdílení a přenos zkušeností a příkladů dobré praxe taktéž na národní a evropské úrovni; podpora zvýšení kvality poradenských služeb v ČR; usnadnění přístupu k informacím o poradenských službách u nás i v zahraničí.

Aktivity Euroguidance pro podporu poradenství v roce 2007 studijní návštěvy českých poradců z úřadů práce v zahraničí (Finsko a 2 x Německo). mezinárodní semináře: - Cross-border (Rakousko) – vysokoškolské poradenství; - seminář Poradenství a imigrační služby (ČR). semináře na národní úrovni: - Seminář k vysokoškolskému poradenství.

Další aktivity realizované v roce 2007 sborníky příspěvků ze seminářů; překlad publikace o kariérovém poradenství vydané Mezinárodní organizací práce; spolupráce s ostatními evropskými centry Euroguidance a ostatními informačními sítěmi.

Plánované aktivity EG na rok 2008 pořádání národních a mezinárodních seminářů zaměřených na různá témata, např.: - kariérové poradenství; - psychologické poradenství; - a jiné… (k diskuzi zde)

Plánované aktivity EG na rok 2008 semináře zaměřené na různé cílové skupiny - - poradce a poradkyně: * z úřadů práce * na všech typech škol * z ostatních subjetů působících v poradenství (pedagogicko-psychologické poradny, nevládní organizace, soukromý sektor…)

Plánované aktivity EG na rok 2008 jedno- až dvoudenní školení – např. psychodiagnostické metody (např. Hoganova, Thomas…) a další náměty k diskuzi zde studijní výjezdy poradců a poradkyň z ČR do zahraničních poradenských institucí…

Plánované aktivity EG na rok 2008 český portál euroguidance.cz (??) zpravodaj Euroguidance - informace o připravovaných akcích u nás i v zahraničí - zajímavé články ze zahraničí; - příspěvky od českých poradců… databáze poradenských pracovišť v České republice

Děkujeme za pozornost Monika Mrňávková Silvie Pýchová – Euroguidancewww.naep.cz