Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré."— Transkript prezentace:

1 Síť podpory nadání

2 Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré praxe. Hájit zájmy v oblasti politik a plánování alokace zdrojů dotýkajících se identifikace, vzdělávání, podpory, péče a uplatnění nadání dětí a mládeže v Česku.

3 Poslání Sítě Zajistit - kvalitu jednotlivých složek -personální podporu -prostředky -informace -další rozvoj

4 Struktura sítě

5 Talentcentrum (TC) aktivně vykazuje soustavnou podporu nadaným žákům v oborech přírodních věd, matematiky a techniky TC se mohou lišit typem činností geografickou úrovní působnosti poskytovaných služeb právní formou

6 Základní okruhy činností Talentcentra poradenské : instituce, kde působí pedagogický či psychologický poradce, poskytující konzultace vykonávající zájmovou činnost : organizace, působící v oblasti volného času dětí a mládeže, která nabízí aktivity vhodné pro nadané vzdělávací : zejména školy nabízející vzdělávání nadaných žáků informační : poskytující informace o příležitostech v regionu i mimo něj podporující : nabízející stipendia, granty, stáže…

7 Základní činnosti Talentcentra v rámci Sítě podpory nadání informovat veřejnost o svých aktivitách informovat veřejnost a být informován o aktivitách ostatních členů Sítě informovat ostatní členy Sítě a být informován o příkladech dobré praxe spolupracovat s ostatními prvky Sítě v oblasti péče o nadané

8 registrované Talentcentrum vykazuje všechny základní znaky TC, žádost o registraci byla podána prostřednictvím jiného již registrovaného TC a byla schválena Koordinátorskou institucí, což opravňuje k užívání titulu TC certifikované Talentcentrum získalo certifikaci, která je nabídnuta registrovanému TC po roce aktivního fungování v Síti a po splnění podmínky k udělení certifikace

9 Podmínky certifikace Talentcentra registrované TC minimálně 1 rok před podáním žádosti o certifikaci aktivní fungování v Síti minimálně 1 rok před podáním žádosti personální zajištění pracovníkem TC absolvujícím akreditovaný vzdělávací seminář Certifikace se uděluje na dobu 3 let. Certifikovaná TC budou mít nárok na další podporu sítě – metodickou, informační, finanční, možnost vyslat zástupce do Rady Sítě atd.

10 internetový Portál www.talentovani.cz - databáze Talentcenter -databáze nabízených aktivit včetně kalendáře -databáze příkladů dobré praxe -poradna (pedagogicko-psychologická, právní, bezpečnostní, aj.) -schéma Sítě podpory nadání obecně -podmínky registrace a certifikace -diskuzní fórum -e-Knihovna (základní materiály pro oblast péče o nadané)

11

12 Dobrovolnické centrum (DC) Partneři Koordinátorská instituce Rada Sítě Patroni (Čestná rada)

13 Štěpán Peterka speterka@kdf-30.karlov.mff.cuni.cz www.talentovani.cz


Stáhnout ppt "Síť podpory nadání. Poslání Sítě Vytvářet prostředí pro systematickou péči o nadané žáky a studenty prostřednictvím sdílení informací a příkladů dobré."

Podobné prezentace


Reklamy Google