Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0822.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Živočichové lesů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.24
Advertisements

Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
jméno autora Mgr.Eva Truxová název projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Živočichové našich polí Savci 4. ročník
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_404_ŽIVOČICHOVÉ V ZIMNÍ PŘÍRODĚ Téma: STOPY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Savci – řád hlodavci (zástupci 1)
Živočichové kolem rybníku
Tajga Jehličnatý les.
Název projektu: Živá příroda ve škole
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: říjen 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_23.
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_28.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_12_INOVACE_ ČLOVĚK A JEHO SVĚT NA I. STUPNI ZV-LMP.
LESNÍ SAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ projekt.
PES DOMÁCÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Anotace Výukový program pro žáky 7. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma:Savci – zajícovci, hlodavci. Možnost využití: interaktivní tabule.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
HLODAVCI. HLODAVCI Nejpočetnější řád Nejpočetnější řád Charakteristický znak: 1 pár hlodavých zubů v každé čelisti. Tyto zuby stále rostou. Charakteristický.
Je podzim ‒ zvířátka se připravují na zimu
 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: listopad 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_PRV1,2_24.
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Veverka obecná (Sciurus vulgaris)
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
PŘIZPŮSOBIVOST ŽIVOČICHŮ
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Třída: Savci řád: HLODAVCI
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_07_PŘÍRODOPIS
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_17_ lesní zvířata
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
AUTOR: Lenka Hrnčířová
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Chobotnatci a damani Martina Koubová 3.C.
VY_32_ INOVACE_ 11_ PŘÍRODOVĚDA 5
HLODAVCI Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Domácí mazlíčci Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_03_Člověk a příroda.
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Autor: Mgr. Irena Pohořalá Název:VY_32_INOVACE_11_PTÁCI III.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Živočichové v lese 3. ročník.
TANY CHUDOZUBÍ LUSKOUNI ZAJÍCOVCI
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Transkript prezentace:

Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

 Materiál je určen pro výuku předmětu Přírodověda v 6.ročníku na základní škole praktické  Doba vzniku srpen 2012  Ověřeno  Žáky učivo zaujalo, reagovali na probíranou látku pohotově a správně  Určeno pro procvičování učiva a práci s interaktivní tabulí

 Je pro ně charakteristické tvar a uspořádání zubů. Přední řezáky jsou přeměněny v hlodáky a špičáky chybí úplně.  Většina jsou býložravci.  Největším hlodavcem je kapybara.  Hlodavci jsou velmi malí, jedinou výjimkou je kapybara.  Některé druhy hlodavců jsou chovány doma.

 Morčata  Myši  Kapybary  Křečci  Veverky

 Jsou to škůdci v hospodářství i v budovách.  Myši jsou využívané v laboratořích.  Myši pocházejí původně ze Severní Afriky.  Mají dlouhý ocas.

 Chová se v domácnostech, protože většinou nekoušou a jsou vhodné pro děti.  Původně pochází z Asie.  Nejdůležitější složkou potravy je seno a ovoce.  V přírodě žila morčata ve velkých skupinách.

 Je to největší žijící hlodavec.  Žije v tropických oblastech Jižní Ameriky.  Kapybary žijí blízko vod.  Měří 1-1,3m a váží až 80kg  V nebezpečí se utíkají schovat do vody.  Živí se rostlinami, kůrou stromů a ovocem.

 Křeček obecný  Křečci se vyskytují v nížinách.  V Česku je křeček obecný chráněný.  Shromažďují si svou potravu ve svém doupěti a přes zimu ji během zimního spánku konzumují každých 7 dní.  Křeček zlatý  Chová se jako domácí mazlíček.

 Žijí v lesích, parcích nebo větších zahradách.  Mají huňatý ocas.  Živí se většinou semeny šišek, oříšky, bobulemi nebo si suší houby.  60-80% dne tráví hledáním potravy.  Je to ohrožený druh.  Veverky mívají většinou zrzavou, černou nebo hnědou barvu.

 Je to býložravec.  Díky silným zadním končetinám to je výborný a velmi rychlý běžec.  Žije na polích a loukách.  Díky svému hnědému zbarvení je dobře maskovaný.  Zajíci mají velmi dlouhé uši, které slouží k výbornému sluchu.

 Suší si houby.  Je to výborný a rychlý běžec.  Je to hospodářský škůdce.  Je to největší hlodavec.  Nekouše a proto je to vhodný mazlíček pro děti.  Shromažďují si svou potravu ve svém doupěti.  60-80% dne tráví hledáním potravy.  V nebezpečí se utíká schovat do vody.  Využívá se v laboratořích.  Jeho nejdůležitější složkou potravy je seno a ovoce.  Má dlouhé uši, které umožňují výborný sluch.

 Ilustrace: