ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Právě v době recese či krize je to velmi aktuální otázka. Jak to poznat? Ti, kdo řídí podnik, některé typy znají. Většina manažerů však přivítá mít špičkového.
Jak na to, aniž bychom se zničili
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Láska a sexualita v trvalém vztahu Yvon Dallaire Portál 2009
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
PRAKTICKÁ A SOCIÁLNÍ ETIKA
DESATERO DO ŽIVOTA.
Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová
CÍLE VE SPORTU Mgr. Eva Tomešová, Ph.D
PhDr. Eva Tomešová, Ph.D CÍLE VE SPORTU PhDr. Eva Tomešová, Ph.D
Individuální psychologie (samostatná psychologická škola Alfreda Adlera významně ovlivněná psychoanalýzou)
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
Informalční technologie jako klíčový faktor pro udržení konkurenceschopnosti společností na trzích EU.
SUŠMÁNIE aneb všechny barvy SUŠ. SUŠMÁNIE Poděkování:
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
OSOBNOST.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Sebepoznávání a sebepojetí 6. ročník
Ahoj jmenuji se Art a právě jsem se narodil.Jak by ses o mě uměl starat?? Tak to jsem já..!! POKRAČOVAT.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingové řízení Ročník / obor studia:III.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
FÁZE NÁCVIKU SLOHOVÉHO PROJEVU
1 Nic jiné, jen jednoduchá logika!. 2 Podívej se důkladně na obraz! V souvislosti s ním nasledují otázky. Jsi připravený? BA D C 4 Square Questions.
Tady je něco pro tebe k Našemu 9 měsíci Našeho vztahu…
Zpracovala: Simona Hyková
Definice a vlastnosti Typy sociálních institucí Hodnoty a normy
Zásady pro stanovování cíle PhDr. Milada Blažková 2014
Seminář: Moc peněz (Cashflow). Peníze stále protékají životem každého z nás…
VY_62_INOVACE_1_2_01 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová.“ Finanční plánování.
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Teorie motivace Adéla Furiková.
Vůle.
Listopad 2006 (c) Radek Maca ÚVOD Průvodní prezentace ke studiu ICTK STRATEGIE ROZVOJE SLUŽEB ICT VE ŠKOLE.
Otázky pro skupinový koučink PhDr. Milada Blažková 2014
Exekutivní funkce Literatura:  Moraine Paula. Helping Students Také Control of Everyday Executive Functions.  Učebnice psychologie.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
1 Úloha vůdců, úloha vůdcovství -Poznat a dělat správné věci -Definovat vize -Ukazovat cestu, jak vizi realizovat.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Budoucnost a peníze Můj aktuální vztah k penězům hodnotím.
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_4_11_Sebepoznávání a sebepojetí Číslo projektu:
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
ANOTACE OBJASNIT ŽÁKŮM POJEM SEBEDŮVĚRA, POPSAT
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
ANOTACE Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích předškolního dítěte, se změnami při přechodu dítěte do školy. Výukový.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Moje HOBBY.
Plánované rodičovství
Vztahy a pravidla soužití - obec
Šťastný, úspěšný, zdárný život x morálka, povinnost
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_10 Společenské normy
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Proč potřebujeme systém managementu ?
VŠECHNO ODPUSTIL JSI NÁM,
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Náročné životní situace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Otázky pro skupinový koučink PhDr. Milada Blažková Únor 2013
Transkript prezentace:

ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.

CÍLE A PLÁNY Co souvisí s vytyčováním cílů, pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, využití pozitivních vzorů, úspěch. Výukový materiál.

Co je to vlastně cíl?  CÍL ???? = konec, ke kterému směřuje naše úsilí  PŘÍLEŽITOST JE TADY A TEĎ ! Jaký mají tato slova význam? Která slova jsou nejdůležitější? = neodkládat stanovování cílů „ až jednou“

Co souvisí s vytyčováním cílů?  PROČ? Je třeba vědět, proč daného cíle chci dosáhnout. = SMYSL  JAK? Musím promyslet způsob, jakým cíl můžu dosáhnout.= PLÁNOVÁNÍ  PŘEKÁŽKY? Budou či nebudou překážky? Mám či nemám je překonávat? = NESNÁZE  MÁM NA TO? Zvolil jsem si pro mne vhodný a dosažitelný cíl? = MÁM NA TO ?

Krátkodobý a dlouhodobý cíl - tabulka KrátkodobýPROČJAKKDY, DO KDY Dlouhodobý

Sedm kroků vytyčování cílů 1. Formulujte váš cíl a proč jej chcete dosáhnout. 2. Vytvořte seznam bodů za pomoci kterých dosáhnete svého cíle. 3. Zvažte možné překážky a způsoby, jak je odstranit. 4. Vytvořte časovou přímku. 5. Vytvořte podpůrný systém – kdo vás může podpořit. 6. Znovu si projděte své plány a pokud to nejde jinak, tak je přepracujte. 7. !!! OSLAVTE SVŮJ ÚSPĚCH !!!

Důležitá role pozitivních vzorů  Co nebo kdo je vlastně pozitivní vzor? = člověk, kterého obdivujeme a kterému se chceme podobat  Proč? Jaké má vlastnosti? =čestný, starostlivý, zručný, kreativní, cítím se s ním dobře…..  Kdo pro tebe může být vzorem? Rodiče, kamarádi, známé osobnosti, učitel…

Odpověz na otázky 1. Kdo je pro tebe pozitivním vzorem? 2. Co na tom člověku obdivuješ? 3. Vyjmenuj některé jeho pozitivní vlastnosti. 4. Jaké cíle si tento člověk podle tebe vytyčil? 5. Jak tě tento člověk ovlivňuje?

Úspěch „ Snažte se o to, abyste nebyli člověkem úspěchu, ale spíše člověkem hodnot.“ Albert Einstein, fyzik  Jak jsi tento citát pochopil?  Co je to tedy vlastně úspěch? = získat moc, slávu, peníze, vyznamenání x získat skutečný úspěch – dosáhnou vytyčeného cíle?

Odpověz na otázky 1. Jak spolu souvisí úspěch a štěstí? 2. Jaké hodnoty úspěšní lidé vyznávají? 3. Jak důležité pro tebe je, aby si ostatní mysleli, že jsi úspěšný? 4. Jak pomáhá lidem k dosažení úspěchu a štěstí to, že vědí, proč chtějí něčeho dosáhnout?

Překonávání problémů a začínání znovu „Z propasti na vrchol“ ANEB „jednou jsi dole a jednou nahoře“ jak se zpívá v jedné české písničce PŘEKÁŽKA JEDNÁNÍ EMOCE

Jak správně překonat překážku?  ANO CÍL překonávání překážek ano úspěch ne ponaučení změna cílů začít znovu  NE CÍL okamžitě přemýšlet o problémech (nejde, neumím, nezvládnu) = ŠPATNĚ ! = ČLOVĚK, KTERÝ SI NEVĚŘÍ

CITACE o KREJČÍ, Milada, et al. Výchova ke zdravému životnímu stylu. Praha : Fraus, s. o PHDR. JANA STARÁ. PŘIPRAVENI PRO ŽIVOT: CÍLE A PLÁNY. 1.vydání. Praha: Nadační fond LIONS QUEST ČR, 2006.