Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

ZŠ a MŠ Frenštát pod Radhoštěm, Tyršova –2011 Letem ke klíčovým kompetencím aneb Pohádkou o Raškovi to nekončí Projekt je realizován v rámci Operačního.
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
MS Windows.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Průzkumník Program pro práci se soubory. Otevření Buď přímo na ploše, nebo otevřít libovolnou složku (např. dokumenty) a kliknout na záložku „složky“.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
TEXTOVÝ EDITOR.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.
VY_32_INOVACE_E3-09 KRESLÍME VEKTOROVOU GRAFIKOU III. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY VEKTOROVOU.
Textový editor Vkládání obrázků ze souboru a použití schránky  Pomocí menu vložení a klepnutím na obrázek se nám otevře adresář, ze kterého vybereme.
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_14.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Grafika ve Wordu.
VY_III/2_INOVACE_39_Malování-kopírování a práce s obrázkem Malování – kopírování a práce s obrázkem Miroslav Kaňok.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 kopírování a vkládání
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Inf Složky, soubory a objekty. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV16 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Vkládání grafických objektů
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
TÉMA: Počítačové systémy
Import fotografií v Adobe Lightroom
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
PRÁCE SE SLOŽKOU VY_32_INOVACE_09
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Kopírování, přesouvání a mazání souboru
Tvoření složek a zástupců
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
KOPÍROVÁNÍ obrázku a textu z webu DO WORDU VY_32_INOVACE_15
Malování - uložení a otevření obrázku
Použití pravého a levého tlačítka myši
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Transkript prezentace:

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

Zálohování konfigurace

Úvod  V této prezentaci popisuji jak zálohovat nastavení konfigurace a to možností backup (kompatibilní pouze se zařízením na kterém byla zálohy vytvořena) a možností scriptu, který je dále kompatibilní se všemi druhy hardwaru.

Soubor.backup  Prvním typem zálohy je soubor soubor s příponou.backup, který já kompatibilní pouze s hardwarem, některém byl vytvořen, tzn. Slouží například pro případ náhodného smazání konfigurace.  V levé nabídce mikrotiku vybereme files v horní části okna stiskneme tlačítko backup. (viz. Obrázek na další stránce)

Kopírování zálohy do PC  Dále si můžeme zálohu zkopírovat z mikrotiku do počítače. Toto můžeme udělat dvěma způsoby: 1. Tahem z mikrotiku například do složky jako na obrázku na další stránce 2. Pomocí tlačítka kopírovat obdobně jako kopírujeme soubory.

1. 2.

Kopírování z do mikrotiku  Zálohu z počítače do mikrotiku nakopírujeme obdobně jako když jsme jí kopírovali do PC. (viz. obrázek na další stránce) 1. Tahem 2. Pomocí tlačítka vložit

1. 2.

Obnovení ze zálohy  Obnovení ze zálohy pak provedeme tak, že označíme zálohu ze kterého chceme provést obnovení a stiskneme tlačítko Restore. (Viz obrázek na další stránce)

Soubor.rsc - export  Dalším typem zálohy je export do souboru s přílohou.rsc  Pokud použijeme v příkazu slovo compact vytvoří se script kompatibilní s různými typy hardwaru.  Tento soubor vytvoříme tak že do terminálu napíšeme příkaz: export compact file=nazev_soubor  Tento soubor se pak zobrazí ve files odkud ho můžeme zkopírovat do PC

Soubor.rsc - import  Soubor scriptu.rsc můžeme pak nakopírovat do libovolného zařízení a pak použít příkaz Import file-name=nazev_soubor