Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kutná Hora 26. května 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA.
Advertisements

Pronájem nebo prodej objektu bývalé základní školy č.p Kamenný vrch v Chomutově.
Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.
Zásady vztahů orgánů Jihomoravského kraje k řízení neškolských příspěvkových organizací Pracovně právní oblast, oblast odměňování, organizační záležitosti.
Ochrana urbanistických a architektonických hodnot zástavby poznatky veřejného ochránce práv Kancelář veřejného ochránce práv JUDr. Marek Hanák, JUDr. Jana.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území Statutárního města Brna Krajský.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro obce správního území ORP Židlochovice Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Bučovice, ORP Kuřim, ORP.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje územně plánovací dokumentace kraje dle zákona č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu, ve znění.
Třetí úplná aktualizace ÚAP JMK 2015 Třetí úplná aktualizace ÚAPo 2014 Odbor územního plánování a stavebního řádu KrÚ JMK Třetí úplná aktualizace ÚAP JMK.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 2. část správní území ORP Břeclav, ORP Hodonín, ORP.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_JAKO_OBCAN_05.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
1 Dotčené orgány Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský úřad Plzeňského.
Informace z porady MMR s krajskými úřady
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
„Váš kraj, Váš rozpočet“
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
ZÚR JMK ZÚR JMK práce s dokumentem VVURÚ VVURÚ ( práce s dokumentem )
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
eRecept – komunikace se základními registry
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Jiří Boháček
Krajský úřad Libereckého kraje
hejtman Pardubického kraje
Regionální politika a regionální rozvoj
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Roční seminář pro vodoprávní úřady
Územně analytické podklady obcí ÚÚP a „jeho“ údaje o území Brno, 6
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
ZÚR JMK ZÚR JMK práce s dokumentem práce s dokumentem VVURÚ VVURÚ
Ministerstvo pro místní rozvoj Centrum regionálního rozvoje
Zpráva o uplatňování územního plánu
AKTUALIZACE APLIKACE ÚP V LK
Partnerství Jihomoravského paktu zaměstnanosti pro podporu pracovního uplatnění mladých dospělých CZ /0.0/0.0/16_055/ Brno, 26. září 2017.
Územní studie krajiny ORP Znojmo
STAVEBNÍ ZÁKON.
SC 3.3 IROP - dokumenty územního rozvoje se zaměřením na územní studie krajiny Praha Mgr. Ondřej Pešek.
Účastníci výstavby
JIHOMORAVSKÝ KRAJ A INTEGRACE CIZINCŮ
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Porada tajemníků Odbor životního prostředí
Informace k tezím rekodifikace
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 28. listopadu 2011.
pro starosty obcí Karlovarského kraje
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Ing. Pavlína Tomková Odbor drážní a vodní dopravy
Vítáme Vás v Luhačovicích
Návrh Zadání Územního plánu Mariánské Lázně
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu 15. duben 2014

ZÚR JMK - územně plánovací dokumentace kraje Rada Jihomoravského kraje usnesením č. 3089/13/R41 ze dne 19. prosince 2013 rozhodla o přidělení veřejné zakázky Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje (dále jen ZÚR JMK) sdružení společností Urbanistické středisko Brno se sídlem v Brně a Atelier T-plan se sídlem v Praze. Návrh na uzavření Smlouvy o dílo na předmětnou zakázku schválila Rada Jihomoravského kraje usnesením č. 3378/14/R45 dne 13. února Zpracování ZÚR JMK bylo zahájeno podpisem smlouvy o dílo dne 3. března Termín zpracování „Návrhu ZÚR JMK“ a „Vyhodnocení vlivů ZÚR JMK na udržitelný rozvoj území“, jako 1. etapy zpracování ZÚR JMK, je osm měsíců od podpisu smlouvy, tj. 29. října Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu 15. duben 2014

ZÚR JMK – pořizování Návrh ZÚR JMK: V současné době probíhají operativní jednání a výrobní výbory. - Na výrobních výborech zhotovitel konzultuje s pořizovatelem zejména postup prací na zpracování ZÚR JMK. - Operativní jednání slouží zhotoviteli k zodpovězení dotazů po nastudování poskytnutých podkladů, případně ke konzultacím s jednotlivými dotčenými orgány a správci nebo provozovateli veřejné dopravní/technické infrastruktury (dále jen oprávněnými investory) za účelem řešení zpracování ZÚR JMK. K průběžné kontrole rozpracovaného díla budou objednateli sloužit kontrolní dny. Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu 15. duben 2014

ZÚR JMK – pořizování Byla zahájena operativní jednání k následujícím problematikám: a)Rozvojové oblasti, rozvojové osy a specifické oblasti b)Územní systém ekologické stability a cílové charakteristiky krajiny c)Dopravní infrastruktura: –železnice, rychlostní silnice, dálnice, silnice I. třídy –silnice II. a III. třídy, letecká a kombinovaná doprava –železniční doprava - Nová přerovská trať – cyklotrasy d)Technická infrastruktura: –vedení horkovodu z elektrárny Dukovany –vodní hospodářství (vodovody, kanalizace) –elektroenergetika (VVN 400 kV a 110 kV), –plynárenství (VTL – přepravní a distribuční soustavy) e)problematika Brna ve vztahu k ZÚR JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu 15. duben 2014

ZÚR JMK – komunikace s obcemi a)duben/květen 2014 – KULATÉ STOLY: Místo: budova KrÚ JMK, Žerotínovo nám. 3/5, Brno, zas. místnost č. 240 DATUM:ČAS:TÉMA: :00záměr JVT a řešení navazujícího území :00záměry JZT, JT :00záměry R52, I/40, obchvat Břeclavi :00záměr R :00záměry R43, obchvat Kuřimi :00jednání se spolky (dříve občanská sdružení) Jde o setkání územních samospráv popř. spolků se zpracovatelem ZÚR JMK, jehož účelem je diskuze o klíčových záměrech (o obsahu podkladů vztahujících se k řešenému území a o požadavcích na Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje z pohledu kraje i samospráv obcí). Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu 15. duben 2014

Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu ZÚR JMK – komunikace s obcemi 15. duben 2014 b)červen 2014 – VÝJEZDNÍ VÝROBNÍ VÝBORY: DATUM:ČAS:ÚZEMÍMÍSTO: :00obce okr. HodonínMěÚ Hodonín 14:00obce okr. BřeclavMěÚ Břeclav :00 obce okr. ZnojmoMěÚ Znojmo :00obce okr. VyškovBesední dům ve Vyškově 14:00obce okr. BlanskoMěÚ Blansko :00Brno (okr. Brno-město, obce okr. Brno-venkov) školicí středisko KrÚ JMK (Cejl) Jde o setkání územních samospráv se zpracovatelem ZÚR JMK, jehož účelem je diskuze o řešení záměrů v rozpracovaném Návrhu Zásad územního rozvoje Jihomoravského kraje z pohledu kraje i samospráv obcí.

Děkujeme za pozornost Ing. Jana Svobodová, po ř izovatel ZÚR JMK telefon: / Ing. arch. Jana D ě rdová, po ř izovatel ZÚR JMK telefon: / Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu 15. duben 2014