Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Advertisements

Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
Hry VII. zimní olympiády dětí a mládeže ČR – Ústecký kraj.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Podnikání.
Olympijské hry 2010 Olympijské hry 2010 Historie Historie -první v Řecku.Od roku 776 př.n.l. do roku 394 našeho letopočtu. Pak zrušeny císařem Theodosiem.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A.
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Volný pád a svislý vrh Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
VI. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o Tato prezentace.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Ing.Mirjam Civínová NÁZEV: VY_32_INOVACE_10C_18_Tlak_plynu_z_hlediska_molekulové_.
-27. listopad srpen 1934 zemřel na mozkovou mrtvici -Rakousko -využití vodní energie.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Aleš Hladík Název: VY_32_INOVACE_6A_3_Vlastní a obecná jména Téma: 6A_ČJ7.roč.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Házená Házená je kolektivní míčový sport, ve kterém proti sobě.
Technické prostředky v požární ochraně
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Citace a bibliografické odkazy
Josef Středula, předseda ČMKOS
Moje velikonoční prázdniny
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Utkání PhDr. Vladimír Süss, Ph.D.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Politické strany a politické směry
Funkční styl odborný Oblast odborných publikací, časopisů, učebnic.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Nymburk,
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Prezentace Martin Dohnálek 5.C
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MALÁ KAPITOLA O ČASE Název: VY_32_inovace_01 Vlastivěda-starší české dějiny.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Tenis Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Vybraná témata teorie tělesné výchovy
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
jen pro vnitřní potřebu
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Orientační sporty a jejich aplikace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Přední francouzský teoretik Gérard Gautier uvádí ve své studii (čtvrtletník Entraineur de ski alpin č.98 – červen 2016) zajímavé poznatky o měnící se vzdálenosti.
LIDSKÉ RASY.
Vyhlášení top 10 sportovců na VUT. Slavnostní vyhlášení akademických sportovců a fotosoutěže Sport na VUT pro rok 2017.
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Historie a vývoj lyžování
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Skupina dorostu a juniorů v roce 2016
Dolomitické vápno a stabilizace popílků
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Hranice slov v písmu
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Designed in Czech Republic by David Šulc Made in Czech Republic
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Běžecké lyžování

Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody se uskutečnily v Norsku již v 17. století. Ve střední Evropě se první závody uskutečnily roku Na programu olympijských her se běžecké lyžování poprvé objevilo v roce 1924 v Chamonix ve formě závodu na 18 a 50 km a závodu sdruženého (dnes severská kombinace). Roku 1936 byl na program olympijských her přidán štafetový běh 4×10 km.

Techniky běhu Technika běhu na lyžích (zejména závodní forma) se neustále vyvíjí. Nejvýraznějším pokrokem byl vznik tzv. bruslení, které se v oficiální terminologii nazývá volný styl. Prvky bruslení se v běžeckém lyžování vyskytovaly od jeho počátků. Klasický styl Běží se v připravené stopě s využitím techniky střídavého běhu a jízdy soupaž. Kromě těchto prvků je povoleno odšlapování (odraz jednou lyží) v zatáčce, odšlapování při přejíždění ze stopy do stopy a tzv. stromeček (lyže do „V“ při překonávání prudkého stoupání), při kterém ale nesmí docházet ke skluzu.

Lukáš Bauer-český reprezentant v běhu na lyžích V sezóně suverénně vyhrál Tour de Ski a Světový pohár v běhu na lyžích Svůj triumf na Tour de Ski pak zopakoval i v sezóně 2009/2010. Na ZOH v Turíně a na MS v Liberci získal v závodě na 15 km klasicky stříbrnou medaili. Je mistrem České republiky v závodě na 10 km klasicky (2003, 2004) a skiatlonu (2004).

Petter Northug-norský reprezentant v běhu na lyžích 25letý norský reprezentant 7krát vyhrál Světový pohár, vlastní například 3 olympijské medaile a mnoho dalších. Jeho nejlepší místo ve SP je 2. Od začátku jeho kariéry jezdí na lyžích značky Fischer, na kterých se umí prosadit jak ve sprintech tak na vytrvalostních tratích. Je známý svojí neuvěřitelnou cílevědomostí. Již skoro tradiční posměšky v cíly, které jsou většinou směřovány na závodníka, kterého porazil jsou občas až velmi nepřátelské a namyšlené.

Děkuji, že jste si můj článek přečetli a těšte se na další články časopisu FANI. Magdalena Žižková