Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ10 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Hovězí maso Téma Dělení masa Ročník 2, 3 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu tématu dělení hovězího masa a jeho využití v kuchyni, zároveň lze tuto prezentaci využít jako materiálu pro opakování a prověřování znalostí žáků.
Rindfleisch Die Rinderbrust Das hinteres Rindfleisch Das vorderes Rindfleisch Die Rinderlende Die Rindkeule Der Roastbeef Die Hochrippe Der Rindschulter Der Rinderbauch Der Rinderkamm Die Haxe ( hintere, vordere) Der Schwanz
Benutzung in der Küche Rindfleisch mit Zwiebel Rindfleisch mit Zwiebel Rindsbraten mit Knoblauch Rindsbraten mit Knoblauch Rindsgulasch „Znojmo“ Rindsgulasch „Znojmo“ Rindsroulade Rindsroulade Stephanienbraten Stephanienbraten Ochsenschwanzsuppe Ochsenschwanzsuppe Lendenbraten mit Sahne Lendenbraten mit Sahne Rindsteak mit Pilzen Rindsteak mit Pilzen
Arbeitsblatt N.1 Markieren Sie die einzelnen Fleischteile: Markieren Sie die einzelnen Fleischteile:
Arbeitsblatt N.1 Die richtige Antwort: Die richtige Antwort:
Arbeitsblatt N.1 - Lösung Vysoký roštěnec - e Hochrippe Vysoký roštěnec - e Hochrippe Nízký roštěnec – niedrige Rippe Nízký roštěnec – niedrige Rippe Svíčková – Lendenbraten Svíčková – Lendenbraten Zadní maso – hinteres Fleisch Zadní maso – hinteres Fleisch Krk – r Hals Krk – r Hals Plec – e Schulter Plec – e Schulter Pupek – r Bauch Pupek – r Bauch Hrudi – e Brust Hrudi – e Brust Ořech – r Nuss Ořech – r Nuss Svrchní šál – oberes Schal Svrchní šál – oberes Schal Spodní šál – unteres Schal Spodní šál – unteres Schal
Zdroje: Zdroje: yV6eEWmkTsLxRZf96aoKrazmU11nd yV6eEWmkTsLxRZf96aoKrazmU11nd yV6eEWmkTsLxRZf96aoKrazmU11nd yV6eEWmkTsLxRZf96aoKrazmU11nd Mw4lNZiWvJiqA8hcOyMY3LJzYyDgIw3NmjVL Mw4lNZiWvJiqA8hcOyMY3LJzYyDgIw3NmjVL Mw4lNZiWvJiqA8hcOyMY3LJzYyDgIw3NmjVL Mw4lNZiWvJiqA8hcOyMY3LJzYyDgIw3NmjVL ihrprüfsystemfürlebensmittel.de/images/fleisch/teilstueck/rind_neu.jpg ihrprüfsystemfürlebensmittel.de/images/fleisch/teilstueck/rind_neu.jpg