Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ11 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Vepřové maso Téma Dělení Ročník 2, 3 – gastronomie, obchodník Jméno autora Ludmila Křížová Datum tvorby Anotace Prezentace seznamuje žaky s dělením vepřového masa a jeho využitím v kuchyni .

2 Fleischteilung

3 Schweinefleisch Der Kopf Das Schweinekotelett Der Schweinekamm
Der Schweinekeule Die Schweinelenden Die Schweineschulter Der Schweinebauch Das Schweinerippchen Das Eisbein Die Schweinhaxe Der Schweineschwanz Der Schweinelappen

4 Innereien Die Schweineleber Die Schweinenieren Das Schweineherz
Das Schweinehirn Die Schweinwlunge Das Schweinefett

5 Benutzung in der Küche Schweinebraten Schweinskotelett
Eisbein mit Sauerkraut Schweineschnitzel Schweinebauch Schweinegulasch Schweinepörkelt

6 Arbeitsblatt N. 1 Marken Sie die einzelnen Schweineteile:

7 Arbeitsblatt N.1 - Lösung
1. Kopf 2. Lappen 3. Rückenfett 5. Brust 6. Braten 8. Lenden 9. Rippchen 10. Bauch 11. Schulter 12. Keule 13. Eisbein 14. Haxen 15. Schwanz

8 Zdroje:


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google