Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_4_INOVACE_NEJ15 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět NEJ Tematický okruh Ryby, drůbež, zvěřina Téma Dělení Ročník 3, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Mgr. Eva Lemberková Datum tvorby Anotace Prezentace seznamuje žaky se základním dělením drůbeže a zvěřiny.

2 Fische, Geflügel, Wild – Einteilung

3 Einteilung vom Geflügel
Geflügel teilen wir auf : Filet - filet Brust, Schnitzel – prsa Unterkeule – spodní stehýnko ( palička) Oberkeule - horní stehýnko Flügel - křídla Innereien - vnitřnosti Leber - játra Herz - srdce Hals - krk

4

5 Einteilung vom Wild Keule - kýta Rücken - hřbet Schulter - plece
Brust hrudí Hals krk Haxe kližky

6 Zdroje: Formanová, Alena. Žmudová, Zdena. Němčina v gastronomii. Praha: nakladatelství Informatorium, 2000, ISBN


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google