Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální učební materiál

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální učební materiál"— Transkript prezentace:

1 Digitální učební materiál
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ19 Název školy SPŠ a SOŠGS Most Předmět ANJ Tematický okruh Zelenina Téma Charakteristika zeleniny Ročník 1, 4 – gastronomie, obchodník Jméno autora Mgr. Libuše Mirvaldová Datum tvorby Anotace Prezentace slouží k výkladu a opakováni charakteristiky zeleniny a jejího využití pro zdravou výživu člověka.

2 Vegetable Description

3 Description of vegetable
The name vegetable is used for different plants and their parts that can be used fresh or cooked. Vegetable is important part of nutrition of people. It contains vegetable proteins, saccharides, roughage and water, also a lot of minerals – calcium, potassium, magnesium, phosphorus, iron and many vitamins as A (carotene), Bs, K. Due these benefits fresh or cooked vegetable is important part of healthy menu.

4 Description Colours of vegetable
White: cauliflower Red: tomato Green: cucumber Purple: eggplant Yellow/orange:carrot

5 Using in the kitchen Fresh Canned vegetable Salads Soups Juices
Side dishes Main dishes

6 Examples of using in the kitchen
Fresh - carrot, tomato, pepper Canned - pickles, corn Salads - cucumber, lettuce, tomato Soups - potato, cauliflower, pea Juices - tomato,carrot Side dishes - lettuce, pea, pepper Main dishes - fried cauliflower

7 Zdroje:


Stáhnout ppt "Digitální učební materiál"

Podobné prezentace


Reklamy Google