„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
2.komunitní plán sociálních a navazujících služeb v Zábřehu na období
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Ing. Stanislava Správková
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Střednědobé plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji IP – „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Shrnutí závěrů prvního konferenčního dne. Komunitní plánování, komunitní služby – jejich dostupnost a financování v Jihočeském kraji Mgr. Petr Studenovský.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Informace o stavu přípravy střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období 2008 – 2011 informační seminář k PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Závěrečné shrnutí projektu „ Podpora a rozvoj poskytovatelů sociálních služeb v Hodoníně formou vzdělávání jejich zaměstnanců“
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Komunitní plánování v kvalitě místní Agendy 21 ve Zdravém městě Vsetín PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB, DOBRÁ PRAXE ZDRAVÝCH MĚST aneb ZDRAVÁ MĚSTA.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
„Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji“ Tento projekt je spolufinancován v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
KONFERENCE PROJEKTŮ ZAMĚSTNANOSTI KARLOVARSKÉHO KRAJE.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Komunitní plánování sociálních služeb Děčín
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Ing. Stanislava Správková
Registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_047/
Klíčové aktivity projektu
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost 97 – Podpora vzdělávání a procesů v sociálních službách Podpora sociální integrace a sociálních služeb 4.3 Sociální integrace a rovné příležitosti

„Tento projekt je financován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a Státního rozpočtu ČR“

Cíle projektu Zvýšení sociální integrace s důrazem na rovné příležitosti Podpora zvýšení zaměstnanosti Podpora prevence sociálně patologických jevů Předcházení sociálnímu vyloučení Zmírnění sociálního znevýhodnění specifických skupin obyvatel Prohlubování spolupráce mezi zadavateli, uživateli a poskytovateli sociálních služeb, rozvoj a tvorba partnerství To vše prostřednictvím Aplikace procesu komunitního plánování péče v oblasti obce s rozšířenou působností Vsetín

Klíčové aktivity projektu 1)Dotvoření struktury pracovních skupin a jejich pravidelné setkávání 2)Realizace vzdělávacího cyklu pro účastníky procesu komunitního plánování 3)Zpracování podkladu pro vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a péče Vsetínska 4)Vytvoření střednědobého plánu péče a katalogu jejich poskytovatelů na Vsetínsku 5)Vytvoření interaktivního informačního systému sociálních služeb a péče 6)Realizace seminářů a konference k síťování sociálních služeb v rámci jednotlivých mikroregionů

Dotvoření struktury pracovních skupin a jejich pravidelné setkávání Rozšíření činnosti stávajících PS a manažerského týmu na oblast ORP Vsetín – pravidelné setkávání jednou za měsíc –PS Osoby se zdravotním postižením –PS Senioři –PS Ohrožené skupiny –PS Rodina –PS Etnické menšiny ORP Vsetín – 3 mikroregiony –Hornolidečsko –Valašsko – Horní Vsacko –Střední Vsetínsko Nová PS – „Tým pro dohodu“ – setkání 2x za projekt –Starostové obcí ORP Vsetín –Významní představitelé regionu –Tvorba podoby sociální politiky na území ORP Vsetín pro nadcházející období

Realizace vzdělávacího cyklu pro účastníky procesu komunitního plánování Zjištění vzdělávacích potřeb v rámci jednotlivých PS a vytvoření nabídky vzdělávání pro členy PS Cílová skupina – poskytovatelé sociálních služeb a zároveň členové pracovních skupin Odborné vzdělávání pro pracovníky v sociálních službách –3x za projekt pro každou PS (dvoudenní kurzy) Vzdělávání v oblasti manažerských dovedností –Vedoucí pracovníci –2x za projekt (dvoudenní kurz) Vše zdarma!

Zpracování podkladu pro vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a péče Vsetínska Zpracování analýz a zapracování výstupů do návrhu komunitního plánu –Analýza uživatelů a poskytovatelů Dotazníková šetření realizovaná uživateli Ankety s uživateli Řízené rozhovory s uživateli Hodnocení kvality uživateli –Analýza poskytovatelů – základ pro stavbu regionálního IS –SWOT analýzy –Management péče individuálních potřeb klientů – zpracování map péče Zapracování výsledků z krajského systému evaluace služeb – benchmarkingu.

Vytvoření střednědobého plánu péče, katalogu jejich poskytovatelů na Vsetínsku a vytvoření interaktivního informačního systému sociálních služeb a péče Střednědobý komunitní plán péče (KPP) –Tvorba návrhu KPP –Připomínkovací proces a veřejné projednávání KPP –Schválení KPP v „Týmu pro dohodu“ pro oblast ORP Vsetín Tvorba katalogu poskytovatelů péče v ORP Vsetín RIS – Regionální informační systém komunitního plánování péče na Vsetínsku –Informace o dostupné nabídce sociálních služeb –Nabídkový a poptávkový systém –Vyhodnocovací modul pro zpracování dat o poskytovatelích péče a poskytovaných službách –Propojení na IS Zlínského kraje

Realizace seminářů a konference k síťování sociálních služeb v rámci jednotlivých mikroregionů Diskuze nad ideální sítí poskytovaných sociálních služeb a péče mezi zástupci mikroregionů 3 semináře během projektu (Hornolidečsko, Střední Vsetínsko a Valašsko – Horní Vsacko) 1 závěrečná konference – prezentace nabyté praxe zejména pro ostatní města ve Zlínském kraji v rámci přenosu dobré praxe

Harmonogram projektu KA01 Dotvoření struktury pracovních skupin a jejich pravidelné setkávání07/ /2015 KA02 Realizace vzdělávacího cyklu pro účastníky procesu komunitního plánování09/ /2014 KA03 Zpracování podkladu pro vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb a péče Vsetínska09/ /2014 KA04 Vytvoření střednědobého plánu péče a katalogu jejich poskytovatelů na Vsetínsku01/ /2014 KA05 Vytvoření interaktivního informačního systému sociálních služeb a péče01/ /2015 KA06 Realizace seminářů a konference k síťování sociálních služeb v rámci jednotlivých mikroregionů03/ /2015

Rozpočet a monitorovací indikátory Rozpočet projektu: Kč Kč (100%ní financování) Monitorovací indikátory: Monitorovací indikátor Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Komentář k MI 1 Počet podpořených osob - celkem035 Hodnota představuje počet individuálních fyzických osob, které budou členy PS KP a zároveň se budou účastnit plánovaného akreditovaného vzdělávání. Dle pokynů je tedy nutné tuto hondnotu ponížit na 35 osob. Do hodnoty MI možno započítat i členy RT, splňují-li výše uvedené podmínky. Průměrný počet řadových členů jedné pracovní skupiny je 6 osob + 1 manažer. V celkovém počtu 5 PS činí tedy hodnota indikátoru 35 fyzických osob. 2 Počet podpořených organizací - celkem01 Dle pravidel a definic partnerství je projekt realizován pouze žadatelem. 3 Počet úspěšných absolventů kurzů - celkem0106 Vycházíme -li z předpokladu, že každý člen pracovní skupiny se bude účastnit 3 vzdělávacích bloků (tedy minimálně těch, které se týkají výhradně jeho pracovní skupiny) a připočteme 20 účastníků vzdělávání manažerských dovedností dostáváme 125 účastníků vzdělávání. Po odečtení neúspěšných účastníků (nesplní docházku, nesloží závěrečné testy, nebudou se účastnit) ve výši 15% všech účastníků, činí hodnota indikátoru 106 osob - úspěšných absolventů, kteří obdrží osvědčení o absolvování. 4 Počet nově vytvořených/inovovaných produktů03 Střednědobý plán, Katalog poskytovatelů, RIS

Kontakty Ing. Petr Kozel Koordinátor procesu KPP pro oblast ORP Vsetín (MěÚ Vsetín, 8. patro, kancelář č.: 803) T: E: Město Vsetín Svárov 1080, Vsetín