Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Volitelné předměty pro 3. ročník 2012/13. Každý student současného 2. ročníku obchodní akademie si zvolí pro druhou polovinu svého studia volitelný blok.
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Studijní program Ekonomika a management
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
Učitelství odborných ekonomických předmětů
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Gymnázium a Střední odborná škola zdravotnická a ekonomická Vyškov
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Institut environmentálního inženýrství 546
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Výuka makroekonomie v magisterských programech na Ekonomické fakultě VŠB-TUO Martin Macháček Praha,
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Den otevřených dveří Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 6. února 2015.
Matematické metody v ekonomii (MME)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Časová koordinace ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Vysoká škola ekonomická v Praze. Veřejná vysoká škola založená v roce 1953 Cca studentů Studijní programy: –bakalářské (3 roky) –navazující magisterské.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Alena Králová.
Fakulta zdravotnických studií
Studijní program Ekonomika a management
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ Prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Veřejně správní akademie Vyšší odborná škola, s. r. o. BRNO
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Aim high. Achieve higher.. Graduate Recruitment.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
1 ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 5. února 2016.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Uplatnění absolventů VŠE. Rozvojové a poradenské centrum VŠE  Uplatnění absolventů VŠE a hodnocení absolvovaného studia  Rozvojové a poradenské centrum.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Příprava učitelů ekonomických předmětů pro střední školy a VOŠ
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Vencovského aula, pátek 20. ledna 2017.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, PÍSEMNÁ A ELEKTR. KOMUNIKACE, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské.
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Transkript prezentace:

Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně

Obor: Účetnictví a daně

Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co budu studovat? Ekonomické předměty: Ekonomie Podniková ekonomika Management Finanční trhy Bankovnictví a pojišťovnictví Podnikové finance Veřejná ekonomika Další předměty: Cizí jazyky Matematika Statistika Počítačové zpracování dat Základy práva Sportovní aktivity

Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co budu studovat? Předměty zaměřené na účetnictví: Základy účetnictví Finanční účetnictví I Finanční účetnictví II Manažerské účetnictví Účetnictví neziskových organizací Mzdové účetnictví Základy mezinárodního účetnictví Accounting in English Předměty zaměřené na daně: Daně I Daně II Správa daní Daně a účetnictví v praxi Účetní a daňové SW Daně individuálního podnikatele

Po bakalářském studiu své získané znalosti uplatníte na pozicích středního a vyššího managementu : –ve výrobních a obchodních společnostech –v neziskových organizacích –ve finančních institucích –v poradenských a konzultačních společnostech –v auditorských firmách –v organizacích státní správy a samosprávy Typové pozice absolventa oboru Účetnictví a daně: Účetní, daňový poradce, auditor, finanční analytik, finanční controller... Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně V jakém zaměstnání se především uplatním?

Odborníci na účetnictví a daně byli, jsou a budou nepostradatelní pro každou firmu, instituce a organizaci! Účetnictví  základ veškerého finančního řízení a rozhodování Perspektivní obor  mezinárodní účetnictví Praktické znalosti, nikoli jen teoretické Každý „ekonom“ musí rozumět účetnictví a daním Velmi nízká nezaměstnanost v oboru Dobré pracovní ohodnocení Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Proč si mám tento obor vybrat?

Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Jaké by mohlo být moje pracovní ohodnocení? Pozice Praxe 0 – 2 roky3 – 5 let5 let a více Junior účetní – – – Řadový účetní – – – Hlavní účetní – – – Mzdová účetní – – – Vedoucí mzdového oddělení – – Asistent daňového poradce – – – Daňový poradce – – – Zdroj: Bulletin Institutu certifikace účetních, a.s.

Navazující magisterský studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Finance –Využití a další rozvoj znalostí získaných v bakalářském studijním programu Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co dál, když mi bakalářský titul nebude stačit?

Propojení akademického vzdělání se vzděláním profesním: FAME spolupracuje s Institutem certifikace účetních, a.s : –absolvování oboru  získání teoretického základu pro složení odborných zkoušek k získání profesního certifikátu (možnost následného uznání některých zkoušek v systému certifikace) –získání teoretického základu pro následné složení zkoušek daňového poradce Do výuky jsou zváni odborníci z tuzemské a zahraniční praxe (Barum Continental, Dura-line, PricewaterhouseCoopers, TOMA a další) Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Jaká je spolupráce s praxí?

Studijní program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně Co říkají studenti? Zpětná vazba z výuky (r. 2010) – anonymní dotazník vyplnilo 54 studentů oboru Účetnictví a daně: –91 % bylo spokojeno s obsahovou náplní nabízených předmětů –86 % považuje znalosti získané studiem za potřebné pro praxi

TĚŠÍME SE NA VÁS! kolektiv Ústavu financí a účetnictví