Závěrečná konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 22.09.2015 Tato konference je financována z Evropského sociálního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Seminář k projektu „ Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 27. března 2015 Tento seminář je financován z Evropského sociálního fondu.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 9. prosince 2009.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tento seminář je financován z Evropského sociálního.
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Seminář k projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 25. června 2014 Tento seminář je financován z Evropského sociálního.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Výsledky Společného regionálního
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Závěrečná konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

PROGRAM 1.Zahájení – Mgr. Martin Petřík 2.Informace o projektu 3.Shrnutí financování sociálních služeb za dobu realizace projektu 4.Přínos projektu pro realizaci služby- AD,D1/2,IC,STD 5.Diskuze, závěr

Informace o projektu Rozhodnutí o poskytnutí dotace na realizaci projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ v celkové výši 70,9 mil. Kč. Registrační č. projektu CZ.1.04/3.1.00/ Realizace IP v období od do , z toho zajištění financování služeb sociální prevence na období od do

Informace o projektu Veřejné zakázky  VZ na zástupce zadavatele – AK Fiala, Tejkal a partneři  Zpracování zadávací dokumentace k VZ na poskytovatele sociálních služeb  Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji – AD, D1/2cesty, IC, STD  Opakování VZ na zajištění služby D1/2 cesty, STD a AD

Informace o projektu Smlouvy od Smlouvy s vybranými poskytovateli uzavřeny s účinností od s celkem 18 poskytovateli na dobu 9 měsíců, tj. do V projektu je zapojeno celkem 31 sociálních služeb, z toho je 9 SBD.

Informace o projektu Monitorovací zprávy (MZ) ● Vzor průběžné MZ zveřejněn na webových stránkách IP ● Vykazování údajů o službách ● Povinná příloha k MZ „velká kapacitní tabulka“, kde se uvádí skutečný počet uživatelů, kontaktů, intervencí podle toho, o kterou službu se jedná ● Podpořené osoby – kontrola duplicit

Informace o projektu Přínos projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ ● Pro Jihomoravský kraj zajištění financování 31 sociálních služeb a tím možnost vyšší podpory ostatním poskytovatelům v JMK, úspora prostředků také v rozpočtech měst a obcí ● poskytnutí služeb uživatelům, z toho 794 mužům a 1066 ženám(k ) ● zajištění zaměstnání 214 pracovníkům

Informace o projektu Pro poskytovatele sociálních služeb - ekonomická stabilita - personální stabilita - podpora partnerství na místní úrovni Pro uživatele - zlepšení podmínek poskytování služby - zvýšení kvality poskytovaných služeb - větší spokojenost uživatelů

Informace o projektu Výstupy projektu: ● Webové stránky ● Webové stránky – zvýšení informovanosti o vybraných sociálních službách ● Vykazování ● Vykazování údajů o sociálních službách v jednotném rozsahu ● Tiskové zprávy, publicita projektu ● Udržitelnost ● Udržitelnost IP musí být JMK zajištěna zařazením služeb do dotačního řízení, případně dalším IP.

Informace o projektu Kontroly vnějšími subjekty: ● Duben 2015 – MPSV Kontroly členy RT: Nastavení kontrolní činnosti, jak kontrol MZ a jejich příloh, tak i kontrol v místě poskytování služby

Informace o projektu Kontrola textových částí MZ zaměřená na: -informace o podobě sociální práce v daném monitorovacím období -zaměření sociální práce na činnosti podporující schopnosti uživatelů řešit svoji nepříznivou situaci tj. -celkově na nastavení služby směrem k sociálnímu začlenění uživatelů služeb a součastně efektivnímu využití prostředků IP

Informace o projektu Kontrola členů RT u poskytovatelů: -u vytipovaných poskytovatelů na základě informací uvedených v MZ -zaměřené na soulad výstupů při vykazování kapacit, popisu sociální práce a naplnění individuálně určených potřeb uživatelů -doporučení pro další monitorovací období

Informace o projektu Doporučení pro závěrečnou MZ: -zaměřit se na popis podoby sociální práce s důrazem na proces podpory uživatelů směrem k jejich samostatnému řešení nepříznivé sociální situace -zohlednit přínos pro uživatele v monitorovacím období - popsat stručně formy podpory poskytnuté uživatelům, které vedou k naplnění činností dané služby ze ZSS

Informace o projektu nesprávný název a číslo projektu na přílohách k monitorovací zprávě nesoulad výše úvazků v kapacitní tabulce, rozpisu mzdových nákladů a v monitorovací zprávě Nejčastější chyby z kontrol monitorovacích zpráv a kontrol uskutečněných u poskytovatelů:

Informace o projektu vyúčtování služeb za období roku 2014 a 2015 (např. vodné a stočné při přechodu z roku 2014 do 2015 na jedné faktuře) – v IP uplatněny náklady roku 2014 předplatné časopisů a služeb na období do konce roku 2015 – v IP uplatněny do konce roku 2015 uživatelská podpora zakoupeného softwaru – většinou na celý rok – v IP uplatněna do konce roku 2015 opravy hmotného majetku (např. budov)

Financování projektu 85% ESF, 15% SR ČR Celková částka pro služby: 68, ,- Kč Poskytnutá 50% záloha: 34, ,- Kč Dosud fakturováno: 44, ,- Kč Zúčtované zálohy: 18, ,- Kč kontrola čerpaných částek, zůstatku záloh a zůstatku čerpání výdajů dle jednotlivých smluv je možná individuálně

ev. č.druhčíslo smlouvykapacitaJCcelková cena50% zálohakapacita celkemzůstatek zálohyfakturace celkemvýdaje celkemsoupiska celkemzbývá k čerpání 1IC028102/14/OSV450, , , ,00376, , , , ,050,00 450, , ,00376, , , , ,050,00 2STD028305/14/OSV983, , , ,00731, , , , , ,00 713, , ,00510, , , , , ,00 180, , ,00141, , , , , ,00 90, , ,0080, , , , , ,00 3STD028306/14/OSV100, , ,0059, , , , , ,00 4STD028307/14/OSV100, , ,0062, , , , , ,00 5STD028308/14/OSV127, , ,0098, , , , , , , , ,00950, , , , , ,00 6 DPC /14/OSV2 180,00 628, , , , , , ,480, /14/OSV3 270, , , , , , , , , , , , , , , , , ,00 8 AD I /14/OSV43 818,00 325, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,91 0, /14/OSV6 540, , , , , , , , , /14/OSV4 360, , , , , , , , , /14/OSV10 028, , , , , , , , ,00 12 AD II /14/OSV6 540, , , , , , ,950,00 13 AD III /14/OSV49 922, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,500, , , , , , , , , , /14/OSV4 360, , , , , , , ,89 325, /14/OSV10 900, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , /14/OSV17 222, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , /14/OSV8 720, , , , , , , , , /14/OSV4 578, , , , , , , , , , , , , , , , ,00 celkem , , , , , , , ,00 Přehled čerpání podle druhů služeb a uzavřených smluv

Financování projektu Shrnutí informací k závěru projektu: náklady měsíce září 2015 lze hradit až do data předání závěrečné monitorovací zprávy podmínkou způsobilosti záloh je jejich vyúčtování nejpozději k případný doplatek nebo vratka přeplatku musí být uvedeny na soupisce účetních dokladů s příslušným znaménkem do doby odevzdání MZ musí být doplaceny případné doplatky z vyúčtování

Financování projektu kontrola čerpání dovolené – za období realizace IP lze čerpat maximálně ¾ nároku na dovolenou, přičemž je nutné krátit dovolenou podle skutečného zapojení do projektu (tzn. podle doby a výše úvazku v rámci IP) kontrola předplatného časopisů apod. nebo nájemného placeného na celý rok (pololetí) – pouze do kontrola počtu hodin školení – z 24 hodin za rok 18 hodin za 3 čtvrtletí soupisky subdodavatelů za 2. MZ – nezpůsobilé výdaje kontrola počtu vykázaných podpořených osob – 100 %

Financování projektu vykázaná kapacita – součet fakturace kapacit za celé období realizace musí být podložen způsobilými výdaji tzn. součtem soupisek účetních dokladů (viz smlouva oddíl V. Cena a platební podmínky bod 4.) nákup zařízení a vybavení ve výjimečných případech (výměna nefunkčního a neopravitelného vybavení)

Financování projektu Informace pro poskytovatele se subdodavateli: zálohové a čtvrtletní faktury subdodavatelů jsou uplatňovány do soupisky účetních dokladů dodavatele průběžně podle data úhrad, vyúčtovací faktury musí být v soupisce účetních dokladů uvedeny s příslušným znaménkem (doplatek plus, vratka přeplatku mínus) zálohy subdodavatelům musí být zúčtovány k (doplatek musí být uhrazen do data předání závěrečné monitorovací zprávy, případný přeplatek musí být uveden v soupisce účetních dokladů s mínusovým znaménkem)

Obecné informace k závěrečné monitorovací zprávě: poslední průběžná monitorovací zpráva je nahrazena závěrečnou - se stručným shrnutím celého období (viz smlouva oddíl VIII. Průběžná a závěrečná monitorovací zpráva a příloha smlouvy č. 1 oddíl III. Zpracování monitorovacích zpráv) termín odevzdání závěrečné MZ je (viz smlouva oddíl VIII. Průběžná a závěrečná monitorovací zpráva), fakturu je nutné vystavit a doručit do (viz zákon o účetnictví) k faktuře přiložte kopii soupisky účetních dokladů dodavatele i jednotlivých subdodavatelů

DISKUSE

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST Přejeme vám příjemný den