DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
1. BĚŽNÉ 2. JEMNÉ
SUROVINY PŠENIČNÁ MOUKA VEJCE VODA DROŽDÍ /KVASNICE/ TUK SŮL CUKR NÁPLNĚ TVAROH MÁK POVIDLA MARMELÁDA, aj. SYPÁNÍ MÁK, aj.
ROZDĚLENÍ: 1. TUKOVÉ 2. MÁSLOVÉ 3. POLOTRVANLIVÉ 4. PEKAŘSKÉ TRVANLIVÉ PEČIVO 5. PLUNDROVÉ - SPECIÁLNÍ
DRUHY V PRODEJI: šátečky s tvarohem, povidly, mákem…. koláčky s tvarohem, marmeládou, mákem… loupáčky pletence vánočky bochánky buchty s mákem, tvarohem, povidly záviny s mákem, povidly…
DRUHY V PRODEJI: máslové vánočky s mandlemi máslové bochánky máslové šátečky
DRUHY V PRODEJI: - Šumavské koláčky
DRUHY V PRODEJI: Slané trvanlivé pečivo s různými přísadami, například: Tyčinky – slané, sýrové, bramborové aj. Telka – maková aj. Vestky – preclíky aj.
DRUHY V PRODEJI: - croissant - pletenec s pekanovými oříšky - plundrová taštička
DRUHY V PRODEJI: KOBLIHY S MARMELÁDOU KOBLIHY NUGÁTOVÉ KOBLIHA BANÁNEK
prošlá záruční lhůta plíseň vlhkost rozlámání záměna druhu připálený nedopečený
krátkodobě – záruční lhůta uvedena na obale v obalech – igelitové, mikrotenové sáčky
Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské z boží a pro smíšené zboží, Praha: nakladatelství IQ, 1996, cela.jpghttp://
Autorem materiálu a jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová