Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_17_ 17_cyklista.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdroje Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace CYKLISTA Tento Digitální učební.
Advertisements

INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
Dopravní výchova 1. stupeň ZŠ
ŘÍZENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
MÍSTNÍ KOMUNIKACE FUNKČNÍ SKUPINY D
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
Bezpečnost silničního
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Jezdi pouze po pravé straně vozovky. Smíme jezdit jen jednotlivě za sebou. Každou změnu směru jízdy musíš dát najevo zřetelným upažením ruky. Součástí.
09.1 Chodec v silničním provozu
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
Cyklistické přilby 1. Jak může přilba pomoci ? 2. Co by měla přilba mít ? 3. Jakou helmu si koupit ? 4. Zakázáno 5. Shrnutí.
Moderní cyklistická doprava
Odkryj správnou dopravní značku a najdi pod ní písmeno.
stůj, dej přednost v jízdě
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Pozemní komunikace v intravilánu ČSN „Projektování místních komunikací“, 2006 Změna Z1 – 2010 – Přechody a místa pro přecházení, rozhledové.
Stále se zvyšující provoz na pozemních komunikacích sebou přináší vyšší rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků. Jedním z období, které se projevuje.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Jízdní kolo. Milí žáci, předpokládám, že mezi vámi není nikdo, kdo by nerad jezdil na kole. Kolo je vaším pomocníkem při cestě za kamarádem,
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Dětské dopravní hřiště Liberec
Dětské dopravní hřiště Liberec
DOPRAVNÍ VÝCHOVA Vypracovaly: Jitka Adámková Alena Cekotová Tereza Češková.
OSOBNÍ BEZPEČÍ Chráníme své bezpečí, Úrazy, Doprava
VY_32_INOVACE_01_20_energie Energie může označovat schopnost hmoty (látky nebo pole) konat práci.
VY_32_INOVACE_01_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_ bezpečná cesta do školy (dopravní značky) AUTOR: Mgr.Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
NEŽ USEDNEME NA KOLO Jízdní kolo musí být vybaveno: dvěma na sobě nezávislými účinnými brzdami se stupňovatelným ovládáním brzdového účinku.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_05_17_dopravní značky 1.
Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní.
SMĚR A ZPŮSOB JÍZDY Směr a způsob jízdy - na pozemních komunikacích se jezdí vpravo, a pokud tomu nebrání zvláštní okolnosti, při pravém okraji -na krajnici.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková ! ? ! ? Klikni na obrázek!
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_Výchova k občanství TEMA: Pravidla silničního.
Název školy:ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor:Bc. Jana Weisová Název:Bezpečnost v dopravě Vytvořeno: Odpilotováno:
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
INTERAKTIVNÍ POZNÁVAČKA
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_PRVOUKA
NeRiskuj.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_11_17_dopravní prostředky 6
D o z p n r.
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_01_17_dopravní prostředky 1
DUM_008/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/BEZPEČNĚ NA SILNICI/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_03_17_dopravní prostředky 3
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.22_Dopravni_prostredky.
Bezpečnost o prázdninách
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_13_17_dopravní prostředky 8
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_09_17_dopravní značky 5
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_17_ 17_cyklista

 1.,2. a 4. snímek – cyklista (výklad)  3. snímek – vybavení kola (výklad)  4. snímek – osmisměrka  5.snímek – křížovka  6.snímek – tajenka (osmisměrka,křížovka)

Cyklista musí  na pozemní komunikaci jezdit vpravo  jet jen po jednom za sebou  za jízdy použít ochrannou cyklistickou přilbu a mít ji nasazenou a řádně připevněnou na hlavě, pokud je mladší 18 let  užít jízdní pruh pro cyklisty, stezku pro cyklisty Cyklista nesmí  jet bez držení řídítek  držet se jiného vozidla  vést za jízdy druhé jízdní kolo, psa nebo vozit předměty, které by znesnadňovaly řízení jízdního kola  pokud je mladší 10 let jet sám na silnici. Může jen pod dohledem osoby starší 15 let  jet na jednomístném kole ve dvou

sám může také jet na chodníku, cyklistické stezce nebo v obytné a pěší zóně

Vybavení kola

Ochranná přilba Základní pravidla pro správné nošení přilby jsou:  Přilbu musíš mít vždy zapnutou.  Při jízdě na kole je třeba vidět spodní okraj přilby na každé. straně.  Přilba ti nesmí zakrývat uši. Dobře slyšet je při jízdě na kole životně důležité!  Mezi řemínky a bradu se můžeš zastrčit maximálně 2 prsty  Správné nasazená přilba se ti při zatřepání hlavou nesesune.  Přilbu odlož při hrách na průlezkách a zařízeních dětského hřiště.  Vezmi si přilbu na každou jízdu na kole. I když pojedeš jenom kousek.

Tajenka: ……………………………… CYKPALŠ ŘYBRZDA IŘETĚZK DKENOVZ ÍKOLALI TSEDLOS KTATÁRD ASVĚTLA ODRAZKY řidítka brzda šlapky řetěz kola zvonek odrazky sedlo světla drát

Tajenka: ……………………………… R Z 6. Ř D

 Tajenka: CYKLISTA  Tajenka: JÍZDNÍ KOLO

 Snímek č. 1,15 : , [cit ]. Dostupný z WWW:.   flash.JPG flash.JPG    Microsoft PowerPoint_vložení_klipart_parník      Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Niederlová