Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY"— Transkript prezentace:

1 PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 Jméno: Spoj značku s názvem:
HLAVNÍ SILNICE DEJ PŘEDNOST V JÍZDĚ KŘIŽOVATKA ZÁKAZ ODBOČENÍ STEZKA PRO CHODCE NEJVYŠŠÍ POVOLENÁ RYCHLOST ZÁKAZ VJEZDU VŠECH MOTOROVÝCH VOZIDEL STOP STEZKA PRO CYKLISTY ZÁKAZ VJEZDU JÍZDNÍCH KOL

3 Jméno: Spoj značku s popisem:
Tato značka informuje řidiče o tom, že nesmějí vjet nebo odbočit do takto označené silnice nebo cesty. Tato značka nás informuje o tom, že cesta (silnice, ulice) nebo její pás je vyhrazený dopravní značkou pro chodce. Tato značka informuje řidiče, že jedou po hlavní silnici, a proto nemusí dávat přednost v jízdě ostatním řidičům na křižovatce. Tato značka informuje řidiče o tom, že na silnici nesmí překročit na značce zapsanou rychlost. Tato značka řidiče informuje o tom, že musí dát přednost řidičům (motorovým vozidlům), kteří jedou po hlavní silnici. Tato značka nás informuje o tom, že na komunikaci nesmí jezdit jízdní kola. Tato značka informuje řidiče o tom, že nesmějí na křižovatce odbočit do označeného směru (v tomto případě vlevo). Tato značka řidiče informuje o tom, že přijíždějí na křižovatku. Tato značka nás informuje o tom, že cesta (silnice, ulice) nebo její pás je vyhrazený dopravní značkou pro cyklisty. Tato značka řidičům nařizuje, aby v místě, kde se značka nachází, zastavili.

4 Jméno: Spoj název s popisem:
HLAVNÍ SILNICE Tato značka informuje řidiče o tom, že nesmějí vjet nebo odbočit do takto označené silnice nebo cesty. DEJ PŘEDNOST V JÍZDĚ Tato značka nás informuje o tom, že cesta (silnice, ulice) nebo její pás je vyhrazený dopravní značkou pro chodce. KŘIŽOVATKA Tato značka informuje řidiče, že jedou po hlavní silnici, a proto nemusí dávat přednost v jízdě ostatním řidičům na křižovatce. ZÁKAZ ODBOČENÍ Tato značka informuje řidiče o tom, že na silnici nesmí překročit na značce zapsanou rychlost. STEZKA PRO CHODCE Tato značka řidiče informuje o tom, že musí dát přednost řidičům (motorovým vozidlům), kteří jedou po hlavní silnici. NEJVYŠŠÍ POVOLENÁ RYCHLOST Tato značka nás informuje o tom, že na komunikaci nesmí jezdit jízdní kola. ZÁKAZ VJEZDU VŠECH MOTOROVÝCH VOZIDEL Tato značka informuje řidiče o tom, že nesmějí na křižovatce odbočit do označeného směru . STOP Tato značka řidiče informuje o tom, že přijíždějí na křižovatku. STEZKA PRO CYKLISTY Tato značka nás informuje o tom, že cesta (silnice, ulice) nebo její pás je vyhrazený dopravní značkou pro cyklisty. ZÁKAZ VJEZDU JÍZDNÍCH KOL Tato značka řidičům nařizuje, aby v místě, kde se značka nachází, zastavili.

5 Použité zdroje [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Frisky007. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Frisky007. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < Frisky007. [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <


Stáhnout ppt "PRACOVNÍ LISTY DOPRAVNÍ ZNAČKY"

Podobné prezentace


Reklamy Google