Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní."— Transkript prezentace:

1 Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní plán a žáci jako figurky používají magnetické obrázky. Před začátkem hry je třeba úkoly vytisknout a vystřihnout. Žáci si zvolí o kolik políček chtějí postoupit a poté si z hromádky vezmou kartu. Plní úkol dle barvy políčka na kterém právě stojí (na začátku hry si zvolí aktivitu před sejmutím kartičky). Jeden ze skupiny předvádí ostatním, co má na kartě předepsáno. Pokud v časovém limitu spoluhráči uhodnou správně, posunou si figurku o příslušný počet políček. Červeně označené úkoly hádají i protihráči a postupuje skupina, která uhodne jako první. Pokud se skupina má posunout na políčko, které je již obsazené, posune protihráče o políčko zpět. Pokud je i toto obsazené, posune figurku protihráčů zpět na nejbližší volné políčko. Opis – žák popíše slovy předepsanou větu. Nesmí použít slovo obsažené ve větě, kořen jejích slov ani slova odvozená. Pantomima – žák gesty ukazuje, co má na kartě. Během pantomimy nesmí vyslovit slovo nebo přímo ukázat na určitou věc. Malování – při malování se nesmí používat písmena ani číslice. Záleží na domluvě, zda je možné využít různobarevné pastelky. Při malování se nesmí mluvit.

2 Název školy:ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace Unkovice 28, p. Žabčice Autor:Bc. Jana Weisová Název:Dopravní aktivity Vytvořeno: Odpilotováno: 08/2012 Téma:Dopravní výchova Vzdělávací oblast:Člověk a jeho svět Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.2463

3 Dopravní aktivity opakování

4 CÍL

5

6 Cyklistická helma. Přechod pro chodce. Auto dlouho brzdí. Reflexní prvky.

7 Stop! Dej přednost v jízdě! Bruslař jezdí vpravo. Autosedačka. 112 Stezka pro chodce. Zavolat záchrannou službu. Jet na kole ve skupině. Dálnice.

8 Dopravní policista. Bezpečnostní pásy. Airbag. Odrazky na kole. Na semaforu je červená. Ostrá zatáčka. Tepenné krvácení. Železniční přejezd.

9 Vozidlo s právem přednosti v jízdě. Nadchod. Semafor. Maximální rychlost 50 km/hod. Stezka pro chodce a cyklisty. Rychlá jízda. Podchod. Obytná zóna.

10 Jízda bez držení řídítek. Vběhnout pod auto. Přednost v jízdě. 150. Řidičský průkaz. Rozhlédnout se před přecházením. Štěrk na silnici. Nohavice v paprscích kola.

11 Práce na silnici. Stabilizovaná poloha. Píchlé kolo. Brzdy na kole. Světlo na jízdním kole. Pozor! Padající kamení. Opilý řidič. Přejezd pro cyklisty.

12 Přikázaný směr jízdy. Pustit chodce na přechodu. Odlétávající štěrk. Dodatková tabulka. Hlavní silnice. Nehoda cyklisty bez helmy. Nepozorný řidič. Uvolnit cestu sanitce.

13 Směrová tabule. Masáž srdce. Zpomalovací pruh. Tunel. Benzínová pumpa. Vézt někoho na řídítkách. Vrazit do někoho při couvání. Stezka pro jezdce na zvířeti.

14 Smyk na náledí. Přelétnout přes řídítka. Policista řídí dopravu. Slepá ulice. Nepřipoutat se. Špatně zabrzdit auto. Strkat se u silnice. Řidič před svým kamionem nevidí chodce.

15 Zastavit v tunelu. Zkontrolovat kolo před jízdou. Jet v protisměru. Nebýt viděn. Kruhový objezd. Mikrospánek. Nepřipevněná autosedačka. Nerozhlédnout se na železničním přejezdu.

16 Tlaková vlna. Přecházet na červenou. Paní učitelka zastavuje dopravu. Přednost protijedoucích vozidel. Zavolat policii. Nemít na kole zvonek. Přecházet mimo přechod. Nebezpečné stoupání.

17 Obrázky použité v prezentaci jsou dostupné pod licencí Microsoft Office 2010 na Office.com


Stáhnout ppt "Materiál je určen pro výuku dopravní výchovy ve 3. ročníku. Hra je inspirovaná stolní hrou Activity. Žáci se rozdělí do skupin, na tabuli je zobrazen herní."

Podobné prezentace


Reklamy Google