Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám"— Transkript prezentace:

1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_173 Jméno autora: Mgr. Lenka Rusová Třída/ročník: III. Datum vytvoření:

2 Dopravní výchova – příkazové značky
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Tematická oblast: Dopravní výchova – příkazové značky Předmět: Prvouka Výstižný popis způsobu využití, případně metodické pokyny: Zná vybrané druhy příkazových značek a jejich význam pro účastníka silničního provozu. Materiál je určen pro práci s interaktivní tabulí a doplňuje ostatní prezentace dopravních značek. Klíčová slova: Příkazové značky a jejich význam – stezka pro chodce, cyklisty, kruhový objezd, přikázaný směr Druh učebního materiálu: Prezentace Autorem materiálu a všech jeho částí, není – li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Rusová

3 DOPRAVNÍ ZNAČKY PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY

4 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY – nám něco přikazují
STEZKA PRO CHODCE CESTA OZNAČENÁ TOUTO ZNAČKOU JE URČENA PRO CHODCE. POKUD JEDEŠ NA KOLEČKOVÝCH BRUSLÍCH, MUSÍŠ JET OPATRNĚ A NEOHROŽOVAT JÍZDOU OSTATNÍ.

5 STEZKA PRO CYKLISTY CESTA OZNAČENÁ TOUTO ZNAČKOU JE URČENA POUZE PRO CYKLISTY NA KOLECH. NESMÍŠ PO TÉTO CESTĚ CHODIT PĚŠKY.

6 STEZKA PRO CHODCE A CYKLISTY
CESTA JE URČENA PRO CHODCE A CYKLISTY NA KOLECH. NA CESTU MŮŽEŠ I S BRUSLEMI, LYŽEMI APOD.

7 KRUHOVÝ OBJEZD KRUHOVÝ OBJEZD SE PROJÍŽDÍ VE SMĚRU ŠIPEK NA ZNAČCE, NEŽ BUDU VYJÍŽDĚT Z KRUHOVÉHO OBJEZDU, MUSÍM DÁT ZNAMENÍ PRAVOU RUKOU, AUTA PRAVÝM SVĚTLEM.

8 PŘIKÁZANÝ SMĚR JÍZDY PŘÍMO A VLEVO PŘÍMO A VPRAVO

9 Zdroje: [ONLINE] [CIT – 07 – 26] Dostupné pod licencí Commons wikimedia na: MINISTERSTVO DOPRAVY. Výběr dopravních značek pro chodce a cyklisty. Praha bez ISBN


Stáhnout ppt "Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám"

Podobné prezentace


Reklamy Google